За дрогата в Монреал
100% saglasen. Kato namerish spokojnia jivot i pochva da te glojdi ambiciata. I e super che v Canada mojesh da se probvash vav vsicho, koeto iskash i da si spokoen che i nishto da ne izleze pak ste si jiveesh normalno. Vsichko ostanalo e samo za da se namirame na prikazka.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
- Kpetrov
- .
- Обратна връзка:
ЕЕЕЕЕЕЕЕ точно това исках да кажаivandi написа:100% saglasen. Kato namerish spokojnia jivot i pochva da te glojdi ambiciata. I e super che v Canada mojesh da se probvash vav vsicho, koeto iskash i da si spokoen che i nishto da ne izleze pak ste si jiveesh normalno. Vsichko ostanalo e samo za da se namirame na prikazka.

Работиш ли и не те мързи можеш да живееш що годе нормално. Е с течение на времето може вече да не ти се струва толкова нормално

Цифрите хубаво, сигурно са такива, но доколкото ми позволява скромния френски, този цитат не показва че благосъстоянието на Бритиш Колумбия се крепи на марихуаната. Пак казвам, малко е наивно някой да мисли че знае къде наркодилърите си наливат печалбите, в швейцарски банки ли ги слагат или ги перат и ги пускат в икономиката на BC !Pepon написа:Blagodaria na Huba za aktualnite cifri:
"La production
La culture de la marijuana est florissante au Canada, surtout en Colombie-Britannique, au Québec, et en Ontario. Selon une étude commandée par la GRC, plus de 40 % des cas rapportés l'ont été en Colombie-Britannique, près de 30 % au Québec et 16 % en Ontario. Au total, au moins 800 tonnes par année, pour une valeur d'au moins 12 milliards de dollars. En fait, on en produit tellement, qu'on en importe presque plus et qu'on en exporte de plus en plus."
E, dobre de, Huba, kakwo triabwa6e da naprawia spored teb: da ostawia biserite wi tuk li?huba написа:anito, taia tema pokazvashe kak niakoi moderatori si varchat strahotno rabotata sipeiki obidi po userite.Mnogo udobno beshe da ia iztriesh.anito написа:Leko razmahah metlata(ne za da litna, a za da poraz4istia poslednite osobeno zapalneni s info postingi
)
To mai kato gledam temata si e za zakliu4wane, za6toto dosta napadki ima i ne moje da se otsee koe e po temata i koe ne, no zasega ia ostawiam, dokato ne mi 6tukne drugo.

