Канадски простотии
Re: Канадски простотии
Тази на Scotiabank я имахме за една година , но мъжа ми заключи ,че е по малко изгодна от другата , която масово ползвахме -Capital One aspire Travel master card, като и приключи безплатния период я разкара.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- roumensp
Ами то не е ли очевидно за всеки, че ако не си изплащаш изплащаш целия баланс редовно нямаш никаква файда от cash back карта ?kiro написа:Първо тези карти трупат дългове, ако забавиш вноската ...
На бензиностанцията всички плащат еднакво, независимо кой с какво. По-добре да си от тия дето го поемат по-малко от другите.kiro написа:За да ви връща една карта 4%, то тя чарджва магазина/бензиностанцията с много повече от 4% за транзакция. Може да си мислите, че сте на далавера, но в дългосрочен план го поемате вие и всички останали. Спасение обаче няма, хората са овце:)

Така си е, обаче и много хора са заразени от синдрома "Всичко трябва да е безплатно".kiro написа:Спасение обаче няма, хората са овце:)
Тия апаратчета дето търкаш кредитните карти, пращат информация на едни сървъри и там се обработва и съхранява. Тази гигантска инфраструктура както и труда да се програмира всичко, струва некви пари, малко повече от пенита

- klisurov
- Обратна връзка:
Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?miteto написа:... дебитна карта ... дръпнат едно пет-десет хиляди долара ...
Прочем, на мен RBC ми е възстановявала сумата, теглена от банкомат при копирана карта.
Не знам дали знаете, но ако картата има чип, а се ползва магнитната лента, при теглене на банкомат може да се оспори транзакцията.
При плащане не става, т.к. в повещето случаи би трябвало да ти искат подпис.
До преди няколко години българските банки (ДЗИ в частност) бяха пропищяли, т.к. и VISA, и MasterCard изискваха възстановяване на сумата без обяснения.
В доста банкомати имахме камери. Дори запис на това, как тариката тегли пари и ги брои пред камерата не помагаше.
Банката се принуди да "заключи" банкоматите за карти с чип, докато траеше процеса на лицензиране.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
- roumensp
Нямам идея ... обикновено държа около 10-20 долара. Класически пример за цървул според дефиницията на мухата.klisurov написа:Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?miteto написа:... дебитна карта ... дръпнат едно пет-десет хиляди долара ...

TD примерно ти махат месечната такса на най-скъпия вид Chequing Account (която е около $30 на месец), ако поддържаш минимален баланс от $5000.klisurov написа:Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?miteto написа:... дебитна карта ... дръпнат едно пет-десет хиляди долара ...
Много ме кефи колко надъхани са всички точкосъбиращи онлайн и офлайн
Bulgayrian
А като ти дават защо да не ги ползваш? Цената магазина няма да се промени независимо от това дали аз ползвам кредитна карта или не, единствено в канадската гума ти връщат техните пари като платиш в брой. Аз пари в брой имам малко и гледам да не ги харча,че не ми се влачи до банката да тегля нови.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- klisurov
- Обратна връзка:
Когато ме кебекаризираха, ни пуснаха филмче, как ако всички спрем да ползваме кредитни карти, магазините няма да плащат високите комисионни и ще свалят цените.kiro написа:Много ме кефи колко надъхани са всички точкосъбиращи онлайн и офлайн
Собственик на ресторант, имащ банкомат в салона, реши да инсталира терминал за плащане с карти. Започна с всички видове карти, в момента е само с Interac. При него плащам като Мухата, но иначе при всеки удобен случай търкам кредитната.
Системата тук така е организирана, че Мухата ще си остане вечно под наем: Не мисля, че би могъл приживе да спастри половин милион налични, а без кредитна история (най-вече от кредитни карти), "и мама на тати не дава"

Не знам доколко тази простотия е само канадска (северно-американска), но е част от играта тук.
Сега трупам кредитна история и в САЩ, че ме запалиха за пенсионно кондо във Флорида

