Калгари !!!
-30 си е -30 както и да го погледнеш. все едно че влизаш във фризера. Но аз съм за първа зима в Калгари и Канада и мога да кажа, че не е чак толков зле. До -5, -10 се търпи без проблеми, а сняг почти няма - максимално стигна 15-20 см и после взе да се топи. А от 2 седмици температурите през деня са над нулата. Вчера беше 10 градуса плюс и канадците излязоха по къс ръкав и почнаха да цвърчат барбекюта на открито.
Стига бе, вече и от Калгари взеха да не се оплакват, накъде отива света ? На мен оше ми е студено де, като слизам сутрин към даунтаун, докато ида от метрото до работата за 100м. ми замръзва физиономията и други части с тези -20 -30 последните дни. На мен в Канада ми е най-студено Февруари, така че има време, и в Калгари ще застудее. А иначе с това глобално затопляне се говори че както канадците ходят до Флорида през зимата, така и американците от южните щати ще идват тук на север през лятото защото във Флорида скоро през лятото няма да може да се живее, само змиите ще могат, а зимата в Канада ще стане мека и приятна.
Циганите - на Сатурн !
Tochen si!!!bateto написа:А за мен най гадното е обилен нощен снеговалеж с последваща булдозерна интервенция,когато на сутринта чупя две лопати докато си разрия колата за да стартирам иоплождам всичко наоколо независимо дали се движи или не.
Всащност мразя зимата ,но най ми е гадно ,че няма циганско лято и мека есен,а най ми е гад ,че няма пролет,ей това като дойде края на март,април ,че и май и температурите се колебаят около нулата в акомпанент на ситен леден дъжд най ме стяга чепика.
Абе да не се успокояваме,но тук климата си е доста лайнян ,ако питате някой дошал от чукотка сигурно няма да сам прав ама ...
Koito znae koga e proletta tuk, kato ia widi, da mi swirne, che i az da ia widia, zachtoto mi e liubimia sezon, a tuk nechto se razminawame s nego

- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Minus 3O°C v Bulgaria be6e naskoro
Po vuprosa ,4e niakoi hora ne si spomniat koga li v Bg e bilo minus 30°C ,beshe naskoro. Tsiala sedmitsa Sevlievo vodeshe s -32°C,sledvano ot Kneja s -30C. V Rusensko beshe do -22°C nai-niskite temperaturi. Edinstvenata razlika e,4e v Bulgaria gi niama usloviata za takova vreme,pak imashe sela bez tok i voda, da ne govorim za vunshnite bani i toaletni v provintsiata, tui kato Bulgarai dale4 ne e samo Sofia i po-golemite i gradove.
вярвам ти,Iana написа:Zdrawejte,
wsishki si misliat she wremeto w Calgary e uzasno. I az taka si misleh 1ta godina. Posle swikwah. -30, -40, -50 ne se zadurga mnogo, dulgo, za den-dwa se pregiwiawa i posle idwa Chinook-a i stawa proletno wreme. Samo tazi zima zadurga pod -20 za okolo 2 sedmisi. Az se pribiram pesha ot rabota i dori na -40 ne sum nosila nishto drugo oswen dunki. Wiarno e she malko poizmruzwat karakata, no za 15-20 min se izdurga.
.
щом можеш да пишеш, значи си още жива

то затова няма негриChris написа:-30 си е -30 както и да го погледнеш. все едно че влизаш във фризера. Но аз съм за първа зима в Калгари и Канада и мога да кажа, че не е чак толков зле. До -5, -10 се търпи без проблеми, а сняг почти няма - максимално стигна 15-20 см и после взе да се топи. А от 2 седмици температурите през деня са над нулата. Вчера беше 10 градуса плюс и канадците излязоха по къс ръкав и почнаха да цвърчат барбекюта на открито.
при тази температура те излизат с балтон

А как е автобусния транспорт в Калгари. И колко е горе-долу апартамент с 1 спалня, ама да изглежда човешки, да не е кокошарник.
А колкото до пролетта - стига бе хора, миналата пролет си беше супер. Започна към средата на Април и беше докъм почти края на Май. Тук в Отава поне, всичко разцъфна и беше прекрасно. Имаше мнооого люляци(обожавам ги), после лалетата, все дървета що има да не би да цъфва за 1 ден. И те си разцъфнаха поетапно. Пролетта беше прекрасна. И тук както в БГ пролетта ми е любимият сезон.
А колкото до пролетта - стига бе хора, миналата пролет си беше супер. Започна към средата на Април и беше докъм почти края на Май. Тук в Отава поне, всичко разцъфна и беше прекрасно. Имаше мнооого люляци(обожавам ги), после лалетата, все дървета що има да не би да цъфва за 1 ден. И те си разцъфнаха поетапно. Пролетта беше прекрасна. И тук както в БГ пролетта ми е любимият сезон.
Alina