Бивш имигрант написа книга
Re: Бивш имигрант написа книга
Здрасти на всички!
Вчера ме информираха за този сайт, иначе бих се регистрирал по-рано.
Аз съм т. нар. "автор", въпреки, че това не ми е професията и не се изживявам като такъв.
Благодаря на всички, които са отделили време, за да обсъждат книжката и особено на този пич, който е отделил още повече време, за да качва части от текста.
Прегледах само няколко от мненията и засега ще отговоря само на тях, а на останалите-след няколко дни, надявам се.
Книжката може да се намери в книжарниците и уеб сайтовете на книготека, хеликон, пингвините, както и в някои други, по-малки книжарници в София. Съжалявам, но книжния пазар на Славейков е някаква мафия, с която не ми се забърква. Само ще спомена, че там искат над 50 % комисионна за продажбата. Не съм си поставял за цел да печеля от тази книжка, но смятам, че това е прекалено.
Наистина не познавам никого в този сайт. Не ми трябва реклама, а ако някой е написал нещо хубаво за книжката, то си е негово мнение.
Знам, неизбежно е да има и добри, и лоши отзиви, това е нормално. Само моля ви, гледайте малко по - позитивно на нещата. Няма нужда от плюене, ругатни и словесни нападки. Няма смисъл да се караме тук, сайта не е създаден с тази цел. Ако някой иска да обсъдим някоя тема, нека спокойно си каже мнението. Така вмвсто в безсмислена караница ще влезем в диалог. Не приемайте нещата толкова лично и сериозно, това е само една книжка.
А тези, които вече са се ориентирали да заминават, да не се разколебават в никакъв случай. Готов съм дори да им помогна в процедурата и да им бъда полезен с каквото мога.
Засега толкова.
С най-добри пожелания,
Венци
Вчера ме информираха за този сайт, иначе бих се регистрирал по-рано.
Аз съм т. нар. "автор", въпреки, че това не ми е професията и не се изживявам като такъв.
Благодаря на всички, които са отделили време, за да обсъждат книжката и особено на този пич, който е отделил още повече време, за да качва части от текста.
Прегледах само няколко от мненията и засега ще отговоря само на тях, а на останалите-след няколко дни, надявам се.
Книжката може да се намери в книжарниците и уеб сайтовете на книготека, хеликон, пингвините, както и в някои други, по-малки книжарници в София. Съжалявам, но книжния пазар на Славейков е някаква мафия, с която не ми се забърква. Само ще спомена, че там искат над 50 % комисионна за продажбата. Не съм си поставял за цел да печеля от тази книжка, но смятам, че това е прекалено.
Наистина не познавам никого в този сайт. Не ми трябва реклама, а ако някой е написал нещо хубаво за книжката, то си е негово мнение.
Знам, неизбежно е да има и добри, и лоши отзиви, това е нормално. Само моля ви, гледайте малко по - позитивно на нещата. Няма нужда от плюене, ругатни и словесни нападки. Няма смисъл да се караме тук, сайта не е създаден с тази цел. Ако някой иска да обсъдим някоя тема, нека спокойно си каже мнението. Така вмвсто в безсмислена караница ще влезем в диалог. Не приемайте нещата толкова лично и сериозно, това е само една книжка.
А тези, които вече са се ориентирали да заминават, да не се разколебават в никакъв случай. Готов съм дори да им помогна в процедурата и да им бъда полезен с каквото мога.
Засега толкова.
С най-добри пожелания,
Венци
Пак здравейте!
Съжалявам, нямах много време и разгледах само първите 5 страници с мнения и отзиви. Мога само да кажа, че си личи кои живеят там - те са наистина запознати с нещата. Такива са pincher, bateto, MrGreek, marginal 39, AlexAA, krimon,... Струва ми се, че Ivanko е тук, в БГ, но е склонен да приеме и друго виждане, освен своето. Все едно, това са хора, наистина видели много и реагират по-сдържано и толерантно.
На другите какво да кажа - пожелавам им и те да имат шанса да пътуват, а оценките си да дават малко по - късно, когато имат достатъчно информация, която са събрали.
Още веднъж се ангажирам да помогна с каквото мога на тези, които искат да заминат там. Колкото и скептично да са настроени някои хора, наистина познавам точковата система и ако някой мисли, че мога да му бъда от полза, нека не се колебае да ми се обади, няма да му коства нищо.
Що се отнася до парите, които съм получавал, наистина има нещо недоизяснено, но ще го направя при следващото си влизане тук, защото сега нямам време.
А, и още нещо - не си мислете, че съм си поставил за цел да печеля пари от тази книга- ако не вярвате, проверете колко струва издаването на един такъв малък тираж, вземете предвид другите разходи, изгубеното време и процентите, които получават разпространителите и ще се убедите. Ако искате да научите защо я написах, ще отговоря следващия път.
А сега чао на всички с пожелание за повече добро настроение!
Съжалявам, нямах много време и разгледах само първите 5 страници с мнения и отзиви. Мога само да кажа, че си личи кои живеят там - те са наистина запознати с нещата. Такива са pincher, bateto, MrGreek, marginal 39, AlexAA, krimon,... Струва ми се, че Ivanko е тук, в БГ, но е склонен да приеме и друго виждане, освен своето. Все едно, това са хора, наистина видели много и реагират по-сдържано и толерантно.
На другите какво да кажа - пожелавам им и те да имат шанса да пътуват, а оценките си да дават малко по - късно, когато имат достатъчно информация, която са събрали.
Още веднъж се ангажирам да помогна с каквото мога на тези, които искат да заминат там. Колкото и скептично да са настроени някои хора, наистина познавам точковата система и ако някой мисли, че мога да му бъда от полза, нека не се колебае да ми се обади, няма да му коства нищо.
Що се отнася до парите, които съм получавал, наистина има нещо недоизяснено, но ще го направя при следващото си влизане тук, защото сега нямам време.
А, и още нещо - не си мислете, че съм си поставил за цел да печеля пари от тази книга- ако не вярвате, проверете колко струва издаването на един такъв малък тираж, вземете предвид другите разходи, изгубеното време и процентите, които получават разпространителите и ще се убедите. Ако искате да научите защо я написах, ще отговоря следващия път.
А сега чао на всички с пожелание за повече добро настроение!
ventzi написа:Знам, неизбежно е да има и добри, и лоши отзиви, това е нормално. Само моля ви, гледайте малко по - позитивно на нещата.
Я виж ти кой ни призовава към позитивизъм!

