Още веднъж за всички които си мислят че са патриоти тук!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Botzo

Мнение от Botzo »

...
Последно промяна от Botzo на Сря Фев 25, 2004 8:06 pm, променено общо 1 път.
survivor

Мнение от survivor »

Az pak da vi se pohvalya che veche si ukrasihme elhichkata vkashti! :D
survivor

Мнение от survivor »

survivor

Мнение от survivor »

Riba

Мнение от Riba »

I nie...nastroenieto e veche praznichno-Koledno....davaite da babrim za veseli neshta...ya praznici sa se zadali....kato pochnem ot Nikul den...Niko,tryabva da udarish edna cherpnya na dragite saforumci...:)
kakto kazva Iv Haidu,neka sme hora....a ne karashti se takiva :) :)
Pozdravi na vsichki :) :)
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

survivor
Az pak da vi se pohvalya che veche si ukrasihme elhichkata vkashti!
Ukrasil si bil elhichkata - fuklio :lol:
Az minah s nomera pred jenata che ne e hubavo da kupuvame elhichka zashtoto shte stimulirame secheneto im - nali sa si "chustvitelni" jenite tazi godina se oturvah ;) - pishi kvi kinti ia vze (ako si b rayona de imam predvid)
Ne stava majna - ne mojesh da ohladish strastite - ne se gasi tuj shto ne gasne.
Laura ima pravo spored men. Monetata ima i druga strana i ne znaesh dali shte se oburne pak, no za mladosta kolkoto po mladi tolkova po ne ni lipsva a ?!?!? Mladosta ne e porok i mi omruzna pone na men vsichki da ti davat akul nastavlenia i pouchenie. V nashata mila rodina se pochva ot detskata gradina "Shte vidish ti" "Shte te vidim i teb" "Na bashta si naj - umnia" "shte te ochuka jivota" "Abe mlad si nishto ne znaesh". Edna durjava koyato ni vuzpitava za looseri, no vupreki tova uspiavame zashtoto ni e zalojeno v kruvta - da se sustezavame i da si prechim. Kolkoto po-malko sunarodnici kraj nas tolkova po - spokoen jivot shte vodim. Vseki ima nujda ot bulgarin kraj sebe si kakto kaza Laura - No neka e v umereno kolichestvo.
Sbirki, obshtestva, curkvi, NEEE Vsichki sme si dobri hora no stanem li v povechko vrushtame rodnata atmosfera - no sred kanadci li sme tiahnata igra igraem i to dosta dobre za razliki ot drugite imigranti i se chustvame po - spokojni.
gmvg

Мнение от gmvg »

А не е ли патриотизма вид любов към другите, и в този смисъл дарба от Бог. Егоистични натури няма как да бъдат патриоти, независимо къде се намират. Тоест, или го можеш или не. Може да си тук(в БГ) и пак да не ти пука за никой. Botzo беше написал в друга тема, че човек тръгвайки оставя близки, приятели и нищо друго. Точно така е, но това е всичко, и най-голямото, което можеш да имаш. Затова сега аз мога да кажа, че познавам поне един патриот-Пламен (този тук)-падна ми случай да го кажа. Общо взето човек живее ли само за себе си плаща скъпо все някога.
laura

za Botzo

Мнение от laura »

Аз също не съм емигрирала. Затова мисля, че разбирам начина на мислене на момчето доста добре. Той ми е симпатичен по много причини и освен това ми напомня на някого от преди десетина години. :D :D :D

Искам да ти отправя един съвет (който ти дадох и преди време). Не е много разумно да публикуваш в Интернет цялата си лична информация. Не се знае кой и кога може да се възползва от нея и да те постави в много неприятна ситуация. Този тип престъпления не са характерни за България, но за съжаление тук са много популярни. Приятно пътуване до Канада!

Лаура
Nalex

Да живее плурализма!!!!