Обичам да преча
Конопена комисия,Вицекралство Индия 1894:
"...може да се добави,че умерената употреа на тази дрога е правило,а прекомерната - рядко изключение.Умерената употреба практичеки не предизвиква вредни ефекти"
Комисия Ла Гуардия,Ню Йорк,1944:
"Пушенето на марихуана не води до зависимост в медицинския смисъл на понятието...Младежката деликвентност не се асоцира с пушенето на марихуана..Марихуаната не е определящ фактор в извършване на престъпления...Шумът около катастрофалните ефекти от пушенето на марихуана е необоснован"
Световна здравна организация 1998:
"При съществуващия начин на употреба канабисът създава значително по-малко проблеми за публичното здраве, отколкото употребата на алкохол и тютюн"
Наръчник по превенция,Съвет на Европа 1998:
"...директната вреда за физическото здраве е приемлива в сравнение с употребата на тютюн или алкохол"
Полицейска фондация,Великобритания 2000:
"По всички критерии за вреда:смъртност,причинени болести,токсичност,зависимост и връзка с престъпността-канабисът е по-малко вреден от всяка друга забранена дрога,алкохола и тютюна.
Действащия закон причинява повече вреда, отколкото да ни предпазва от нея"
Парламентарна комисия по канабиса, Великобритания 2002:
" Даже високата употреба на канабис не е свързана със сериозни здравни проблеми за индивида и обществото"
"...може да се добави,че умерената употреа на тази дрога е правило,а прекомерната - рядко изключение.Умерената употреба практичеки не предизвиква вредни ефекти"
Комисия Ла Гуардия,Ню Йорк,1944:
"Пушенето на марихуана не води до зависимост в медицинския смисъл на понятието...Младежката деликвентност не се асоцира с пушенето на марихуана..Марихуаната не е определящ фактор в извършване на престъпления...Шумът около катастрофалните ефекти от пушенето на марихуана е необоснован"
Световна здравна организация 1998:
"При съществуващия начин на употреба канабисът създава значително по-малко проблеми за публичното здраве, отколкото употребата на алкохол и тютюн"
Наръчник по превенция,Съвет на Европа 1998:
"...директната вреда за физическото здраве е приемлива в сравнение с употребата на тютюн или алкохол"
Полицейска фондация,Великобритания 2000:
"По всички критерии за вреда:смъртност,причинени болести,токсичност,зависимост и връзка с престъпността-канабисът е по-малко вреден от всяка друга забранена дрога,алкохола и тютюна.
Действащия закон причинява повече вреда, отколкото да ни предпазва от нея"
Парламентарна комисия по канабиса, Великобритания 2002:
" Даже високата употреба на канабис не е свързана със сериозни здравни проблеми за индивида и обществото"
"НИЕ ВЯРВАМЕ, чЕ ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА СРЕщУ НАРКОТИЦИТЕ ДНЕС ПРИчИНЯВА ПОВЕчЕ ВРЕДА ОТКОЛКОТО САМА ЗЛОУПОТРЕБА С НАРКОТИЦИ.
Всяко десетилетие ООН приема нови международни конвенции, фокусирани основно върху криминализирането и наказанието, което ограничава отделните нации в решаването на местните проблеми с дрогите.
Всяка година правителствата предприемат все повече наказателни мерки за контрол.всеки ден политиците предлагат по-твърди стратегии за ВОЙНА с дрогите.
Какъв е резултатът?
Агенциите на ООН оценяват годишната печалба на нелегалната търговия на 400 милиарда долара-8% от цялата международна търговия.
Тази индустрия дава сила на организираната престъпност, корумпира правителства, разяжда международната сигурност, стимулира насилие и разрушава икономически пазари.
ТОВА СА ПОСЛЕДСТВИЯ НЕ ОТ САМАТА УПОТРЕБА НА ДРОГИ, А ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЕЗУСПЕшНА И БЕЗПОЛЕЗНА ПОЛИТИКА НА ВОЙНА С ТЯХ.
НАРУшАВАТ СЕ ПРАВАТА НА чОВЕКА ,А ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НАРУшИТЕЛИ НА З-НИТЕ ПРОТИВ ДРОГИТЕ.ОСКЪДНИТЕ РЕСУРСИ ПРЕДНАЗНАчЕНИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ОБРАЗОВАНИЕ И ИКОНОМИчЕСКО РАЗВИТИЕ, СЕ ПИЛЕЯТ ЗА ВСЕ ПО-СКЪПИ УСИЛИЯ ПО ПРИЛАГАНЕТО НА ЗАБРАНИТЕ.РЕАЛИСТИчНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА СВЪРЗАНА С ДРОГИТЕ, БОЛЕСТИТЕ И СМЪРТТА СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ В ПОЛЗА НА РЕТОРИчНИ ЛОЗУНГИ ЗА ОБщЕСТВО СВОБОДНО ОТ ДРОГИ.
...Г-Н ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР,НИЕ АПЕЛИРАМЕ КЪМ ВАС ЗА НАчАЛОТО НА ЕДИН ИСТИНСКИ ОТВОРЕН И чЕСТЕН ДИАЛОГ ЗА БЪДЕщЕТО НА ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА КОНТРОЛ НА ДРОГИТЕ-ТАКАВА В КОЯТТО СТРАХЪТ ,ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ И НАКАЗАТЕЛНИТЕ ЗАБРАНИ щЕ ОТСТЪПЯТ ПРЕД ЗДРАВИЯ,НАУКАТА,ОБщЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ И чОВЕшКИТЕ ПРАВА"
Подписано от Нобеловите лауреати:
Адолфо Аскивел,Иля Пригожин,Джон Полани,Оскар Ариас,Дарио Фо,Габриел Гарсия Маркес,Никълъс Блумберген,Вал Фич,Милтън Фридмън,Робърт Лукас,Ричард Смоли... и много други между които :
Хавиер Перес Де Куеляр, Джордж Шулц(да бвшия държавен секретар на САЩ) ,Джордж Сорос и т.н и.т.н
