IRA, драга, няма смисъл да обесняваш на някой, който не е имал работа до сега с некадърната и неработеща здравна система на ВЕЛИКАТА Канада. Като му дойде до главата, друга песен ще запее, ама файда никаква... Аз не съм чувал човек да не се е разболял. Този даже и с китайската медицина, пак ще висне рано или късно пред кабинетите на тази пасмина, ако е спешна помощ, чакаш с дни (най-малко един), ако не е чакаш с години (най-малко 1/2). В почти всички случаи посмъртно няма да видиш жив доктор. Ако пък случайно видиш, той ще те убеди, че си марсианец и току-що ти е излетяла летящата чиния.IRA написа:Лошото тук е че ако попаднеш на такъв е доста трудно да се докопаш до второ мнение.roumensp написа:Че няма да стана по-здрав от много лекари, няма, но поне се надявам да не ме уморят.
На един приятел в БГ един идиот му беше казал, че имал тумор в главата и той е ходил като побъркан, ни жив ни умрял в продължение на цял месец. После все пак се е сетил да поиска мнението и на друг лекар и се оказало, че му няма нищо. Представяш ли си да попаднеш на такъв ... ?
Преди време имаше скандал с някакъв , който 30 години беше лъгал умишлено хората,че са се преборили с рака. Някъде в Онтарио беше. А в Квебек бяха объркали кръвните проби и бяха каза ли на човек ,че има рак без той да има, основния проблем беше, че не знаеха на кой е раковата проба ......
Българските лекари и медицина на световно ниво!
Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
- ablood
- Обратна връзка:
Това надявам се беше ирония.ivalin написа:...ако е спешна помощ, чакаш с дни (най-малко един), ако не е чакаш с години (най-малко 1/2). В почти всички случаи посмъртно няма да видиш жив доктор.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Хич не се надявай! По-лошото е, че няма и да стане по-добре... Едва ли има по-изостанала и недоразвита държава в света с такава гнила здравна система...?! Само се надявай, колкото може по-късно да те лепне "месомелачката", нар. здравана ситема, че цял няма да излезеш.ablood написа:Това надявам се беше ирония.ivalin написа:...ако е спешна помощ, чакаш с дни (най-малко един), ако не е чакаш с години (най-малко 1/2). В почти всички случаи посмъртно няма да видиш жив доктор.
Трябва да си много невеж, за да вярваш подобно нещо:IRA написа:...основния проблем беше, че не знаеха на кой е раковата проба ......
В моя офис пакетите, в които се стерилизират инструментите се надписват с дата на стерилизацията. Стерилизатора се проверява един път седмично. Ако се окаже, че не е на ниво, се знае точно седмицата през която не е "функционирал" правилно. Всички инструменти стерилизирани през тази седмица, по дати се преопаковат и престерилизират, за всички пациенти посетили клиниката през това време се прави протокол и се уведомяват, че е имало проблем със стерилизацията. Аз много добре знам, кой е бил в кабинета през тази седмица и кой не е ....
Сега да си представим една лаборатория: ежедневно идват десетки проби. Една от тях се обърква, но много добре се знае кои са всичките останали дошли този ден/седмица/месец. На хората им се обаждат и ги уведомяват и правят нови изследвания - по просто не може да бъде, но не и за "журналята", които трябва да "продават" новини, които пък други така лесно "купуват".....
Грешки стават навсякъде и със всички. Важното е да има протоколи за предотвратяването им и реагиране на проблемите по правилния начин.
И понеже съм работил и в двете системи и съм учил и в двете системи, ми е непонятно как хора, които си нямат никаква представа от тях обсъждат 29 страници вече.....
- roumensp
Като даваш мнения, говори за Монреал, защото не си си подавал носа навън и нямаш идея как стоят нещата в други провинции. Дори в различни райони на един град нещата са различни, някои са много по-натоварени от други. Ако при вас няма лични лекари, в нашия район има колкото искаш, както и walking clinics, които стоят полу-празни през голяма част от времето. В даунтаун не е така естествено ... Никога не сме чакали повече от час-два в спешното, а когато имах нужда от наистина спешна помощ изобщо не съм чакал, защото ме обслужиха с предимство.ivalin написа:Хич не се надявай! По-лошото е, че няма и да стане по-добре... Едва ли има по-изостанала и недоразвита държава в света с такава гнила здравна система...?! Само се надявай, колкото може по-късно да те лепне "месомелачката", нар. здравана ситема, че цял няма да излезеш.ablood написа:Това надявам се беше ирония.ivalin написа:...ако е спешна помощ, чакаш с дни (най-малко един), ако не е чакаш с години (най-малко 1/2). В почти всички случаи посмъртно няма да видиш жив доктор.
За "без пари" (условно казано) толкова ... когато съм ходил в частни клиники и съм си плащал, разликата е огромна, разбира се. На една частна клиника за лазерна хирургия на очи апаратурата струва колкото цяла държавна болница. В Щатите всичко е (или беше) платено и мога да ти кажа при какви условия ражда жена ми - самостоятелна "стая" над 100 квадрата, с джакузи (ако искаш и там можеш да раждаш), огромен ТВ с няколко видео плейъра, 3-4 дивана за посетители и присъстващи на раждането, room service с меню като ресторант ... Е нема как да получиш същото за без пари в района с мишките, трева да ти е ясно.

