Тъщата е живяла 8 години в Куба. Когато дойде преди много години в Монреал за първи път през зимата каза следното нещо: "за първи път не ми е студено през зимата". И я сравняваше с тази в София, не тази в Куба....klisurov написа:.... На улицата не е, ама нима в София е?
Защо България не е добро място за живеене
Re: Защо България не е добро място за живеене
Не съм специалист, но чета какво пишат специалисти , не мокрите сънища на Тангратаmiteto написа:Ти сега и по ИТ ли стана големия специалист? Или си прочел 1-2 статии в нета и вече няма тайни за тебIvan1007 написа:Това е ясно.roumensp написа:Не мога да разбера защо си преливате от пусто в празно и все същото от години. Да се сравняват доходи в най-бедната страна в ЕС и държава от Г7 е глупаво, смешно и безсмислено. Ако някой е работил квалифицирана работа в България същия не идва тук, за да продава в Макдоналдс, сравняват се хора, които се занимават със същото като преди. Средна, минимална, булшит ... хората трябва да ги интересува единствено какви са техните лични перспективи.
Аз просто им обяснявах, че като се върнат в България като ИТ, им плащат колкото в Макдоналдс в Калгари, което е съвсем естествено.
Целия ИТ оутсорсинг в България съществува единствено, щото им плащат толкоз.![]()
2000-3000 лева се взимаха още през 2000-2002, сега е в пъти повече (за квалифициран специалист). Някой, който подменя хард-драйвс и инсталира Уиндос също го водят ИТ, но не говорим за такива.
Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.

Та според човек от бранша с доходи над 3000 лева бруто, колкото е минималната заплата в Албърта са 148 000 човека в България - това слагаш депутатите бизнесмени, всички с декларирани доходи над 3000 лева са толкоз 148 000.
Сега ти оставям на теб да потърсиш колко получават в Канада най-богатите 700 000 по доходи да речем?
https://www.economic.bg/bg/news/10/viso ... orite.html"
В целия ИТ сектор в България работят около 30 000 , като едва ли и половината са със заплати над 3000 месечно.
Е това е толкова типично, колкото президент на нефтена или сервизна компания в Албърта със заплата над половин милион годишно.

Това без да включвам българи работещи от лекари, през инженери, счетоводители до собственици на агенции за недвижими имоти.
Аз също съм работил в страна от третия свят като България и знам защо и колко плащат.
А и София не е Рио, но е много по-близко до Делхи, в класациите, отколкото до Виена, Калгари и Ванкувър

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
To по същата логика може да се зададе въпроса и защо вашите роднини и близки не са с вас в рая Канада, ами продължават да тънат в лайната в България?klisurov написа:Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.
Та въпроса ми е, защо те все още се гърчат на кошмара тук, вместо да са в Рая при него в София?

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Не и се наложило да чака автобус 20-30 минути на -25 преди да се отчете фактора вятър, иначе друго щеше да кажеpumpy написа:Тъщата е живяла 8 години в Куба. Когато дойде преди много години в Монреал за първи път през зимата каза следното нещо: "за първи път не ми е студено през зимата". И я сравняваше с тази в София, не тази в Куба....klisurov написа:.... На улицата не е, ама нима в София е?

