Българските лекари и медицина на световно ниво!
Re: Българските лекари и медицина на световно ниво!
Различията в оценките за получените здравни услуги за децата им са в пряка зависимост от степента на тревожност на майките.
За добро или за зло, в клиниките при триажа този факт - колко голяма е паниката на родителя, е без никакво значение и затова и много от майките с повишена тревожност са недоволни и дори враждебно настроени към здравната система.
Имам си такава майка в къщи и ако се поддавах на всяко нейно паническо настроение, щях да съм висял до сега безброй часове в разни болници и да съм намразил до смърт тукашната здравна система. Но за изминалите 5,5 г.(възрастта на дъщеря ни), само 2 пъти съзнателно й уйдисах на акъла и ходихме на юржанс най-вече заради успокоение на майката - паниката беше неконтролируема и нямаше друг начин да докажа, че детето ни не е в смъртна опасност. Първият път висяхме наистина няколко часа в спешното (предвидено и очаквано за мен), а вторият път още жената на триажа в Montreal Children's Hospital ни посъветва да се приберем в къщи и да не губим часове в чакане да я види лекар, защото случаят ни не е спешен. Като при това, на добра воля, отиде да доведе друг лекар (явно приятел) за да успокои изпадналата в паника майка. Евала на тази сестра! Спести ни напразното висене в болницата.
Иначе през тези години сме имали и случай на тежко гастро, и продължително поддържане на висока температура, и какво ли не. Но никъде и никога не сме губили часове в чакане където и да е, просто защото сме действали по правилата на тукашната система. Наблюдаване за поведението на детето и симптомите в рамките на първите 2-3 дни, ако трябва и след консултиране с инфо-санте, след което или сме я водили при педиатърката с уговорен час или в walk-clinic в подходящо време (обикновено сутрин много рано или пък в късния следобяд) за да не чакаме с часове. Но никога в юржанс. Затова нито имам натрупани часове висене по болници, нито негативизъм към тукашната здравна система. Напротив, много съм й благодарен за всичко, което е направила за мен и семейството ми и най-вече за това, че спаси живота ми в буквален смисъл.
За добро или за зло, в клиниките при триажа този факт - колко голяма е паниката на родителя, е без никакво значение и затова и много от майките с повишена тревожност са недоволни и дори враждебно настроени към здравната система.
Имам си такава майка в къщи и ако се поддавах на всяко нейно паническо настроение, щях да съм висял до сега безброй часове в разни болници и да съм намразил до смърт тукашната здравна система. Но за изминалите 5,5 г.(възрастта на дъщеря ни), само 2 пъти съзнателно й уйдисах на акъла и ходихме на юржанс най-вече заради успокоение на майката - паниката беше неконтролируема и нямаше друг начин да докажа, че детето ни не е в смъртна опасност. Първият път висяхме наистина няколко часа в спешното (предвидено и очаквано за мен), а вторият път още жената на триажа в Montreal Children's Hospital ни посъветва да се приберем в къщи и да не губим часове в чакане да я види лекар, защото случаят ни не е спешен. Като при това, на добра воля, отиде да доведе друг лекар (явно приятел) за да успокои изпадналата в паника майка. Евала на тази сестра! Спести ни напразното висене в болницата.
Иначе през тези години сме имали и случай на тежко гастро, и продължително поддържане на висока температура, и какво ли не. Но никъде и никога не сме губили часове в чакане където и да е, просто защото сме действали по правилата на тукашната система. Наблюдаване за поведението на детето и симптомите в рамките на първите 2-3 дни, ако трябва и след консултиране с инфо-санте, след което или сме я водили при педиатърката с уговорен час или в walk-clinic в подходящо време (обикновено сутрин много рано или пък в късния следобяд) за да не чакаме с часове. Но никога в юржанс. Затова нито имам натрупани часове висене по болници, нито негативизъм към тукашната здравна система. Напротив, много съм й благодарен за всичко, което е направила за мен и семейството ми и най-вече за това, че спаси живота ми в буквален смисъл.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аз не съм висяла по болници ей така без нужда, пак повтарям детето беше под наблюдение в коридора, след като го видя лекарката, не ни дадоха да си ходим. Аз коментирах случай с "изгоненото" 7 годишно дете с температура и кашлица. Аз въобще и няма да го заведа на лекар преди третия ден , щото няма и да му обърнат внимание и е само загуба на време. А иначе антибиотиците ги изписват много лесно, само казваш, че има висока температура от 3 дни и ги получаваш. Аз си ги взима ей така да си ги имам, дори не им ги давам.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
E, в такъв случай това не може да се брои в графата "висене" в болницата.
А за антибиотика е така - дават го лесно след като кажеш, че са минали 3 дни с температура. Аз обаче повярвах в полезността на тукашната система и не бързам с даването му. И не виждам смисъл да се запасявам с такъв, при положение, че не бих го дал по своя лична преценка.
Виж с тиленол, педиалит и др. подобни сме се запасили.
А за антибиотика е така - дават го лесно след като кажеш, че са минали 3 дни с температура. Аз обаче повярвах в полезността на тукашната система и не бързам с даването му. И не виждам смисъл да се запасявам с такъв, при положение, че не бих го дал по своя лична преценка.
Виж с тиленол, педиалит и др. подобни сме се запасили.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума

Акушерката, пребила бебето, защото плачело и я изнервяло
Акушерката Емилия Ковачева е удряла новороденото, защото то плачело повече от другите деца в стаята и това я изнервило. Това е обяснила 40-годишната жена при разпитите в полицията.
Близки до разследването обясниха, че акушерката е удряла бебето с юмрук и шише, докато преминавала покрай него.
На записите от видеокамерите се видяло, че жената минава покрай кошчето и удря детето с юмрук. Минута по-късно тя започнала да повива съседното новородено. Действията и се повтаряли няколко пъти във въпросната нощ, обясняват криминалисти, цитирани от БНР.
Акушерката се е държала нормално с останалите бебета и е проявявала агресия единствено към това дете. В стаята, в която е било битото дете, е имало общо четири или пет бебета, обясниха източници от СДВР, гледали записите от камерите в помещението.
Ще се изяснява и какво се е случило от момента на побоя до вечерта, когато детето е било откарано в болница "Токуда" в тежко състояние. Близки до разследването твърдят, че решението за преместване на детето е на млада лекарка от болница "Софиямед“, която е видяла тежкото състояние на новороденото.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Точно това прочетох днес и останах в шок. Тази жена не е нормална. Но иначе аз определено предпочитам тукашната практика бебето да е винаги с единия родител, да не остава само.
Но пошокиращото е това
Тая жена никога не трябва да доближава до бебе.
Но пошокиращото е това
Как само 3 години!Председателят на асоциацията Милка Василева каза, че имат правомощия да наложат най-тежкото наказание на Емилия Ковачева - отнемане на правото за упражняване на професията за срок от 3 години.

Радой Ралин
Радой Ралин
Един глупав въпрос - за убийство или опит за такова няма ли да я съдят? И за да не се настройвало обществото срещу акушерките не е ли правилно да бъде наложено такова наказание, че да е за назидание. Бас ловя, че ще й отнемат правата за 3 години и може би условна присъда.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аз колкото прочетох ще я съдят:
Вчера прокуратурата й повдигна обвинение в опит за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Мотивите за жестокото деяние обаче не са известни.
Радой Ралин
Радой Ралин
Аз мисля, че и други са за съд.
Ковачева е била на работа близо 24 часа.
Колко адекватен си след 24 часа работа сред родилки и бебета.
Не ме разбирайте грешно, не я защитавам, просто си задавам адекватни въпроси.
Съединението прави силата!
- Bistra
- Напуснал форума
Да разбирам ли, че като си имала бебета си ги млатела нон-стоп? Щото работата на майката е без почивка.mama mia написа:Аз мисля, че и други са за съд.
Този изрод е все пак жена. Страх ме е да си помисля, че може и да е майка.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Разбирай каквото искаш. Като имах бебе, имах мъж до себе си, не съм оставала будна до бебето 36 часа, а в редките случаи, в които съм будувала заради разни колики и други ревящи причини, съм се чувствала толкова изтощена, че не съм била на себе си. Мисля, че всяка майка го е преживяла. Но не може да сравняваш майката с една акушерка, която това работи, а и бебето не е едно, а са много. Казах вече, че не я защитатавам, просто понякога монетата има две страни и е време да погледнете и втората.
- Bistra
- Напуснал форума
Като е уморена, да поиска да я смени някой, бе!
Или просто да се опита да го успокои. Понякога взимане на ръце помага...Ама да го бие... WTF!
Предполагам, че знаеш какво може да предизвика удар по меката фонтанела на новородено?
Тая си е за затвор, отнемане на право да практикува доживот и даване за осиновяване на децата и, ако има непълнолетни такива. Това е моето мнение, м-да!
P.S. Синът ми се роди януари мецец в 4 без 15 през нощта.
Всички акушерки и санитарки бяха дълбоко заспали, защото нямало раждания точно тази нощ. Без малко да го родя на задното стълбище на Втора градска след 20 минутно непрекъснато звънене. Толкова им беше нужно да се събудят, надигнат, довлекат и отворят вратата. Не ми казвай, че са преуморени, при тази ниска раждаемост в България, много те моля!
Или просто да се опита да го успокои. Понякога взимане на ръце помага...Ама да го бие... WTF!

Предполагам, че знаеш какво може да предизвика удар по меката фонтанела на новородено?
Тая си е за затвор, отнемане на право да практикува доживот и даване за осиновяване на децата и, ако има непълнолетни такива. Това е моето мнение, м-да!

P.S. Синът ми се роди януари мецец в 4 без 15 през нощта.
Всички акушерки и санитарки бяха дълбоко заспали, защото нямало раждания точно тази нощ. Без малко да го родя на задното стълбище на Втора градска след 20 минутно непрекъснато звънене. Толкова им беше нужно да се събудят, надигнат, довлекат и отворят вратата. Не ми казвай, че са преуморени, при тази ниска раждаемост в България, много те моля!

Има си съдебни органи, които да решат какво да правят с нея. Ние може да си плямпаме колкото си искаме, ако е рекъл съдията, ще я накажат
Темата е за бг лекарите, които са на световно ниво, а една акушерка, била тя и медицински кадър, не е мерило за всички бг медици.
Толкова от мен.
Темата е за бг лекарите, които са на световно ниво, а една акушерка, била тя и медицински кадър, не е мерило за всички бг медици.
Толкова от мен.
На болничното ръководство също трябва да им се търси отговорност. Първо защото е противозаконно да се работят двойни смени , второ не е редно да е само една акушерка с бебетата и трето прекалено много са се забвили да информират полицията. Топва не променя факта ,че въпросната акушерка е за затвора.
Радой Ралин
Радой Ралин
- optics
- Модератор
+1IRA написа:На болничното ръководство също трябва да им се търси отговорност. Първо защото е противозаконно да се работят двойни смени , второ не е редно да е само една акушерка с бебетата и трето прекалено много са се забвили да информират полицията. Топва не променя факта ,че въпросната акушерка е за затвора.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
IRA написа:Аз колкото прочетох ще я съдят:Вчера прокуратурата й повдигна обвинение в опит за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин. Мотивите за жестокото деяние обаче не са известни.
Тази е директно за ел. стол, да й упържат мозъка, без да и отнемат правата! Те повечето са за там, ама всяко правило си има и изключение.Според защитата, версията на прокуратурата е невъзможна и необективна. Според тях дори и да се приеме, че е нанесла удари, те са били леки и не са причинили травмата на бебето. Защитата използва изрази като "шляпвайки".

Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.