Последно промяна от roumensp на Сря Юни 03, 2015 2:38 pm, променено общо 1 път.
- ablood
- Обратна връзка:
С 3 деца (2 родени тук) и 2-ма болни родители в Монреал съм минавал толкова пъти през "месомелачката", че ти е бедна фантазията. Майка ми беше диагностицирана с рак, оперирана, химиотерапия, лъчетерапия и диагноза "излекувана" в рамките на 8 месеца, въпреки, че беше в напреднал стадий и първият лекар не беше сигурен дали има смисъл да се подлага на цялото това мъчение. Реши да ни изпрати при друг специалист, който за щастие намери решение.ivalin написа:Едва ли има по-изостанала и недоразвита държава в света с такава гнила здравна система...?! Само се надявай, колкото може по-късно да те лепне "месомелачката", нар. здравана ситема, че цял няма да излезеш.
Ходил съм многократно в спешните отделения. Когато сме били наистина СПЕШНИ сме били третирани в рамките на 20 минути. Твоето чакане "с дни" е някаква басня. В заети дни може да те оставят да висиш часове в коридора СЛЕД като са определили нивото ти на спешност и са те стабилизирали. Ще чакаш с дни ако то правят изследвания, чакат резултати, сменят специалисти... Само, че това не е "чакане в спешното", а процес на диагностициране/лечение.
Системата е далеч от перфектна и съвременната медицина не прави чудеса, но гневните изказвания на уплашени родители често стигат до нелепи крайности като твоята. Това, което за теб е дете, умиращо от пневмония, за опитната рецепционистка е стабилизирано дете с грип и паникьосан, сприхав баща. Лепва ти код D и те праща на опашката след счупени крайници, кървящи рани и подобни.
Абе, просветения ти си гений... защо не дойдеш в едина от най-най-"престижните" болници на Канада "Институт дьо Кардиолоджи" да видиш как, за да ти залепят лепенки за кардиограма или да ти направят операция те бръснат със съмобрасначка Бик ента употреба и я прибират за следващия, това и в Африка не го правят вече, защото повечето мисионери са с европейско образование, а не с най-висшето канадско...pumpy написа:Трябва да си много невеж, за да вярваш подобно нещо:IRA написа:...основния проблем беше, че не знаеха на кой е раковата проба ......
В моя офис пакетите, в които се стерилизират инструментите се надписват с дата на стерилизацията. Стерилизатора се проверява един път седмично. Ако се окаже, че не е на ниво, се знае точно седмицата през която не е "функционирал" правилно. Всички инструменти стерилизирани през тази седмица, по дати се преопаковат и престерилизират, за всички пациенти посетили клиниката през това време се прави протокол и се уведомяват, че е имало проблем със стерилизацията. Аз много добре знам, кой е бил в кабинета през тази седмица и кой не е ....
Сега да си представим една лаборатория: ежедневно идват десетки проби. Една от тях се обърква, но много добре се знае кои са всичките останали дошли този ден/седмица/месец. На хората им се обаждат и ги уведомяват и правят нови изследвания - по просто не може да бъде, но не и за "журналята", които трябва да "продават" новини, които пък други така лесно "купуват".....
Грешки стават навсякъде и със всички. Важното е да има протоколи за предотвратяването им и реагиране на проблемите по правилния начин.
И понеже съм работил и в двете системи и съм учил и в двете системи, ми е непонятно как хора, които си нямат никаква представа от тях обсъждат 29 страници вече.....

Аблоодчо, това е твоята истина, но не и моята! Сам се досещаш, че аз не съм единствен...?! Това с децата е ясно... Аз със инсулт в тъпата тиква, няма да ти казвам колко време чаках преди доста години в Джуешката болница на Мак Гил. Въпреки тяхната намеса още кретам... Но пак там за болни уши (няма да казвам колко болят ушите) жена ми чака повече от 10 часа само за една рецепта с антибиотик, който не се изписва в България от преди 40 г. изписан точно 2 мин. и то 1/2 доза, която и месец да пиеш, те очаква само агония.... Просто се моли тези "басни" да не ти се случват на теб или твоите близки, че тогава много боли!!! Ако майка ти е била диагностицирана с рак, оперирана, с химиотерапия, лъчетерапия и диагноза "излекувана" в рамките на 8 месеца, въпреки, че е била в напреднал стадий и първият лекар не е бил сигурен дали има смисъл да се подлага на цялото това мъчение. Той пък виждаш ли решил да ви изпрати при друг специалист, който за щастие пък намерил решение, излиза, че майка ти е първия случай на излекувана от рак, защото световната медицина все още не е открила лекарство против рака.ablood написа:С 3 деца (2 родени тук) и 2-ма болни родители в Монреал съм минавал толкова пъти през "месомелачката", че ти е бедна фантазията. Майка ми беше диагностицирана с рак, оперирана, химиотерапия, лъчетерапия и диагноза "излекувана" в рамките на 8 месеца, въпреки, че беше в напреднал стадий и първият лекар не беше сигурен дали има смисъл да се подлага на цялото това мъчение. Реши да ни изпрати при друг специалист, който за щастие намери решение.ivalin написа:Едва ли има по-изостанала и недоразвита държава в света с такава гнила здравна система...?! Само се надявай, колкото може по-късно да те лепне "месомелачката", нар. здравана ситема, че цял няма да излезеш.
Ходил съм многократно в спешните отделения. Когато сме били наистина СПЕШНИ сме били третирани в рамките на 20 минути. Твоето чакане "с дни" е някаква басня. В заети дни може да те оставят да висиш часове в коридора СЛЕД като са определили нивото ти на спешност и са те стабилизирали. Ще чакаш с дни ако то правят изследвания, чакат резултати, сменят специалисти... Само, че това не е "чакане в спешното", а процес на диагностициране/лечение.
Системата е далеч от перфектна и съвременната медицина не прави чудеса, но гневните изказвания на уплашени родители често стигат до нелепи крайности като твоята. Това, което за теб е дете, умиращо от пневмония, за опитната рецепционистка е стабилизирано дете с грип и паникьосан, сприхав баща. Лепва ти код D и те праща на опашката след счупени крайници, кървящи рани и подобни.

- ablood
- Обратна връзка:
Рецепта за нещо, което се продава без рецепта. Ще чака, я! Чудесен пример даваш.ivalin написа:Но пак там за болни уши (няма да казвам колко болят ушите) жена ми чака повече от 10 часа само за една рецепта с антибиотик.
Имам 3 деца и съм се сблъсквал десетина пъти с болки в ушите. Първия път и ние като новобранци ходихме в спешното, ама после разбрах, че е като възпалено гърло - гадно, ама нищо опасно. Не е за спешно и линейки.
Блооди Мери пил ли си?ivalin написа:Аблоодчо

ivalin написа:световната медицина все още не е открила лекарство против рака.

Вълчебно хапче няма, но успешни медикаменти, лечения и операции спасяват милиони хора всяка година.
Искал си да напишеш :"благодарение на тяхната намеса все още пиша тук "ivalin написа:Въпреки тяхната намеса още кретам.
:
Простено ти е.....
А на теб не ти е простено, че не можеш да четеш! Интересно от къде знаеш какво съм искал?! Каквото съм искал кратко, точно и ясно съм го написал. Ама вие зъбарите, май и вие се мислите за доктори (т.е. всемогъщи и всезнаещи)?!pumpy написа:Искал си да напишеш :"благодарение на тяхната намеса все още пиша тук "ivalin написа:Въпреки тяхната намеса още кретам.:
Простено ти е.....

- ablood
- Обратна връзка:
Хайдееее....
Изчерпаха се аргументите и се почнаха личните нападки.
Изчерпаха се аргументите и се почнаха личните нападки.
- Bistra
- Напуснал форума
Той е чакал за преглед с преводач.ablood написа: Твоето чакане "с дни" е някаква басня.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Казваш, по-добре е да имаш здраво сърце и пасатор? Ми тъй де! Манджичките можеш да ги приемаш и със сламка!ivalin написа: А на теб не ти е простено, че не можеш да четеш! Интересно от къде знаеш какво съм искал?! Каквото съм искал кратко, точно и ясно съм го написал. Ама вие зъбарите, май и вие се мислите за доктори (т.е. всемогъщи и всезнаещи)?!Но на всички им е ясно защо не си кардиолог, а зъбар...

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Приятелю Ивалин, аз ако бях на твое място с един прекаран инсулт и с направление за кардиолог, щях да зарежа всякакви форуми и да живея като за последно 

Bulgayrian