В Канада има страшно много хубави неща, но зимата в Монреал не е едно от тях (според мен де, иначе вкусове всякакви).
Що се правиш на застрелян ? Все едно не знаеш, че в Канада има имиграционна цедка и не всеки може да дойде когато си поискаagent Ozo написа:To по същата логика може да се зададе въпроса и защо вашите роднини и близки не са с вас в рая Канада, ами продължават да тънат в лайната в България?klisurov написа:Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.
Та въпроса ми е, защо те все още се гърчат на кошмара тук, вместо да са в Рая при него в София?
Просто не мога да си представя, че роднините ти не биха могли да минат през тази "цедка" бе, Пумпи.pumpy написа:Що се правиш на застрелян ? Все едно не знаеш, че в Канада има имиграционна цедка и не всеки може да дойде когато си поискаagent Ozo написа:To по същата логика може да се зададе въпроса и защо вашите роднини и близки не са с вас в рая Канада, ами продължават да тънат в лайната в България?klisurov написа:Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Ти пък.pumpy написа:Що се правиш на застрелян ? Все едно не знаеш, че в Канада има имиграционна цедка и не всеки може да дойде когато си поискаagent Ozo написа:To по същата логика може да се зададе въпроса и защо вашите роднини и близки не са с вас в рая Канада, ами продължават да тънат в лайната в България?klisurov написа:Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.
Щом пенсиониран путполковник от БНА, бивш член на престъпна организация като БКП е успял да дойде, значи всеки може

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Ако си толкова убеден, сложи един бас за $10,000 с Танграта дали заплатата му е поне два пъти колкото ти казва "човека от бранша", т.е. поне 6000 лева? Аз мисля, че за тази сума той ще се навие да си сканира пейчека и банковото извлечение.Ivan1007 написа:Не съм специалист, но чета какво пишат специалисти , не мокрите сънища на Тангратаmiteto написа:Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.![]()
Не разбрах - ще си мерим заплатите ли?miteto написа:Ако си толкова убеден, сложи един бас за $10,000 с Танграта дали заплатата му е поне два пъти колкото ти казва "човека от бранша", т.е. поне 6000 лева? Аз мисля, че за тази сума той ще се навие да си сканира пейчека и банковото извлечение.Ivan1007 написа:Не съм специалист, но чета какво пишат специалисти , не мокрите сънища на Тангратаmiteto написа:Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.![]()

Аз мога да покажа за седмична от 6000 лева, като изрично подчертавам, че знам доста българи в Калгари, които изкарват много повече.
Е, и какво от това?
Танграта е ерген, може да живее и в Нуакшот или в Дамаск, не в София

Като се ожени и отгледа деца да се обади пак.

- Vedren
Защо му се връзвате на глупостите на Танграта.
Приказките му за Канада стават само за маса в БГ на която маса да си намери извинение за връщането му в БГ.
Първо Тангарата не е от София и София му се вижда като Ню Йорк ама не е.
Виждал съм много хора на които София им харесва ама това защото не са родени в София и им се вижда лъскава в сравнение от родните им места.
Второ Тангарата никога не имал качествен живот в Канада ама това хората на масата не го знаят. Дошъл и той не знае за какво в Канада без никаква цел. Като нов имигрант няма как да има висок доход и качествен живот в първите години. После стана студент със студентски заем. Пак не е видял нищо от качествения живот в Канада. Тъкмо завърши се върна в Бг. Ама ги разтяга на масата все едно е бил директор в Канада и сравнява ли сравнява.
Ето само два примера които показват колко е запознат.
Твърди че хората в Канада ходили 3 пъти на ресторант в годината. Тангарата може и толкова да е ходил като нов имигрант или студент ама да не говори за другите.
Твърди че парното в Ново кондо не може да е 40 - 50 долара на месец в Канада. Твърди защото никога не имал ново качествено кондо в Канада. Ама аз твърдя обратното.
Нищо в БГ не се доближава до качеството което е тук за 500 000 КАД.
Като бях в БГ ходих да гледам няколко ап. в центъра на София на цена 3000 Евро на кв. м. Това са топ цени за кв. м. При 120 кв. м това са 360 000 Евро или над 500 000 КАД. Нито строителството е като хората, нито вътрешния гараж, нито асансьора. Да не говорим за улицата, за трафика, за парикране ако ти дойдат гости. За визитор паркинг дори не са и чули. Боклуците се изхвърлят посред нощ със страшно тракане и на кофи за боклук. Сняг никой не чисти, цветя никой не сади. Всеки може да си прави ремонти когато иска. Няма събота, няма неделя. Няма никакви правила за шум или ред в сградата.
За сградите наоколо да не говирим. Подтискаща и сива гледка нищо че твоята сграда е нова и скъпа.
Всички услуги като банки, община, Топлофикация, Енерго, са под всякаква критика. Някакви хора назначени с връзки най вероятно те гледат намръщено.
Ултра некомпетентни без желание да се научат се опитват да те обслужат. По тел. забрави да се свърши някаква работа.
Върши се работа ама бавно, с нерви и с ходене по 3 пъти.
Живее се ама ако си пенсионер, ако не бързаш за никъде и не ходиш на работа.
Ако не цениш времето си и не знаеш как в белия свят.
Мога да продължа още за хотели, ресторанти, магазини ама ще го оставя за второто полувреме.
Приказките му за Канада стават само за маса в БГ на която маса да си намери извинение за връщането му в БГ.
Виждал съм много хора на които София им харесва ама това защото не са родени в София и им се вижда лъскава в сравнение от родните им места.
Второ Тангарата никога не имал качествен живот в Канада ама това хората на масата не го знаят. Дошъл и той не знае за какво в Канада без никаква цел. Като нов имигрант няма как да има висок доход и качествен живот в първите години. После стана студент със студентски заем. Пак не е видял нищо от качествения живот в Канада. Тъкмо завърши се върна в Бг. Ама ги разтяга на масата все едно е бил директор в Канада и сравнява ли сравнява.
Твърди че хората в Канада ходили 3 пъти на ресторант в годината. Тангарата може и толкова да е ходил като нов имигрант или студент ама да не говори за другите.
Твърди че парното в Ново кондо не може да е 40 - 50 долара на месец в Канада. Твърди защото никога не имал ново качествено кондо в Канада. Ама аз твърдя обратното.
Като бях в БГ ходих да гледам няколко ап. в центъра на София на цена 3000 Евро на кв. м. Това са топ цени за кв. м. При 120 кв. м това са 360 000 Евро или над 500 000 КАД. Нито строителството е като хората, нито вътрешния гараж, нито асансьора. Да не говорим за улицата, за трафика, за парикране ако ти дойдат гости. За визитор паркинг дори не са и чули. Боклуците се изхвърлят посред нощ със страшно тракане и на кофи за боклук. Сняг никой не чисти, цветя никой не сади. Всеки може да си прави ремонти когато иска. Няма събота, няма неделя. Няма никакви правила за шум или ред в сградата.
За сградите наоколо да не говирим. Подтискаща и сива гледка нищо че твоята сграда е нова и скъпа.
Всички услуги като банки, община, Топлофикация, Енерго, са под всякаква критика. Някакви хора назначени с връзки най вероятно те гледат намръщено.
Ултра некомпетентни без желание да се научат се опитват да те обслужат. По тел. забрави да се свърши някаква работа.
Мога да продължа още за хотели, ресторанти, магазини ама ще го оставя за второто полувреме.
Последно промяна от Vedren на Пет Дек 21, 2018 12:34 am, променено общо 2 пъти.
