С риск да кажа нещо умно (лично си признавам не съм го правил отдавна тук) има три много общи неща в които се промених Канада:
1. Спираш да се движиш с проблемите на малка България и манталитета на малката нация.
2. Когато навлизаш в ново идейно поле вече не мислиш върху това само какво ти е разрешено, а в/у всички възможности, освен малкото които са забранени.
3. Ставаш толерантен към различните идеи, разбирания, и стойности. Това си е от индивидуализма.
Има паръ . Само требва да измислиш на4ин да си ги вземеш. После няма и да си помисляш да ходиш да 4етеш съседната тема, камо ли да пишеш кое не било добре (като има money вси4ко е добре ) .
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Ima samo 1 dyrjava kydeto moje6 da ide6 s kanadski pasport, a nemoje6 s BG – USA.
Ne vijdam ni6to hubavo v socialnite pomo6ti, te samo stimulirat tyrteite v ob6testvoto da prodyljavat da jiveqt na gyrba na ostanalite.
albobo написа:Ne vijdam ni6to hubavo v socialnite pomo6ti, te samo stimulirat tyrteite v ob6testvoto da prodyljavat da jiveqt na gyrba na ostanalite.
Освен "търтеи", във всички съвременни общества съществуват и се опитват да оцеляват хора с физически и умствени недъзи; хора в неравностойно социално положение: самотни майки или многодетни семейства; сираци и изоставени деца; хора, принудени да напуснат домовете си поради природни бедствия и войни; студенти и пенсионери; хора, в неравностойно положение по отношение на социална и икономическа реализация в дадена държава или слабо развит икономически регион; хора от малцинствени етнически групи и т.н.
Социалните помощи са цивилизован начин да покаже обществото хуманността си, но и превантивна мярка да намали престъпността.
Българите са известни по традиция с трудолюбивостта си и грижата за ближния. Това е доказва с пълна сила от последния постинг
mislq 4e nikoi nemoge da bude siguren ot tova koeto go o4akva, navyn.Mnogo prikazki se izprikazvaha za kanada nai- dobre e da se otide i da se vidi na mqsto, taka kakto i az pravq.A pak ako e rekal gospod....
Харесва ми че един ШИРОК кръг специалисти (сравнението го правя с България) имат възможността да работят по професиите си и да живеят нормално, в смисъл да обмислят не как да вържат месеца, а къде да прекарат следващия уикенд или годишната си отпуска например
hullboy написа:
Njama po dobro mjasto ot Canada v Africa, Evropa, Azia, Latinska Amerika, Australia za pravene na biznes zakonno ( legalno ).
Имам приятели в Австралия, там също може да се имигрира по точкова система и правителството има много програми за подпомагане на малкия и средния частен бизнес (подобно на нещата които си описвал тука, Хълбой). Доста е по-далече от България (22+ часа полет) обаче климата в повечето градове е по-готин (нещо като във Ванкувър доколкото разбирам, няма голяма амлитуда зима/лято). Има обаче гладни акулки в океана
Mite ne barkai po dobar klimat s po dobro mjasto za pravene na biznes.
V Australia ima 20 000 000 naselenie v Canada sa 30 000 000 + oste 300 000 000 v USA tova sa tvoite potentsialni klienti na tozi continent. Sebestoinosta na stokite e mnogo po niska tuk zastoto ne se transportirat na takova razstojanie kakvoto e do Australia, proizvezdat tuk ( ili se vnasjat ) v mnogo po goljamo kolichestvo ot kolkoto v Australia koeto vodi do po niska tsena.. Mitata sa minimalni ( takiva sa dogovorite mezdu US i Canada ).
Totalnata stoinoist na produkti i uslugi ( GDP ) e po goljama v Canada i v kombinatsia s po niska sebestoinost na produktite sledva che razpolagaemia dohod na naselenieto e po goljam.
Australia dori ne e v G8. Eto gi silnite na denaja darzavi. Az predpochtam da sam s tjah a ne s tezi darzavi koito imat huvbav klimet.
V Cuba klimata e hubav no iskas li da pravis biznes tam?
The Group of Eight ( G 8 ) consists of Canada, France, Germany, Italy, Japan, Russia, the United Kingdom, and the United States. Together, these countries represent about 65% of the world economy.
Da ne govorim za GDP
Rank Country GDP $ per capita
1 Luxembourg 69,800
2 Norway 42,364
3 United States 41,399
4 Ireland 40,610
5 Iceland 35,586
6 Denmark 34,737
7 Canada 34,273
8 Austria 33,615
9 Hong Kong 33,411
10 Switzerland 32,571
11 Qatar 31,397
12 Belgium 31,244
13 Finland 31,208
14 Australia 30,897
albobo написа:Ima samo 1 dyrjava kydeto moje6 da ide6 s kanadski pasport, a nemoje6 s BG – USA.
.
I Anglia zabravi , i Avstralia, I NOVA Zelandia
пробвай и Гибралтар да го преминеш с бг-паспорт.
А за положителните страни на Канада я да видим - днес е един прекрасен ден, часът е 12, а аз още се излежавам и си пия кафето, не ме морят финансови проблеми, чудя се след малко на джим ли да отида, на плаж ли, с някоя приятелка кафе ли да пия. А дали да не поиграя малко скуош? А вечерта къде да ходя? От всичките предложения кое точно да избера? Утре ще поработя, ама хич не ми тежи, защото работата ми е достатъчно добре платена, че да си оправдава гърча. После отпуска - коя точно точка от света да посетя отпуската си тази година? За вечеря какво да избера - сьомга или илиталианска кухня? Или суши? Да се поразходя до чаптърс за някоя нова книжка или справочник - толкова неща не знам, а те са интересни. С какъв подарък да зарадвам мъжа си? А приятелите си? А децата? Каква още занимавка ще ги направи по-щастливи? И т.н....... Всичко и навсякъде е както човек сам си го направи. Тук най-положителното нещо е, е човек има финансовата възможност да реализира мечтите си. Трябват още здраве и добо настроение и живота става хубаво нещо.