Най-голямата радост за средностатистическия американец е да гледа на живо или по телевизията баскетболен, хокеен или бейзболен мач. Ако си е вкъщи, трябва да се е заредил с прилично количество бира и марихуана. За да бъде изкарването перфектно, по някое време той си поръчва пица, хамбургер или каквато и да е друга храна. След като тя бъде изконсумирана, следват няколко уригни и пръдни, с което "забележителният " ден приключва.

Дори когато някой ви препречи път например в магазина, той поглежда уплашено и казва " sorry ". И ако го правеше от любезност, то би било прекрасно. Лошото е, че той го казва по навик - в случай че без да иска е нарушил някое правило. Представете си например, че е бутнал в навалицата цветнокож, а той отиде в съда и каже, че е станал жертва на расова дискриминация! Никой не знае какво ще реши съдът, така че за човека е по-добре да се извини навреме!

В Канада децата тръгват на училище от шест годишна възраст. За да кандидатстват в университет, те би трябвало да завършат дванадесети клас, което рядко се оказва по силите им. В Америка се приема за нормално децата да зарежат училище години преди да са го завършили.
...преподавателите там са се превърнали в нещо като пазачи, които отегчено следят децата да не се наранят едно друго, а знанията остават на заден план.

Събиранията, дори и на младите хора, протичат тихо като погребения, а след 22 часа музиката се спира почти напълно.

Това е същият този човек, който интерпретира следните данни на Statistics Canada
http://www40.statcan.ca/l01/cst01/educ4 ... on%20level
по следния начин:
Извинявай, Венци, но били ни обяснил, моля, какво разбираш под думата "позитивизъм"?И така през 2001 г. без каквото и да било образование са били 8 милиона, т.е. една трета от цялото население на страната!

Иначе, трябва да си призная, че книгата ми се струва забавна - много се смях на горните цитати.