А бе то и в Гренландия живеят хора, защо живеят там - не знам.klisurov написа:И защо все още са на тръстиката тук, а не в Рая, наречен България?!?Kan_Tangra написа:Имай предвид, че аз продължавам да имам 1ва ръка впечатления. Може и да съм споменавал подробности защо.
Някои може да обичат да им е труден живота, други катерят планини и си рискуват живота за няма нищо, хора всякакви, вкусове всякакви...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- klisurov
- Обратна връзка:
За другите не знам, но на мен родителите ми са в New Haven, CT, шурея е в Брюксел, първа братовчедка, както и брат ѝ са в Австралия.agent Ozo написа:To по същата логика може да се зададе въпроса и защо вашите роднини и близки не са с вас в рая Канада, ами продължават да тънат в лайната в България?klisurov написа:Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.
С две думи, който е могъл се е изнесъл от България. Единствено Тъщата все още е в България, но тя е раздвоена между Монреал и Брюксел, та затова си стои в София.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Проучване: В България се търсят основно хора с ниско образование и за ниски заплати
Прегледът на сайтовете на частни агенции сочи, че по правило високи заплати се предлагат на позиции с месторабота в чужбина, като трудовите възнаграждения за страни в Централна и Източна Европа се обявяват в български левове, а тези за Западна Европа - в евро, за да изглеждат първите по-примамливи.
Авторът на доклада Ваня Григорова смята, че броят на обявите буди съмнение в достоверността им - част от тях изглеждат "имиджови", за привличане на клиенти. Ако има глад за кадри, той не е за България, а за износ към Западна Европа, казва тя.
Аз мисля че Танграта те удря в земята по чисти доходи, нищо че сигурно е 2 пъти по-млад от теб. И не е само той, а масово хората в България са с по-високи доходи, достатъчно е да се разходиш из София и да видиш автопарка - нови, скъпи автомобили, за разлика от таралясниците, дето ги карате в Албърта. Пък ти си говори как в Албърта сте "по-добре от Квебек и цяла северна Америка".Ivan1007 написа:Не съм специалист, но чета какво пишат специалисти , не мокрите сънища на Тангратаmiteto написа:Ти сега и по ИТ ли стана големия специалист? Или си прочел 1-2 статии в нета и вече няма тайни за тебIvan1007 написа:Това е ясно.roumensp написа:Не мога да разбера защо си преливате от пусто в празно и все същото от години. Да се сравняват доходи в най-бедната страна в ЕС и държава от Г7 е глупаво, смешно и безсмислено. Ако някой е работил квалифицирана работа в България същия не идва тук, за да продава в Макдоналдс, сравняват се хора, които се занимават със същото като преди. Средна, минимална, булшит ... хората трябва да ги интересува единствено какви са техните лични перспективи.
Аз просто им обяснявах, че като се върнат в България като ИТ, им плащат колкото в Макдоналдс в Калгари, което е съвсем естествено.
Целия ИТ оутсорсинг в България съществува единствено, щото им плащат толкоз.![]()
2000-3000 лева се взимаха още през 2000-2002, сега е в пъти повече (за квалифициран специалист). Някой, който подменя хард-драйвс и инсталира Уиндос също го водят ИТ, но не говорим за такива.
Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.![]()
Та според човек от бранша с доходи над 3000 лева бруто, колкото е минималната заплата в Албърта са 148 000 човека в България - това слагаш депутатите бизнесмени, всички с декларирани доходи над 3000 лева са толкоз 148 000.
Сега ти оставям на теб да потърсиш колко получават в Канада най-богатите 700 000 по доходи да речем?
https://www.economic.bg/bg/news/10/viso ... orite.html"
В целия ИТ сектор в България работят около 30 000 , като едва ли и половината са със заплати над 3000 месечно.
Е това е толкова типично, колкото президент на нефтена или сервизна компания в Албърта със заплата над половин милион годишно.
![]()
Това без да включвам българи работещи от лекари, през инженери, счетоводители до собственици на агенции за недвижими имоти.
Аз също съм работил в страна от третия свят като България и знам защо и колко плащат.
А и София не е Рио, но е много по-близко до Делхи, в класациите, отколкото до Виена, Калгари и Ванкувър

Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
- Kan_Tangra
VEDREN,Vedren написа:Защо му се връзвате на глупостите на Танграта.
имай предвид, че имаме огромна част ОБЩИ ПОЗНАТИ, даже с тебе лично сме се засичали по партита (в Бросард).
Така че като казвам, че МАСАТА българи, ходят по 3 пъти макс у ГРАДО, това е НАЙ-ВЕЧЕ, на база на наблюденията върху ОБЩИТЕ ни познати.
Така че не знам кой точно е с изхвърлянията и локумите на маса!

pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола