Какво да вземем ...(2) - на пазар в Канада
- Kan_Tangra
В winners наистина има хубави неща смесени с ментета. 1-2 пъти съм ходил най-много. Последния път само за 15-20 мин успях да си избера и премеря дънки Levi's което ми беше точно по мярка, и за което в бг сигурно бих дал поне 100лв (взех го за 35$).
Направи ми интересно впечатление, че наистина една до друга има маркови и мн. качествени и добри дрехи, редом до пълни боклуци. Лесно могат да се различат и по цената - марковите са примерно 35$, като за reg. цена е задраскано 50$.
боклуците са и те примерно 35, но за reg. цена пише примерно намалено от 200$.
Маратонките там са пълен отврат ...
Веригите магазини за спортни стоки продават остарели модели от 100 пъти по добро качество на намалени цени (същите като winners)
A обувки, май е по-добре от бг., като изключим зимните. В бг могат да се намерят италиански, български на мн добро качество и цена.
Направи ми интересно впечатление, че наистина една до друга има маркови и мн. качествени и добри дрехи, редом до пълни боклуци. Лесно могат да се различат и по цената - марковите са примерно 35$, като за reg. цена е задраскано 50$.
боклуците са и те примерно 35, но за reg. цена пише примерно намалено от 200$.
Маратонките там са пълен отврат ...
Веригите магазини за спортни стоки продават остарели модели от 100 пъти по добро качество на намалени цени (същите като winners)
A обувки, май е по-добре от бг., като изключим зимните. В бг могат да се намерят италиански, български на мн добро качество и цена.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
- simplyaven
- Обратна връзка:
Май отдавна не си била в БГkrimon написа:- в бг имало доста по-лъскави...., което мен съответно ме учуди, защото по спомени само лъскавите бутици по центъра на София са по-така ... /.

Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
http://scandalni.com/wp-content/uploads ... ney400.jpg
Търси го около Ентера!simplyaven написа:абе, къде ми е йу-то на фонетичната???

http://en.wikipedia.org/wiki/Keyboard_layout#Bulgarian
-
Много си права! Аз се смятах за културна и интелигентна жена с приличен вкус, обаче като чета из този форум започвам да си губя самочувствието на такава - оказва се, че аз съм една проста реднечка (май така ги нарекоха по-горе):simplyaven написа:впрягам се, защото масово се дуем като отидем навънка, а не ми е много ясно на какво толкова отгоре! в крайна сметка хората не са дошли тука да си перат милионите, или поне не болшинството, а ние вместо да напишем нещо смислено и да ориентираме тези, които тепърва ще идват, си мерим кой каквото има на база какви гащи сме си купили и откъде, което всъщност май е показател, че много сме го закъсали откъм смисъл
- живея в дървена къща
- карам американска кола
- детето ми не е имуностимулирано или пробиотирано
- пазарувам в "ширпотреба" - въпреки, че семейния ни доход не е лош, не можем да си позволим всеки ден да пазаруваме в бутици. Редовно наобикаляме Costco (

- културните събития на които се стараем да ходим поне веднъж на две седмици не се броят за култура, защото тук, в Канада такава няма!
Ако започна да се сравнявам със средно статистическия форумец, направо съм за оплакване! Иначе се чувствам щастлива в голямата си дървена къща, но то е защото съм с промит мозък. :haplio:
Явно за втори път се опитваш да се заяждаш с мен необосновано, та да ти отговоряdidi-did написа:Май отдавна не си била в БГkrimon написа:- в бг имало доста по-лъскави...., което мен съответно ме учуди, защото по спомени само лъскавите бутици по центъра на София са по-така ... /..

И съм абсолютно съгласна със симплиявен, снобарията в този форум е пълна! А доста от форумниците съм виждала, уверявам ви, че не се обличат толкова добре, ако и с маркови дрехи

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
обикновено марковите неща са продукти на водещите компании в модните тенденции според вида дрехи, обувки, парфюми, аксесоари, мебели, уреди и т.н. - спортни, вечерни, ежедневни, официални, специализирани ... Гийк е изброил някои - Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Fila, Arena, Speedo, Versace, Boss, Nike, Adidas ...
Обаче, да не се забравя, че всяка фирма произвежда на различно място и с различно качество според пазара на реализация на стоката. Многократно съм се уверявала, каква е разликата между нещо произведено например за България и такова за Швейцария. Една и съща известна компания, но с различно качество продава стоките си на различните потребители и пазари. Затова и цените на едни и същи неща са различни. Заинтересувайте се къде са произведени неща на например Tommy Hilfiger или Calvin Klein и съобразете цената с качеството.
Обаче, да не се забравя, че всяка фирма произвежда на различно място и с различно качество според пазара на реализация на стоката. Многократно съм се уверявала, каква е разликата между нещо произведено например за България и такова за Швейцария. Една и съща известна компания, но с различно качество продава стоките си на различните потребители и пазари. Затова и цените на едни и същи неща са различни. Заинтересувайте се къде са произведени неща на например Tommy Hilfiger или Calvin Klein и съобразете цената с качеството.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Както искаш го разбирайkrimon написа: Явно за втори път се опитваш да се заяждаш с мен необосновано, та да ти отговоря- била съм си в България миналата година, та спомените ми са все пак пресни.
.

А колкото до лъскавите магазини, в БГ всеки втори е такъв,но може би, твоя блясък те заслепява,и просто не си ги забелязала

Животът не се измерва с броя вдишвания,а с моментите,които спират дъхът ни !
пак се заяждаш и няма за какво :idea:
аз самата съм далеч да бъда бляскава, защото не съм гарга да се кича с шарени и лъскави нещица - проблемът си е твой ... Моят стил е семпъл и практичен и никога не търся да си купувам "маркови" стоки.
а за България и лъскавите магазини - няма нужда от снимки, спомените ми са пресни, както казах по-горе
Но ако искаш, с удоволствие мога да поспоря и да дадем примери 
аз самата съм далеч да бъда бляскава, защото не съм гарга да се кича с шарени и лъскави нещица - проблемът си е твой ... Моят стил е семпъл и практичен и никога не търся да си купувам "маркови" стоки.
а за България и лъскавите магазини - няма нужда от снимки, спомените ми са пресни, както казах по-горе

Ха, нова тема съм отворила, не знаех. :dent:
Купих си вчера колан от
, имаше разпродажба. Гледам му етикетчето и цените в кандски долари и в евро за страните от евросъюза, гледам и колана и си ми харесва като модел, а етикетчето след малко ще го хвърля, така съм научена ненужните неща да ги хвърлям.
Обаче сега прочетох тия 4 страници и една несигурност нахлу в душата ми. Та въпроса ми е този колан всъщност марков ли да го водя или не? А ако не е марков как да постъпя - да потърся ли помощ от специалист за преживяване на тежката драма или да се самонакажа директно с колана или трябва още по-драстични мерки да предприема със самоубийствен характер? А дори и да се окаже марков (нали си има име някакво все пак), как да си реша другия проблем - ще ми бъде ли простено там за отвъдното, че съм го купила по време на разпродажба?
Споделете моля, защото безпокойството ми нараства с всяка изминала минута и започвам да констатирам остра респираторна симптоматика на инфекция на долните дихателни пътища, особено когато си го затегна около кръста, за колана говоря.

Купих си вчера колан от

Споделете моля, защото безпокойството ми нараства с всяка изминала минута и започвам да констатирам остра респираторна симптоматика на инфекция на долните дихателни пътища, особено когато си го затегна около кръста, за колана говоря.