Бих я прочела също по причина, че ми е любопитно да разбера как е възможно човек да живее 6 години в една държава без да схване какво представлява животът там.
Разбирам, че средата, в която се движи, е много определяща и може би това е разковничето:
Но не ми е ясно много как на един човек, претендиращ да е умен, образован и интелигентен, не му стигат 6 години да се измъкне от подобно обкръжение и да види, че това далеч не е "средния" американец или канадец. Това е просто така наречения white trash - обект на подигравки от страна на същите тези "средни" канадци.По това време имах много колеги, киото бяха родени в Канада и работеха същата работа, но получаваха много по-малка заплата от моята. Те обаче нямаха никаква квалификация. За да усвоят дори и най-елементарните операции, тези хора трябваше едва ли не да преминат през специален курс на обучение. Много от колегите ми не бяха завършили средното си образование. Те просто припечелваха по някой долар, за да могат да си купят бира и марихуана.
Любопитно ми е също как след всички горни цитати авторът намира някаква логика в следните си думи:
Много благородно - няма що!А тези, които вече са се ориентирали да заминават, да не се разколебават в никакъв случай. Готов съм дори да им помогна в процедурата и да им бъда полезен с каквото мога.

И, за да откликна на апела, наистина ще завърша оптимистично:
Аз бих прочела с удоволствие тази книга. Не само защото е забавна, но и защото се надявам да е полезна. В смисъл - за разбирането на феномена "кон с капаци".
И пак в духа на оптимизма: Надявам се, че хората в БГ няма да я прочетат!
Cheers!
Val
За протокола - 6 години в Канада.

Последно промяна от Val на Пет Фев 16, 2007 3:41 pm, променено общо 1 път.
If you take your eyes off your goals, all you see is obstacles.
Уау, Вал, chapeauVal написа:...
Венци, след този коментар на Вал намирам за уместно да се извиниш на читателите си и да изтеглиш книгата си от пазара

Мен лично ми е интересно, ако намериш време да отговориш или го сметнеш за уместно, защо и как си съвместявал висококвалифицирана работа на инженер и разносвач на пици ? И това там с "вкусната и топлата храна" в съчетание с "да не мия чинии"

Евала ventzi, добре си направил че се обади тук.
Та относно тва което каза че не си имал намерение да правиш пари с книгата не знам що го казваш.
Аз ти пожелавам да станеш богат от нея -:)
Та не съм я чел ма можеш ли да ми кажеш дали си засегнал въпроса за мръсните феминистки които съществуват в Канада?
Знам че в Онтарио те са като новородени в сравнение с тия в Кебек ма и там си ги имате -:)
Айде сполай ти -:)

Та относно тва което каза че не си имал намерение да правиш пари с книгата не знам що го казваш.
Аз ти пожелавам да станеш богат от нея -:)
Та не съм я чел ма можеш ли да ми кажеш дали си засегнал въпроса за мръсните феминистки които съществуват в Канада?
Знам че в Онтарио те са като новородени в сравнение с тия в Кебек ма и там си ги имате -:)
Айде сполай ти -:)

Ех, Венци, ако имаше идея с какво се захващашventzi написа:Здрасти на всички!
...
Може би трябваше да започнеш нова тема, че като гледам тази е станала вече 20 страници.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Обръщам се към Вал с въпроса ,а кое което си цитирала като извадки от книгата на Венци не е верно.
Ми вие се радвайте ,че Венци е по умерен и по толерантен от мен и е спестил доста истини.
Ще видите аз като се махна от тук каква книга ще напиша и как ще ви червенеят ушите на Вас ;позитивистите;
Венци,няма се косиш когато тук те изкарат луд.Браво за смелоста която си проявил и дано направиш от книгата си парите които заслужаваш, помагайки на многото заблуден и умопомрачен народ.
Ми вие се радвайте ,че Венци е по умерен и по толерантен от мен и е спестил доста истини.
Ще видите аз като се махна от тук каква книга ще напиша и как ще ви червенеят ушите на Вас ;позитивистите;

Венци,няма се косиш когато тук те изкарат луд.Браво за смелоста която си проявил и дано направиш от книгата си парите които заслужаваш, помагайки на многото заблуден и умопомрачен народ.
Bateto da sabira parichki che shte mu tryabvat za redaktor na knigata. Kato gledam, na 5 izrecheniya - 10 pravopisni greshki si dopusnal.bateto написа:Обръщам се към Вал с въпроса ,а кое което си цитирала като извадки от книгата на Венци не е верно.
Ще видите аз като се махна от тук каква книга ще напиша и как ще ви червенеят ушите на Вас ;позитивистите;![]()
Дон'т уъри.
Аз ще поема ролята на редактор, обаче след като завърша първия том на новата версия на "Капитала" (по изрична молба на Гийка.)
Joana

Joana
Последно промяна от Joana на Съб Фев 17, 2007 3:03 am, променено общо 1 път.
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк