В очакване на покана за интервю...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
karelia79

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от karelia79 »

uncontrollable написа:Аз си превеждам "Et s’il y a lieu" като "когато е приложимо" т.е. когато има такава трудова книжка.
И аз съм на това мнение. :y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
Icoman

Мнение от Icoman »

karelia79 написа:
uncontrollable написа:Аз си превеждам "Et s’il y a lieu" като "когато е приложимо" т.е. когато има такава трудова книжка.
И аз съм на това мнение. :y:
За трудовата книжка и аз така го разбирам и т.к. имам такава мисля пак да я изпратя (нека се чувства изобилие от документи, след като така искат :)). А атестацията е задължителна, там спор няма. Трябва да се изпрати.
Документи Виена - 16.12.2011
Accusse - 20.04.2012
Вкл.в листа на чакащи интервю-11.09.2013
Интервю 05.06.2014- Успешно !!!Счупен принтер...Очакване на сертификати по пощата.
Получени!!!
Документи NS-09.07.2014
Медицински- 09.09.2015/25.09.2015
liuliak

Мнение от liuliak »

Здравейте, на 30.11 се явих на TCFQ, както ми поискаха, резултатите още не са дошли! :( Исках да ви питам следния текст как го разбирате: 120 дни за да изпратя сертификата или до 120 дни да са го получили? мерси много
'Vous disposez de 120 jours, suivant la date d’envoi de cette lettre, pour nous faire parvenir l’original des preuves de compétences langagières demandées. Ces résultats doivent dater de moins de deux ans lorsque nous les recevrons.'

доста ми е притеснено, защото пишат, че ако не изпратим сертификата в този срок, може да ни анулират досието...:(
'Dès que nous aurons reçu votre attestation d’évaluation en français, une décision finale pourra être rendue en fonction des résultats fournis. Par contre, si vous ne donnez pas suite à la présente dans le délai indiqué, cela pourra entraîner un refus.'
Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
Искане за TCFQ - 24.09.2012
TCFQ 30.11.12
Писмо изчакване на покана за интервю - 24.01.13
интервю - 16.09.13/9.30
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

'Vous disposez de 120 jours, suivant la date d’envoi de cette lettre, pour nous faire parvenir l’original des preuves de compétences langagières demandées. Ces résultats doivent dater de moins de deux ans lorsque nous les recevrons.'
Имате 120 дни, считано от датата на изпращане на това писмо, за да ни изпратите оригинални доказателства за езикови умения. Тези резултати не трябва да бъдат по-стари от две години, след когато ги получим.
liuliak

Мнение от liuliak »

martatabs написа:
Имате 120 дни, считано от датата на изпращане на това писмо, за да ни изпратите оригинални доказателства за езикови умения. Тези резултати не трябва да бъдат по-стари от две години, след когато ги получим.
значи до 120 дни да са изпратени, а не получени, така ли го разбираш?
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
liuliak

Мнение от liuliak »

от Френския институт ще ми издадат бележка, която да пратя на имейла, че съм положила теста и че се бавят резултатите, за да не ни се провали кандидатурата. Някой имал ли е подобен слуяай? Мислите ли, че ще е ОК?
ето това ми пише в писмото за искане на теста:
'AVIS IMPORTANT AU CANDIDAT Aucune prolongation de délai ne sera accordée, sauf, dans la mesure où la session d’examen de français la plus récente à l’envoi de cette lettre serait complète. Afin de bénéficier d’un délai supplémentaire (30 jours), vous devrez nous démontrer, preuve documentaire à l’appui (lettre de l’institution confirmant la complétude de la session ainsi que la preuve de votre inscription à la prochaine session) l’état de vos démarches confirmant le respect de nos exigences.
Seulement les tests demandés pourront être pris en compte à l’intérieur du délai. Toute autre attestation ou déclaration ne sera pas considérée.'
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

liuliak написа:значи до 120 дни да са изпратени, а не получени, така ли го разбираш?
Получили сте писмо, с което ви искат тези доказателства, в рамките на 120 дни от датата на получаване на писмото трябва да им пратите тестовете, т.е до края на този месец. Кое от по-горе написаното не ти е ясно? :^)
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

Люляк, според мен е много добра идеята да им изпратите бележката от Френския институт. Едва ли след това ще имате проблем да ви изчакат докато пристигнат резултатите. Знам за случаи, в които кандидатите са си поискали отсрочка и са им я дали, така че не виждам причини да не уважат бележката и да изчакат. А на въпроса дали са 120 дни до изпращането или до получаването, мисля, че само те могат да ти отговорят със сигурност.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
liuliak

Мнение от liuliak »

Double Trouble написа:Люляк, според мен е много добра идеята да им изпратите бележката от Френския институт. Едва ли след това ще имате проблем да ви изчакат докато пристигнат резултатите. Знам за случаи, в които кандидатите са си поискали отсрочка и са им я дали, така че не виждам причини да не уважат бележката и да изчакат. А на въпроса дали са 120 дни до изпращането или до получаването, мисля, че само те могат да ти отговорят със сигурност.
Мерси много! Да, това с крайния срок за изпращане и получаване е объркващо и за мен... за всеки случай ще считам, че е крайния срок те да го имат....
От френския институт даже са поискали и резултата да им го кажат от Франция, че да го включат в бележката...

Мерси много, Мартатабс! Разбирам много добре написано, просто се притеснявам, да не им изпусна срока за изпращане/получаване - виждам, че пише 'изпращане', но все пак ми остава чуденето те как биха го тълкували...

Ще е супер, ако някой с подобен опит за изискани и закъсняващи документи сподели...
Акюзе - 12.03.2012
TCFQ 30.11.12
интервю - 16.09.13/9.30
Аватар
razorman

Мнение от razorman »

liuliak написа:
Double Trouble написа:Люляк, според мен е много добра идеята да им изпратите бележката от Френския институт. Едва ли след това ще имате проблем да ви изчакат докато пристигнат резултатите. Знам за случаи, в които кандидатите са си поискали отсрочка и са им я дали, така че не виждам причини да не уважат бележката и да изчакат. А на въпроса дали са 120 дни до изпращането или до получаването, мисля, че само те могат да ти отговорят със сигурност.
Мерси много! Да, това с крайния срок за изпращане и получаване е объркващо и за мен... за всеки случай ще считам, че е крайния срок те да го имат....
От френския институт даже са поискали и резултата да им го кажат от Франция, че да го включат в бележката...

Мерси много, Мартатабс! Разбирам много добре написано, просто се притеснявам, да не им изпусна срока за изпращане/получаване - виждам, че пише 'изпращане', но все пак ми остава чуденето те как биха го тълкували...

Ще е супер, ако някой с подобен опит за изискани и закъсняващи документи сподели...
Здравей и от мен.
Нямам подобен опит и не знам дали ще ти бъда от полза, но все пак да споделя и моето мнение. :)
Предвид Коледните и Новогодишни празници забавянето на резултатите от теста е нещо нормално. Когато аз се явявах на изпита резултатите ми дойдоха след около 45 дена. Предполагам, че най-късно до 18.01.2013 г. и вашите трябва да са готови. Ако крайният ти срок обаче е 24 януари наистина нещата ще са доста нажежени и ако имаш бележка от Френският институт може да я приложиш, като направиш пояснение, че в кратки срокове след това сертификата ще бъде изпратен. Съмнява ме резултатите да пристигнат след 18-ти, но това са само мои догатки и не мога да твърдя нищо със сигурност. От друга страна трябва да предвидиш и услугите на коя куриерска фирма ще използваш, тъй като и при тях сроковете, въпреки че са упоменати не винаги се спазват.
Според мен ще успееш да подготвиш всичко в необходимите срокове и няма да имаш проблеми. :)
pumpy

Мнение от pumpy »

liuliak написа:
martatabs написа:
значи до 120 дни да са изпратени, а не получени, така ли го разбираш?
Да са получени.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Как мислите,можем ли от сега да поискаме служебните бележки от местоработата и евентуално справката от НАП.
Не ми допада факта,че стана средата на януари,а още няма яснота за дати и хората за предстоящата сесия.
Както бях споменал и преди при нас много често шефовете и въобще хората,които трябва да издадът тези документи от работата са или в командировки или в отпуски.За подобен документ няма как да им дадеш малко жега,защото обикновено би отлежал 2-3 седмици в най-добрият случай на нечие бюро пък после Ще видим и подобни...фрази.
Всяка месторабота е различна,но понеже имаше някои проблеми със служители станаха доста мнителни за всеки един документ,който трябва да излезе.
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

За справката от НАП може, но за бележката от работодателя почакайте поне до края на фервруари. Има още към два месеца, всичко се случва. ;)

п.п. Първо да Ви пратят поканите, после ще действате по задачите.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Аз изчаквам покана, преди да търся някого за нещо, дори и за справката от НАП, за да видя, за какъв период ще се иска справка.
Гледах съседната тема с визите и си мисля, че първо ще приключат и затворят досиетата на хората, които чакат покани за визи, после ще започнат нашите досиета.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

martatabs Така е!Обаче като знам и в НАП какво е и как се бавят изкуствено и там нещата си мислех поне нещо да отхвърля докато се получат поканите,че после знаете как е,времето няма да стигне.Има служители и служители ,а като четях на предишната сесия колко хора бяха мотани из НОИ и НАП докато набавят необходимото имаше при някои хора доста загуба на време.
jasmin_veni Не мисля,че между издаването на визи и поканите има нещо общо,защото визовият процес приключва в Букурещ.
И като заговорихме за докс.От този месец най-малкият човек от нашето семейство е с нов задграничен паспорт.Дали да изпращам копие от него сега или да го представя на самото интервю?При мен има промяна в самата длъжност с анекс от началото на годината.Също,сега ли да им изпратя нов превод или на самото интервю?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Публикувай отговор