Misho76 написа:Аз пък не виждам проблем в това че хората се завръщат.
Това е много жалко....Представиси сега:
- години нерви "защо не ми дошла поканата, акюзето, сертификата, медицинските и каквото там се сетиш";
- колко и къде да "уча" френски;
- как да се съберем 10 души и повече, за да са ни "ефтинки" билетите;
- как да замина с минимално заеми, но и да ми стигнат за първите 3 месеца, преди да изляза на социал;
- колко се деквалифицирах, докато си намеря "нормална" работа в Канада;
- колко време не ми отговориха от ордера, агента ми от Кле-то и т.н.
Години от живота ти минават в БЕЗМИСЛЕНИ притеснения ВСЕКИ ден и час, за да можеш накрая да се върнеш. "Не си намерили работа" - интересно защо ли ?
Може би ако бяха инвестирали енергията си в нещо друго, СМИСЛЕНО, за разлика от горните неща щяха и да си намерят работата, което търсеха. Казвал съм го милион пъти, ще го кажа пак:
- Аз лично открих този форум на ниво след медицински и то насила не макараха да се регистирам; -
- Процедурата ми отне повече от 2 години от първи документи до заминаване и то защото аз се мотах;
- Самата идея за имиграция ми отне около 6 години от реално първия ред прочетен по въпроса до хващането на самолета;
- тук намясто ми отне между 5 и 7 години да ме "признаят" от ордера;
- днес, все още (9 години след кацанетона Трюдо) нямам "къща на банката" както някои обичат да ги наричат;
За къде сте се разбързали хора, за къде ? Учете френски, правете планове, проучвайте и си "пишете домашното" за да ги няма същите плачове някоко месеца след кацането тук.........