Малей! Това ли е супер мястото за живеене на Танграта, Жорко и прасето?roumensp написа: А какво се случва междувременно .... джигити с каруци по столичните улици:![]()
Инцидент с каруца в София прерасна в масов бой

Малей! Това ли е супер мястото за живеене на Танграта, Жорко и прасето?roumensp написа: А какво се случва междувременно .... джигити с каруци по столичните улици:![]()
Според мен е доста по-вероятно да станеш пенЦионер в България, отколкото ученик в САЩ, така че не знам защо ни обаждаш, че в Америка биели негрите.agent Ozo написа:Не моем ги стигна американците и това си е. Вместо масов разстрел в училище - масов бой на улицата.
Ама като ни е такъв мат'рияла - само говеда, така ще е.
Друго си е нация от говедари.
Ти явно не схващаш ...agent Ozo написа:И като български пенЦионер какво ме бърка това, че някакви си се бият по улиците? Аз ще си садя домати в двяора на село.
А пък и каво толкоз, че са се сбили? Ами бият се, не се трепят с автоматично оръжие, както в напредналите демокрации. Ще се разминат побойниците само с някоя и друга синина или най-много с нещо счупено. Ама онези изтрепаните от мюзик-феста в Лас Вегас няма да станат от гробовете.
https://www.straight.com/news/1076796/w ... mud-monkey"Pyrelight написа:Малей! Това ли е супер мястото за живеене на Танграта, Жорко и прасето?roumensp написа: А какво се случва междувременно .... джигити с каруци по столичните улици:![]()
Съществената разлика е, че аз не съм видял на живо ни един да сере в Тим Йортънс, докато мангалите с каруци с дръгливи коне наъоварени с всякакви боклуци са част от ежедневния "колорит" на София.prace написа:https://www.straight.com/news/1076796/w ... mud-monkey"Pyrelight написа:Малей! Това ли е супер мястото за живеене на Танграта, Жорко и прасето?roumensp написа: А какво се случва междувременно .... джигити с каруци по столичните улици:![]()
Мале, това ли е супер мястото за живеене на канадците? /не е за хора със слаби нерви, има гнусни кадри/
Това, че не си видял на живо никой, не значи че ги няма.Ivan1007 написа: Съществената разлика е, че аз не съм видял на живо ни един да сере в Тим Йортънс
Нико Вияджаратнам, FT: В София има огромно количество таланти
"Файненшъл таймс" ще отворят свой офис в София, като в него ще работи основният технологичен екип на - FT Core. Той поддържа платформите и системите, които изграждат сайта на компанията, като дигиталните системи за абонамент, разпространението на печатни издания и публикуването на съдържание. По този повод "Дневник" говори с Нико Вияджаратнам, който заема длъжността Head of Product във FT Core и бе лектор на конференцията DigitalK 2018.
- Защо и кога бе взето това решение?
Според нас София има огромно количество таланти, от които да избираме. Във "Файненшъл таймс" инженерният процес се провежда на много различни места и решихме, че искаме той да е събран на едно. По време на търсенето преценихме, че София ще е добро място, така че на практика ще консолидираме съществуващите си офшорни офиси тук.
- Можете ли да обясните простичко какво работите?
Да – аз съм директор по продукцията в FT Core. Имам четири екипа, които работят в основните платформи. Имаме системи за управление на съдържанието, които са отделна част от "Файненшъл таймс" (ФТ), и, когато журналистите създават съдържание, то идва през тях и влиза в FT Core. Там го съхраняваме заедно с метаданните, имаме приложно-програмен интерфейс (API), който хората от FT.com използват, за да показват съдържането на сайта си. В това отношение FT Core е жизненоважно.
Имаме и платформа за данни, корпоративен склад за данни, използваме API, за да имаме бърз достъп до сайтовете в платформата и до членската маса, тъй като сме компания, разчитаща на абонаменти. Всеки път, когато потребител се абонира, запазваме идентичността му, информацията, която се е съгласил да ни даде в съответствие с GDPR, и да му позволим да влезе и да има достъп до съдържанието ни. FT Core е много важно в контекста на платформите за ФТ.
