Има ли такъв филм тука?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Re: Има ли такъв филм тука?

Мнение от UnHoly »

Пффф, хайде и аз да дам моите 5 с'тинки... "тежкото ударение" както го е нарекъл изказалият се да се чете "accent grave". Ей това въпросно ударение (è) липсва върху "е"то от nick-a. Останалите три реда обаче си плачат за по-сериозен анализ :D
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
leaf

Мнение от leaf »

Ех, Ябълке,
няма пълно щастие. И други се чувстват като вас...излъгани в надеждите си.

http://www.bloomberg.com/news/2012-02-2 ... -chex.html"
apple

Мнение от apple »

ivandaman написа:
Marto написа:На френски success се пише с едно "s" накрая. Другото не мога да разшифровам.
Даеба и френския... :) @Succes.. Взимам си думите назад тогава.. :handshake:
Даге... много думи трябва да си вземеш назад всъщност! ;)
Пффф, хайде и аз да дам моите 5 с'тинки... "тежкото ударение" както го е нарекъл изказалият се да се чете "accent grave". Ей това въпросно ударение (è) липсва върху "е"то от nick-a. Останалите три реда обаче си плачат за по-сериозен анализ :D
Ти на твоята клавиатура имаш ли "ударено е"? На пациентите винаги им е трудно да си разчитат диагнозите, пък и често не са съгласни с тях, особено в психиатрията. Липсата на критичност по отношение на собственото поведение и мислене е характерна. Хипоманията, убеждението за знатен произход, специални способности и т.н. също.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа:Ти на твоята клавиатура имаш ли "ударено е"?
Не бе, Цъфнала, нямам си :) Да те осветля допълнително, нищо че ти си светнала по всички показатели, ударените Е-та във френския са ДВЕ. Въпросното ударение го пиша го като всички нормални хора, с клавишна комбинация от ALT+0232 ;)
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

apple написа:Ти на твоята клавиатура имаш ли "ударено е"?
Всеки има, макар и не точно на клавиатурата - отваряш "Character Map" от Accessories и виждаш, че е символ 232, правиш copy и paste.
èèèèèèèèè :P
Би трябвало да е "success" или "succès". Не че има толкова голямо значение, това е ник все пак и може да е всичко, например аз бих се прекръстил "rуmen ¾", за да конкурирам Мухата, ама вече е късно, не дават. :(
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

apple написа:
Даге... много думи трябва да си вземеш назад всъщност! ;)
.
Значи, спомняш ли си тази тема: КАКВО ХАРЕСВАМ/НЕ ХАРЕСВАМ В КАНАДА

Там още на първа страница съм споделил неща, които (Забележи) не ми харесват в Канда и заради които ти сега орева вселената, въпреки че беше доста активна в посочената тема и би трябвало да си обърнала внимание на някои предупреждения..

А пък Румен ти го казва в прав текст..
roumensp написа:
А на Ябълката бих казал - ако не си сигурна, че идвайки в Канада ще имаш по-добър живот, по-добре изобщо не го прави. И бъди подготвена, че трябва да се бориш за тоя по-добър живот, никой няма да ти го даде наготово. Честно казано, ако аз навремето имах съмнения и колебания като твойте, направо бих си прекъснал процедурата. Хората са го казали, че емиграцията не е за всеки.
Така че апълке не си първата която забелязваш недостатъците на Канада, и нямаме нужда да ни отваряш очите. Ние нямаме проблем с това което казваш, дори както виждаш от цитираната тема в много неща мненията ни се препокриват.. В моят случай (поне) това което аз намирам за недопустимо е арогантноста ти и претенциите ти че си носителя на абсолютната истина..
Не вярвам да си толкова наивна и наистина да го вярваш това..

Разликата между теб и много от нас, че ние приемаме това което не можем да променим и променяме това което можем.. Клише е но е вярно.. Кво да направя като са дървени къщите??? Е ми или живея в дървена къща и не се оплаквам или живея в апартамент от 4тия етаж нагоре.. Живял съм и в двете между другото и нито едното нито другото ме е притеснявало..

