roumensp написа:Това за шопа именно за теб важи, дават ти данни от Statistics Canada и преброяването от 2016, но ти вярваш само на твоето собствено преброяване.
Ето ти и подробни данни от последното преброяване, където можеш да видиш, че дори само само тия от норвежки произход са повече от всички африканци взети заедно.
http://www12.statcan.gc.ca/census-recen ... in&TABID=1"
абе румба.заеби ги тия стъкмистики.аз за пръв път кацнах в канада далечната 2002 година във ванкувър.установих се в южната част на града и първите два обекта които посетих бяха коско в ричмънд и окридж мол в южен ванкувър.
разказвал съм ви и друг път,в коско всички продавачи и клиенти бяха 100% азиатци,предимно китайци,а в окридж мола всички продавачи в магазините бяха китайци с изключение на един рапърски магазин в който продавача беше афро американец ,но клиентелата на мола бяха предимно многодетни фамилии сикхи движейки се по 12-13 човека в индианска нишка.аз,моята жена и моя посрешач бяхме единственните инвънземни представители на бялата раса,то и така ни оглеждаха като пришалци от друга планета.
после ходихме в бърнаби на големия мол където минава скай трена.там ситуацията беше малко по добра,поне едни 10% от работещите в мола и посетителите бяхме пришълците от другата планета отличаваща се от масата афроазиатци,предимно азиатци от югоизтока на континента.
така ,че на мен статистики не ми вади за нещо дето съм го видял лично с очите си и то преди почти 20 години.
сега само мога да си представям при тая тяхна популация картинката каква е в хонгкувер.
такова масово струпване като в хонгкувер не съм видял в нито един голям канадски и американски град,а съм посещавал многократно такива като монтреал,торонто,калгари,едмонтън,лос анжелес,денвър,далас,хюстън,ню йорк,бостън,финикс,лас вегас,сан францико,сан диего,детройт,чикаго,маями и много други по малки градове с милионно населени.
практически съм бил във всяка една точка на тоя континент включая и цитираните по горе градове населени с много имигранти,но все пак съм се чувствал като в някой северно американски град и само в един и то хонгкувър съм имал незабравимото преживяване да се чувствам като в някой мегаполис разположен на бреговете на южно китайско море
то не че имам нещо против чайниците,ама децата ви да учат усилено кантона и мандарен и по малко да се разсейват с редки езици като например английския ако искат един ден да си намерят бяла работа