- Кое за вас е по-важно – инфраструктурата, по която разпределяте съдържанието, или създаването на самото съдържание?
Във "Файненшъл таймс" съдържанието е най-важното, това е основата на продукта ни. Журналистите ни създават изумителни текстове, например разкритията за "Клуба на президентите" (бел.ред. Тогава репортер на ФТ влезе под прикритие като хостеса по време на благотворителна вечеря в елитния клуб и стана свидетел на недопустимо отношение от страна на организаторите и гостите спрямо обслужващия персонал. ) Много се гордеем с това.
Искаме да представим това съдържание на публиката по най-добрия начин. Искаме да помогнем и на публиката да работи и да живее по-добре. "Файненшъл таймс" е медия, която да помага на хората в ежедневния им живот.
- Съдържанието на ФТ е сериозно и задълбочено – далеч от типичните кликбейт статии, които могат просто да трупат трафик от социалните мрежи. Колко трудно е да се разпространява то?
Отделът за продукцията на FT.com се оглавява от една моя колега - Гади Лахав. Нейният екип постоянно опитва да свърже страхотното съдържание, което имаме, с чудесната аудитория, която имаме. Те стоят зад проекта "Моят FT", който дава възможност да избираш теми, които те интересуват, да персонализираш съдържанието и да получаваш информация за ново такова. Не е трудно, но трябва да внимателно да обмисляме какво виждат и изпитват потребителите.
- Как получавате обратната си връзка?
Правим редовно тестване на потребителите. С колегите ми Анмари Кидъл – ръководител по потребителския опит, и Гарет Инграм, ръководителят на дизайна, работим в тясно сътрудничество, за да си осигурим чудесна връзка с потребителите.
- Какво очаквате от новия си офис в София?
Да се забавляваме страхотно. Намираме София за чудесно място и се надявам, че като се консолидираме тук ще подобрим качеството си. Тук има високо наличие на таланти и нямаме търпение да работим с местните си колеги.
бел. ред. Интервюто бе коригирано в понеделник, 04.06.2018, за да замести "Надпреварата на талантите наистина е много оспорвана" с "Тук има високо наличие на таланти".
Такива неща се случват навсякъде по света, само че в другите държави медиите не им обръщат внимание. А в България всяка драка на улицата веднага се разнася по всички медии.roumensp написа:Ти явно не схващаш ...agent Ozo написа:И като български пенЦионер какво ме бърка това, че някакви си се бият по улиците? Аз ще си садя домати в двяора на село.
А пък и каво толкоз, че са се сбили? Ами бият се, не се трепят с автоматично оръжие, както в напредналите демокрации. Ще се разминат побойниците само с някоя и друга синина или най-много с нещо счупено. Ама онези изтрепаните от мюзик-феста в Лас Вегас няма да станат от гробовете.Изобщо не ми дреме, че се бият, и тук се среща road rage, смешното в случая е, че по улиците на столицата препускат коне и каруци.
Двете тръби на Турски поток са вече почти готови, а третата и четвъртата може да кривнат и към Варна. А тоя тип ръси глупости и неверни неща. Откъде ги намираш такива изтрещяли типове?Ivan1007 написа:Йорко,
Тия "стотинки"за проучването ще ги усвоят - Боко няма проблем с това.
Ама и икономика, и география, и геология ясно казват, че
Хъб ”Балкан” e блъф, балон, „увеселителен комплекс“!
Аз пък се учудвам на хора, останали да живеят в "Рая на земята" и ежедневно търсещи, и шерващи такива кадри от "гнусния" запад.prace написа:https://www.straight.com/news/1076796/w ... mud-monkey"Pyrelight написа:Малей! Това ли е супер мястото за живеене на Танграта, Жорко и прасето?roumensp написа: А какво се случва междувременно .... джигити с каруци по столичните улици:![]()
Мале, това ли е супер мястото за живеене на канадците? /не е за хора със слаби нерви, има гнусни кадри/
Защо? При теб по-различно ли е? Сниши се малко и ти, за да не ни се налага да се оправдаваме!Kan_Tangra написа: Оправдано его, може би!?![]()
![]()