Гледай на емигранството като приключение и изживяване.. и на нещо което е временно.. Дай си един срок и ако след 3 години например все още не ти е по-вкуса.. Прибираш се и ще имаш един житейски опит от миналото..
Намери си неща които ти доставят удоволствие.. Във Ван например като падне мъглата и като стане едно такова сиво за няколко седмици човек може да превърти, от факта че с дни не виждаш слънцето..
За да се преборя с това, ходих на фитнес, търсих си хобита, неща които ме развличат.. Петък и събота задължително се купонясваше във вторник (мисля че беше) задължително на кино 2Х1.. не толкова заради цената колкото заради това да разнообрази рутината.. Рок концерт не съм пропускал.. Има толкова неща които човек може да прави за да се почувства част от обществето .. избор голям..

П.С.
Даге никога не съм употребявал защото дори и за непретенциозен индивид като мен, звучи непоносимо просташко...
Както и пловдивското "майна" например.. То удря "даге-то" в земята..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

leaf написа:Ех, Ябълке, няма пълно щастие. И други се чувстват като вас...излъгани в надеждите си.
На което мнооого пасва един цитат от любима българска песен:
"А някои бачкат от няколко часа,
направиха пари, какво от това?
И богатите понякога плачат,
а слънце ще огрее един ден и кучия ***. (Дааа ***!)"
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ivandaman написа:Кво да направя като са дървени къщите???
Отиваш в Тексас и си купуваш тухлена, там половината са такива. ;)

За да съм честен, ще кажа че отначало и аз не харесвах дървените къщи, чак след доста време разбрах предимствата - много по-добре се държат от тухлените при земестрение (преживявал съм 7-ма степен в района на Сиатъл), по-добри като топлоизолация, много по-лесно се ремоделират и оправят. Основният недостатък е, че горят като кибрит при пожар. Пък и не са изцяло дървени - основите и бейсмънта (ако има такъв) както и първият 1 метър над земята са бетон. Има и доста "ментета" (напр. нашата) - отвън измазани с мазилка и с налепени тухли/камъни, и приличат на бетонни или тухлени, но отвътре са си дърво. :D

UnHoly написа:
leaf написа:Ех, Ябълке, няма пълно щастие. И други се чувстват като вас...излъгани в надеждите си.
На което мнооого пасва един цитат от любима българска песен:
"А някои бачкат от няколко часа,
направиха пари, какво от това?
И богатите понякога плачат,
а слънце ще огрее един ден и кучия ***. (Дааа ***!)"
Еми така ще е, като по цял ден пият кафе с Боби и не правят нищо друго. :D
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

roumensp написа:
ivandaman написа:Кво да направя като са дървени къщите???
Отиваш в Тексас и си купуваш тухлена, там половината са такива. ;)

:D
Или пък в Коста Рика и си построяваш една от бетон, метал и стъкло... и после се чудиш как да се отървеш от нея.. :)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
succes

Мнение от succes »

succes написа:
ivandaman написа:Мдаа.. Тоя "succes" дори и ника си не може да изпише правилно но и той има претенции да е по-велик от останалите..