Мнение от Nalex »

Здравейте, съфорумци.
Имам един призив.Нека бъдем по- толерантни към мненията на различните участници във форума.Все пак това е място за дискусии.Може би бъркам, но ми прави впечатление, че всеки път, когато някой заговори за напускане на Бг или се изкаже позитивно за Кб, веднага се започват нападки и квалификации по негов адрес.Даже на моменти ми се струва, че съм попаднал във ведомствения сайт на Националната служба за борба с организираната емиграция.Все пак това е емигрантски форум. А тук напускането на Бг и липсата на емоционална ангажираност към страната, която сама систематично прогонва гражданите си, се заклеймява като висша форма на предателство и вероломство.Ами ако на конкретния индивид не му е останал друг изход?Аз определено съм на мнението на Канук и Боцо, само че може би бих се изразявал малко по- умерено.Сигурен съм обаче, че и тяхната по- емоционална реакция е провокирана от вълната на агресия, която следва всеки техен постинг.Смятам, че дори и на някои техните постинги да се струват патетични, те са необходими на този форум, т.к. се явяват противовес на на моменти прекаления негативизъм по адрес на Кб.Иначе, пак ще отидем на варианта "партийно събрание", където един задава общия тон, а другите ръкопляскат и гласуват със 100 %- тово единодушие и яростно заклеймяват недъзите на "гнилия експлоататорски капитализъм".
Гост

За Nalex

Мнение от Гост »

Ombudsman написа:Да си изясним понятията в началото, защото няма да стане дискусията.

Първо: Не е нужно да се вписваш в понятието "патриот", за да обичаш страната, в която си се родил.

Второ: Това дали си "патриот" или не, го определяш не ти, а се случва в историческо време. Представлява оценка на новото поколение, за това, което си допринесъл за рода български /в случая/.

Трето: Не е нужно да живееш в България, за да останеш за поколенията "патриот". Примери безброй ... Един от последните - Игнат Канеф - знаете кой е, който беше отличен с най-престижния орден "Стара планина" лично от новия ни президент. Можем да си спомним и Пенчо Славейков, умрял в изгнание и огромно огорчение по отношение на България, но въпреки това останал в историята ни и в паметта ни като един от най-видните български патриоти !!!!

Четвърто: Имигрирайки или оставайки в България, никой не го прави, за да стане "патриот" или точно обратното.

Пето: Патриотизмът е чувство, което е заложено във всеки човек и е оценявано като едно от най-добрите качества у него. Поради тази причина ми се вижда разумно да отчетем, че патриотизъм не е само чувство, но може да бъде и действие. За съжаление, или поради нормалния ход на нещата, не всички хора действат ..., т.е. не всички са "борци за права и свободи". По-скоро това са еденици и затова ние ги почитаме и вписваме в историята си.

Ако има неясноти относно понятията - първо да ги изясним, после да дискутираме има ли почва във форума тази тема или не, кой е такъв и защо и т.н.

А не с такива елементарни разсъждения /нали всички сме с образование :P /, че след като си имигрирал си еди-какъв-си!

Поздрави на Цезар ! :wink:
Pepon

Мнение от Pepon »

"Predpochitam otkrovena psuvnya pred licemerna umivka!” Pepon

:beer:
The Great Bastun

Мнение от The Great Bastun »

Az lichno poznavam edni edinstveni patrioti, a imenno
raketite "PATRIOT"

Каква ли е етимологията на тази дума? Дали всички народи я имат в речника си ?

Е, нека училите да кажат.

А, тези изявляния за скапаната БГ ....?
, ами това са едни оправдания за грешно взети решения :briah:
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Nalex,

Не мисля, че в тази тема беше обсъждано колко е хубаво или лошо в Канада. Всеки има правото да сподели мнението си, съгласна съм с това. Аз съм от хората реалисти и съм сигурна, че не съм написала една лоша дума срещу Канада. Аз съм и от хората, които не биха се нарекли патриоти. Но начина, по който някой се опитва да говори за страната, в която съм се родила, а тя винаги ще остане България, ме засегна. Засегна ме това, че момчето освен, че пише България с малка буква, което говори единствено и само против него, казва за хората, които са в България, че е срамно, че не са имигрирали. Още повече и начина, по който го казва смятам за изключително поучителен и некоректен. Повечето от моите приятели са все още в България и за мен България не е политика или икономика, там е моето семейство и там са моите спомени. Това е което и обичам, а не кола, къща, и т.н.