Последно промяна от klisurov на Сря Юни 17, 2015 11:51 pm, променено общо 1 път.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Koko
Koko
- klisurov
- Обратна връзка:
В Щатите същите имат VISA Debit (както и RBC Georgia) наместо Interac и се надявам да са по правилата на VISA.miteto написа:TD примерно ти махат месечната такса на най-скъпия вид Chequing Account (която е около $30 на месец), ако поддържаш минимален баланс от $5000.klisurov написа:Каква е логиката да държиш пари в Chequing?!?miteto написа:... дебитна карта ... дръпнат едно пет-десет хиляди долара ...
Но си прав, че тук са на Interac.
Освен да минеш на RBC

Koko
Koko
- optics
- Модератор
15 долара на месец ???
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
В щатите има бензиностанции, които имат една цена за плащане в кеш и друга за кредитни карти.ablood написа:Това щеше да звучи много мъдро, ако търговците даваха тези 4% отстъпка при плащане в кеш. Или, ако вместо бонус картите трупаха дългове.
Аз лично даваь отстъпка за плащане кеш или дебит в началото, но установих, че няма смисъл. Хората не се интересуват от това, а се интересуват от точките.
- optics
- Модератор
Значи: Кодовете не са никаква тайна. Виж по-долу в линковете за така наречения AWD code. Всеки може да ги прилага, и дори може да мине номерът без да е eligible но може и да не мине. За виза кода мога да го изровя ако има заинтересовани.klisurov написа:Може ли по-подробно?optics написа:... Виза картите имат код за дискаунт при наемане на кола от AVIS ...
Подобен дискаунт имат и други карти - например членската карта за костко (аз нямам но знам)
Питам, защото има VISA Gold от RBC и я държа само и единствено за застраховката при наемане на автомобил.
Имам и Costco Business Membership.
Как бих могъл да се сдобия с въпросния код?
НО хората пишат (по други форуми) че като са ползвали да речем Костко код за намаление и платили онлайн предварително, като отиват да вземат колата им казват - опала, я покажете сър молим костко карта и сърът като не могъл си доплатил обратно намалението.
За Костко виж тук:
http://www.costcotravel.com/Rental-Cars/Avis"
(виждам че има и за Аламо и Бъджет и Ентърпрайз)
и тук:
http://www.avis.com/car-rental/html/bri ... index.html"
Моя опит е че един и същи код, тестван в един и същи момент за един и същ тип кола и едно и също време, може да се случи да дава различни намаления за различни градове. Казвам го, че ако ти се случи да не се шашкаш.
Често пъти при AVIS има намаление ако платиш цялата сума онлайн предварително, но например последния път (в Сан Диего) въобще нямаше опция за предварително плащане. РЕзервирах 3 месеца предварително без да плащам нищо, после като отидохме платих на място. Карал съм с AVIS доста километри (тази година само 2800, миналата около 16 000, имам хилядарки и от предишни години). Първото ми каране беше от Кингстън до Виктория и обратно - помня че тогава в Бъджет като чуха за намеренията ми и рекоха "You will kill the car !!!" И не ми дадоха. Бъджет по принцип е възможно да вадят по-добри цени (но имам леки съмнения дали колите ще са по-нови), обаче е важно да се знае че техните unlimited kilometers са само за вътре в Канада. Ако ходиш до САЩ - не. Не ме питайте - а как ще разберат - не знам и не съм се замислял да мамя.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Че какво им лошо на точките? От време на време в Суперстора плащам с по 20-30 долара в точки.kiro написа:Много ме кефи колко надъхани са всички точкосъбиращи онлайн и офлайн
Абе кредитни карти човек трябва да има, в Канада кредит се взима когато ти дават, а не когато ти трябва. Щото когато ти трябва, банките не дават

- klisurov
- Обратна връзка:
Тук, като ползвам Speedpass, от картата ми блокират $125 докато дойде транзакцията.pumpy написа: В щатите има бензиностанции, които имат една цена за плащане в кеш и друга за кредитни карти.
Аз лично даваь отстъпка за плащане кеш или дебит в началото, но установих, че няма смисъл. Хората не се интересуват от това, а се интересуват от точките.
В САЩ ми блокират $1.
Така и не разбрах, като дойде транзакцията, ако няма средства в картата, кой колко студена вода пие.
Като платя с кредитна, парите ще ги извадя от 20 до 50 дена, в зависимост колко дена след извлечението съм.
При дебитната, трябва да са ми "в джоба".
Koko
Koko