Започва да се забелязва една натрапваща тенденция...
Тежкото ударение си каза думата за баш франкофоните!
Проекции за претенции - справка психоанализа!
За останалото - не съм вещ в авторските права!
И все пак... отде иде тая дребнавост и чувство за собственост :?:
UnHoly написа:Пффф, хайде и аз да дам моите 5 с'тинки... "тежкото ударение" както го е нарекъл изказалият се да се чете "accent grave". Ей това въпросно ударение (è) липсва върху "е"то от nick-a. Останалите три реда обаче си плачат за по-сериозен анализ :D
Решение на задачата:
1 - è :clap:
2- Относно цитата - "той има претенции да е по-велик от останалите.. " - Проекцията включва атрибутиране на личностни характеристики или мотивации на другите хора като функция на собствените личностни характеристики и мотивации.Идентифицирани са три типа проекция. При атрибутивната проекция човек съзнава притежаването на определена черта и след това я атрибутира на друг човек. При тази проекция човек проектира своя нежелана черта върху известни и уважавани личности, което му помага да преосмисли тази своя черта и да направи притежаването и по-малко стресиращо. При допълващата проекция човек съзнава определена характеристика или чувство и атрибутира тяхната причина на друг човек. Обикновено се приема, че тя служи на защитна функция, като помага на човека да се види в хармония със света и да оправдае собствените си чувста или дейности. И накрая е класическата проекция, при която дадена черта или характеристика, е изтласкана в несъзнаваното и човек не подозира съществуването й, но я проектира върху друг човек, без да си дава сметка за наличието на тази черта у самия себе си. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0% ... 0%BC%D0%B8"
Иначе и аз съм за класиката :-)
3- Относно - "Започва да се забелязва една натрапваща тенденция..." - Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението. Макар и парливо-заядливо поднесено, не разбрах на кого съм се натрапил ... на автора на форума или на темата!
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

ivandaman написа:Даге никога не съм употребявал защото дори и за непретенциозен индивид като мен, звучи непоносимо просташко...
Произходът на думата майна е една от големите пловдивски загадки. Но откъдето и да идва, това е едно добронамерено обръщение, подобно на приятелю. Никой не може да каже “гаден майна”. Софийският еквивалент е “копеле”, но това обръщение може да върви и с определения като “гадно” и “мръсно”. Ето една от “особеностите” на нашия характер. Филибелията е един добронамерен човек. В тази добронамереност има малко леност, малко ориенталщина, всички знаят, че времето тук тече бавно. От друга страна, у пловдивчанина няма злоба, няма нерв. Пловдивчанинът, когото аз познавам от моето детство, може да бъде ироничен, самоироничен, но никога гаден.

Да ГО ЗАПОМНИШ Иванеее :y:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

succes написа: Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението.
Ти не си автор.По-скоро си жури, вдигащо оценки от 1 до 10 и то все на персони, страдащи от някакъв необясним вътрешен антагонизъм. :)
Колкото до другото, прав си! Човек винаги - да не е щастлив и да иска повече и повече.Имах един колега във ВИАС, симпатяга, добро приятелче.Учи до 5-ти курс с мен в същата група, после реши, че не е за него ПГС-то и напусна, записвайки скандинавска филология.Оставаше му само една дипломна работа, но нищо... всеки си знае. Та така го почувствувах това ти влечение към психологията, извинявай ако има нещо, де! ;)
Последно промяна от Bistra на Съб Мар 10, 2012 11:09 am, променено общо 1 път.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

myhata II написа:
ivandaman написа:Даге никога не съм употребявал защото дори и за непретенциозен индивид като мен, звучи непоносимо просташко...
Произходът на думата майна е една от големите пловдивски загадки. Но откъдето и да идва, това е едно добронамерено обръщение, подобно на приятелю. Никой не може да каже “гаден майна”. Софийският еквивалент е “копеле”, но това обръщение може да върви и с определения като “гадно” и “мръсно”. Ето една от “особеностите” на нашия характер. Филибелията е един добронамерен човек. В тази добронамереност има малко леност, малко ориенталщина, всички знаят, че времето тук тече бавно. От друга страна, у пловдивчанина няма злоба, няма нерв. Пловдивчанинът, когото аз познавам от моето детство, може да бъде ироничен, самоироничен, но никога гаден.

Баща ми е разказвал, че на времето, когато е живял сред българи (а той е сменил доста квартири), именно пловдивчаните са били тези, които са крадяли от свои сънародници, а и един-другиго. Заради това не ги и долюбва.
Това не е обобщение, само констатация. Айде, сполай, ти! ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

myhata II написа:

Муха, няма ли да се научиш да цитираш чужди думи бе? То от 3000 км си личи, че първият абзац е написан от някой по-грамотен.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Мартич, хамериканската мечта сбъдна ли ти се най накрая ? ;)
Цитата е на Е. Тодоров,по известен ви от адрес 4000 ,"не пия не пуша,домошар съм и тра ла ла :)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Заключено