И ако момчето е направило своя избор и смята него за правилен, не виждам с какво право успорва избора на другите хора. Не виждам нищо лошо в това да обичаш българската литература, да запазиш националната си принадлежност и да се чувстваш патриот. И не смятам, че някой, който не те познава трябва да поставя под "дисекция" тези ти възгледи.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

Petia написа:Nalex,

Не мисля, че в тази тема беше обсъждано колко е хубаво или лошо в Канада. Всеки има правото да сподели мнението си, съгласна съм с това. Аз съм от хората реалисти и съм сигурна, че не съм написала една лоша дума срещу Канада. Аз съм и от хората, които не биха се нарекли патриоти. Но начина, по който някой се опитва да говори за страната, в която съм се родила, а тя винаги ще остане България, ме засегна. Засегна ме това, че момчето освен, че пише България с малка буква, което говори единствено и само против него, казва за хората, които са в България, че е срамно, че не са имигрирали. Още повече и начина, по който го казва смятам за изключително поучителен и некоректен. Повечето от моите приятели са все още в България и за мен България не е политика или икономика, там е моето семейство и там са моите спомени. Това е което и обичам, а не кола, къща, и т.н.

И ако момчето е направило своя избор и смята него за правилен, не виждам с какво право успорва избора на другите хора. Не виждам нищо лошо в това да обичаш българската литература, да запазиш националната си принадлежност и да се чувстваш патриот. И не смятам, че някой, който не те познава трябва да поставя под "дисекция" тези ти възгледи.
imenno mnenia kato tvoito pokazvat kolko e bezmisleno da se spori,
napravo me nakara da se pochuvstvam glupav obiasniavaiki neshta nadago i shiroko a ti go kaza mnogo pravilno s 5 izrechenia. Horata imat razlichni cennostni sistemi i tova e osnovnia problem tuk v foruma...drugia problem e che ne utochniavat terminite.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Riba, bravo, az oshte nyamam elha, no imam dosta koledni ukrasi! :lol:

Botzo, badi siguren, my friend, che v bg i v kovcheg ne iskam da se vrshtam :twisted:

Laura, mislya, che se izrazih dostatachno yasno, az uvajavam vsichki, koito iskat da se chuvstvat bulgari i da zapazyat ezika i kulturata si, no prosto az ne sam ot tyah, ey tova mi beshe misalta. Shto se otnasya za tova, poradi kakvi prichini vlizam vav foruma, mislya, che gi iztaknah i povyarvay mi, vlizam i v drugoezichni forumi, mejdu tyah i kanadski patriotichni. Tova e edinstveniyat forum na bugarski, koyto poseshtavam i ako drja da zapazya bg ezikovata si kultura v otlichno sastoyanie, ne bih pisal na latinica s makedonsko-angliyska transkripciya.
Ne paradiram s visoko obrazovanie i s kakvoto i da e, osven s tova, che znam kakvo iskam da postigna i obicham Canada.
Shto se otnasya do tova za kakva jena shte se jenya, to uveryavam te, ako stane taka, che se ojenya za bulgarka, tya tryabva da iska da govori angliyski kato ezik vkashti, shoto inache prosto nyma da sklyuchim brak. :shock: Nyamam nishto protiv da govorya bugarski s priyateli, no ako tova mi e domashniyat ezik, a neday si Boje ima i bg simvolika iz kashti, tova shte mi doyde malko v povechko. No, tova sa moite lichni predpochitaniya, taka che nyama kakvo poveche da ti obyasnyavam. :shock: :shock: :shock:

Nalex, ne mojesh da si predstavish kolko si prav! Az nay-kulturno se opitah da pomirya vsichki i apelirah kam tova che e normalno da imame razlcihni mneniya, no kakto uvajavam az tiya, koito obichat bg, taka i te bi bilo got da uvajavat teya, koito ne ya obichat, bez da se opitvam da im kazvam da ne obichat bg, a v otgovor poluchih suma ti ataki! Ne sam i predpolagal, che tova shte se sluchi sled umereniya mi ton v prvoto mi izkavane, koeto daje zavrshih s peace, please. No, za men temata e priklyuchena!
:beer:
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Заключено