Monny,
Прескочи до Лондон, но знаеш ли какъв доход трябва да имаш, за да живееш "в ареала около Лондон" - говоря за хубавите квартали? В момента цената на имотите в цяла Великобритания, но осбено в Лондон е изключително висока - наши познати продават къща за 300,000 англ. лири, която са купили за 25,000 преди 20 години.
Molson, причината да не напускат Великобритания се дължи на това, че хората имат "нормален" живот и много различен манталитет от този на хората в Канада. Т.е. една имиграция в Канада би била голям и ненужен стрес за много от тях. Не мислиш ли, че ако живота в България беше малко по-нормален много българи биха останали там, защото манталитета на българина също се различава много от този на канадците.
Аз имам приятелка от Германия, която има отлична работа там - преподавател в Университет с висока заплата, но въпреки всичко тя иска да имигрира в Квебек. Съпругът ми също не е бил зле в Лондон, но на него му харесва повече в Канада. Зълва ми и съпругът и искат да емигрират в Австралия, въпреки че имат 2 къщи и стабилни доходи. С това искам да кажа, че всичко е много индивидуално и много относително; зависи от манталитета на човека, от способността да се адаптираш, от готовността да поемаш пресметнати рискове и т.н.. И все пак, с нашия доход и работейки същите професии ние можем да си позволим значително повече удобства в Канада, отколкото бихме имали във Великобритания и това за мен е признак на по-висок стандарт.
Лаура
Англия или Канада - още по-труден избор
- vladi64
- Обратна връзка:
Ssttoo.mnogo interesno mi stana: znazi li tova ,4e kanadskite diplomi se priznavat v UK? I po -konkretno vaprosa mi e ima6 li na ideq otkude moje da se nameri info za slednata situaziq:ssttoo написа:"
От една страна Лондон (ехеееей , Лондон, града в който винаги си е мечтал да работи и живее), пари и кариера.
В Лондон нашия човек бачка в Майкрософт, а гаджето му нещо по нейната си специалност.
-priznavat li se diplomi ot SU i do kakva stepen v England (stava vupos za logopediq)
- za sustsata spezialnost ,no s kanadska diploma ( hipoteti4na situaziq ,diploma ot Montrealskiq universitet)
Vsi4ko tova me interesuva ,zastoto imame namerenie s suprugata da kandidadstvame po HSMP za England, tui kato situaziqta zapo4va da izliza izvun kontrol( osobeno sled iszepkite v bolnizata St.Jostin) i purvo trqbva da si izqsnim tezi vuprosi ,a ne mojem da namerim info.
Would you like to see Britania Rule again,my friend?
-
- Администратор
- Обратна връзка:
Влади64, за съжаление нищо не мога да ти кажа повече. Дали се признават дипломи от СУ идея си нямам. А моя човек дори не знам какво образование има, но ще да е нещо свързано с маркетинг. В наш'та фирма длъжността му беше Account Director
(занимаваше се с клиентите ни), а в Англия в МСофт е бил нещо sales. Булката му е някакво медицинско лице, ще те излъжа какво точно, но не е баш д-р, по-скоро нещо около медицината - я масаж, я нещо еди-си-какво-си-там-терапия. Явно и на двамата не са им трябвали много-много дипломи. Обещаха да минат пак през фирмата, като се напочиват, та ще питам по-подробно нещо ако знаят.
Аз четох за някаква английска програма да ти дадат работна виза, ако имаш разни дядовци английски емигранти, един вид стари поданици на короната. Та в моя човек има нещо шотладско, може би по тоя път да са минали. Честно казано не знам нищо повече, нито за визите, нито за дипломите им.

Аз четох за някаква английска програма да ти дадат работна виза, ако имаш разни дядовци английски емигранти, един вид стари поданици на короната. Та в моя човек има нещо шотладско, може би по тоя път да са минали. Честно казано не знам нищо повече, нито за визите, нито за дипломите им.
Hi, Vladi64!vladi64 написа:
...Vsi4ko tova me interesuva ,zastoto imame namerenie s suprugata da kandidadstvame po HSMP za England, tui kato situaziqta zapo4va da izliza izvun kontrol( osobeno sled iszepkite v bolnizata St.Jostin) i purvo trqbva da si izqsnim tezi vuprosi ,a ne mojem da namerim info.
Vij tozi link:
http://www.euroeducation.net/prof1/ukco.htm
Tam otrkih slednoto info:
Recognition of studies & qualifications:
Studies pursued in foreign countries (bodies dealing with recognition of foreign credentials):
National Academic Recognition Information Centre (NARIC), ECCTIS Ltd
Head: David Boynton, Chief Executive
Administrative officer: Cloud Bai Yun, Head of the NARIC
Oriel House
Oriel Road
Cheltenham
England GL50 1XP
United Kingdom
Tel: +44(1242) 260-010
Fax: +44(1242) 258-611
EMail: naric@ecctis.co.uk
http://www.naric.org.uk
Dano tova ti svrshi rabota, ako ne, pishi pak, zashtoto imam edin aver, koyto sashto moje da znae neshto. Toy e anglichanin i jivee v Surrey, raboti v U. of Surrey, ima PhD po telecommunikacii ili neshto takova.
Ayde, good luck!

Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид
Горд канадски гражданин в Мадрид