други МОИ мнения:
Мисля ,че хората трябва да бъдат образовани относно факта,че марихуаната не е дрога...
Уили Нелсън
Мисля ,че марихуаната не само трябва да бъде легална;мисля ,че трябва да бъде произвеждана в градината.
Стивън Кинг
Забраната на канабиса е аморална
Карл Сейгън
За да се чувстваш добре,без да си луд;
да си омиротворен бе да си глупав
да си заинтересован бе да си вманиачен
да си щастлив без да си истеричен...
пуши трева
Кен Киси
Пушил съм трева и ми е било приятно,но това не ми остана навик...
Единственото ,което ме вълнува е ,че войната с дрогите носи огромна вреда на обществото
Дж.Сорос
Всяко десетилетие ООН приема нови международни конвенции, фокусирани основно върху криминализирането и наказанието, което ограничава отделните нации в решаването на местните проблеми с дрогите.
Всяка година правителствата предприемат все повече наказателни мерки за контрол.всеки ден политиците предлагат по-твърди стратегии за ВОЙНА с дрогите.
Какъв е резултатът?
Агенциите на ООН оценяват годишната печалба на нелегалната търговия на 400 милиарда долара-8% от цялата международна търговия.
Тази индустрия дава сила на организираната престъпност, корумпира правителства, разяжда международната сигурност, стимулира насилие и разрушава икономически пазари.
ТОВА СА ПОСЛЕДСТВИЯ НЕ ОТ САМАТА УПОТРЕБА НА ДРОГИ, А ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ БЕЗУСПЕшНА И БЕЗПОЛЕЗНА ПОЛИТИКА НА ВОЙНА С ТЯХ.
НАРУшАВАТ СЕ ПРАВАТА НА чОВЕКА ,А ЗАТВОРИТЕ СА ПЪЛНИ СЪС СТОТИЦИ ХИЛЯДИ НАРУшИТЕЛИ НА З-НИТЕ ПРОТИВ ДРОГИТЕ.ОСКЪДНИТЕ РЕСУРСИ ПРЕДНАЗНАчЕНИ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ,ОБРАЗОВАНИЕ И ИКОНОМИчЕСКО РАЗВИТИЕ, СЕ ПИЛЕЯТ ЗА ВСЕ ПО-СКЪПИ УСИЛИЯ ПО ПРИЛАГАНЕТО НА ЗАБРАНИТЕ.РЕАЛИСТИчНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА СВЪРЗАНА С ДРОГИТЕ, БОЛЕСТИТЕ И СМЪРТТА СЕ ПРЕНЕБРЕГВАТ В ПОЛЗА НА РЕТОРИчНИ ЛОЗУНГИ ЗА ОБщЕСТВО СВОБОДНО ОТ ДРОГИ.
...Г-Н ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР,НИЕ АПЕЛИРАМЕ КЪМ ВАС ЗА НАчАЛОТО НА ЕДИН ИСТИНСКИ ОТВОРЕН И чЕСТЕН ДИАЛОГ ЗА БЪДЕщЕТО НА ГЛОБАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА КОНТРОЛ НА ДРОГИТЕ-ТАКАВА В КОЯТТО СТРАХЪТ ,ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ И НАКАЗАТЕЛНИТЕ ЗАБРАНИ щЕ ОТСТЪПЯТ ПРЕД ЗДРАВИЯ,НАУКАТА,ОБщЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ И чОВЕшКИТЕ ПРАВА"
Подписано от Нобеловите лауреати:
Адолфо Аскивел,Иля Пригожин,Джон Полани,Оскар Ариас,Дарио Фо,Габриел Гарсия Маркес,Никълъс Блумберген,Вал Фич,Милтън Фридмън,Робърт Лукас,Ричард Смоли... и много други между които :
Хавиер Перес Де Куеляр, Джордж Шулц(да бвшия държавен секретар на САЩ) ,Джордж Сорос и т.н и.т.н
други МОИ мнения:
Мисля ,че хората трябва да бъдат образовани относно факта,че марихуаната не е дрога...
Уили Нелсън
Мисля ,че марихуаната не само трябва да бъде легална;мисля ,че трябва да бъде произвеждана в градината.
Стивън Кинг
Забраната на канабиса е аморална
Карл Сейгън
За да се чувстваш добре,без да си луд;
да си омиротворен бе да си глупав
да си заинтересован бе да си вманиачен
да си щастлив без да си истеричен...
пуши трева
Кен Киси
Пушил съм трева и ми е било приятно,но това не ми остана навик...
Единственото ,което ме вълнува е ,че войната с дрогите носи огромна вреда на обществото
Дж.Сорос
- bis
- Обратна връзка:
ТНС, от всичко това разбрах че живем нездравословно - наливаме се с алкохол и пушим цигари.
Аре бе щом в Монтреал е толкова лесно да си купиш трева, защо тук в Квебек сити не съм виждала бе. Утре ще взема да питам шофьора на камиончето дето ни носи на работа храна дали няма случайно.
))
Ама да не ме опандизят бе, разрешено ли е да се пуши, мале колко съм невежа.
))
Съграждани, светнете ме бе от кога искам да го опитам това чудо, пък и да се почувстваме канадци, а и възприемането на околната действителност може се промени, току ми харесало в Квебек.
Сериозно говоря.
Аре бе щом в Монтреал е толкова лесно да си купиш трева, защо тук в Квебек сити не съм виждала бе. Утре ще взема да питам шофьора на камиончето дето ни носи на работа храна дали няма случайно.

Ама да не ме опандизят бе, разрешено ли е да се пуши, мале колко съм невежа.

Съграждани, светнете ме бе от кога искам да го опитам това чудо, пък и да се почувстваме канадци, а и възприемането на околната действителност може се промени, току ми харесало в Квебек.
Сериозно говоря.
Само човек, който рабира нещо изцяло, може да го обясни така, че друг да не може да го разбере.
/Нобелов принцип на Рудини/
/Нобелов принцип на Рудини/
Бис, и тук пушат на поразия, както учениците, така и големите. Не го броят за наркотик изобщо. Аз познавах един преподавател в уни даже, който си пушеше по купоните. Не знам къде се продава, но явно лесно се намира. Може би, ако чичото с камиончето ти откаже
, може да се намери лесно край училищата :idea:

Обичам да преча