Що за хора са канадските работодатели?
Re: Що за хора са канадските работодатели?
ako si im nepriaten po harakter nai veshe ili si mislish che si po-otvoren ot tiah-da shte te otchushkat,no ako si normalen i ne tarsish pod vola tele shte badesh dobre.oshte neshto imai vpredvid che BG.obrazovanieto e 0 po standartite na Kanada,niama znachenie,kakto mi otgovori edin nemets,kato sa mnogo umni bulgarite,zashto sa tolkova bedni,ako vaprosnite chugdentsi sa aborigeni moge i da te zanimavat s gluposti,kagi imeto na tazi goliama megdo-nar firma ili nai-veroiatno moge i da niama takavaLilyana написа:Не знам дали е обсъждана подобна тема, но ми е страшно любопитно да разбера като всеки кандидат-емигрант какви са канадските работодатели-манталитет и т.н. Аз работя в голяма международна фирма с изпл.дир. чужденци, но повечето ръководители на отдели са българи и отношението е ужасно, опитват се да те тъпчат, не се интересуват от това какво си свършил и за колко време, гледат те накриво като си тръгваш като ти свърши работното време, кажете моля Ви как е там. Има ли изказвания от рода "не ме интерсува дали имате малки деца или не , след като едните стоят и работят до късно и вие ще стоите, пушат ли с лужителите там на всеки час по 10-15мин, кажете как е?
tai tai losh li be kolhoza.hrana pokriv lechenie drehi choveshtina semeistvo priateli komshii rodnini et tsetera ettsetera i ettseterabateto написа:И мен на предната ми работа никой не ме следеше и никой не ми държеше сметка дали ще почна в 6 или 7 сутринта.Кога ще си взема почивка ,къде ще се мотам цял ден и кога ще приключа работния ден.Просто хората плащаха на процент от печалбата и ги болеше оная работа какво правя ,само ,че тарифите бяха така изчислени/занижени/ ,че да изкарам приличен лев с който да си покрия разходите и да остане нещо и за мен трябваше да търча като моторетка по 12 часа на ден.Сам си бях автоцензора,но уви така е при северноамериканския капитализъм,ако искаш,ако не ти изнася на опашката чакат други гладни готови да опъват каиша за дребни стотинки.
канадските работодатели - има разлика между работодател и началник - са педа.и
за разлика от българските работодатели т.е. собственици с които може да пиеш бира и да правиш лаф и във времето в което ти плащат тук трябва да имитираш дейност през цялото време
говоря за обобщен образ може да се случи някое изключение
по-интерсно е че една част от българските работодатели тук са се поканадчили т.е. видиотили но има останали и свестни хора
за разлика от българските работодатели т.е. собственици с които може да пиеш бира и да правиш лаф и във времето в което ти плащат тук трябва да имитираш дейност през цялото време
говоря за обобщен образ може да се случи някое изключение
по-интерсно е че една част от българските работодатели тук са се поканадчили т.е. видиотили но има останали и свестни хора