Дайте идеи за notebook (laptop)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
dudo
Обратна връзка:

Мнение от dudo »

Dell -a е балансиран и си заслужава.
... I will give respect and gratitude to my deserving teachers
and in my turn I will teach and I will study ...
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Вземи си Тошиба Сателит А 70 С259, като моя, имам го вече 3 месеца и съм много доволем, един познат има космио и мога да ти кажа, че моя е много по-бърз, единствен недостатък - няма двд записвачка.
Това дето го разправят, че центрино са по добри от п-4 е манта за корем, лично съм ги изпитвал, то центриното не зная дали може да се мери с п-3, а камо ли с п-4.

п.с. Освен това ги предлагат сега с 1 година безлихвен кредит във Фючър шоп, а и гледам в компусмарт са ги извадили - за 1599$
При всички случаи обаче тук в квебек техниката е адски скъпа и аз си го купих главно заради 1 годишния безлихвен кредит
miko

Мнение от miko »

Не съм много съгласен, че няма разлика между Centrino и нормален процесор. Имам 2 лаптопа единия е P4 2.4 другия е Centrino 1.5 M . P4 загрява а другия си имам XP, Windows 2003 и Линукс във виртуални машини без никакъв проблем. Не казва маррки за да не стане реклама. Общо взето има 2 класа , HOME and Business. Ако е първият е евтин, но върши работа. Business e о по-скъп , но пак батерията и другите аксесоари са по-добри. Процесорът е Centrino и т.н
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Ами щом ти загрява процесора се замисли за вентилатора си, колега, макар, че аз сам на 100% сигурен, че точно тая четворка е по производитлна от прехваленото центрино.
miko

Мнение от miko »

Айде сега , просто и на двата имам windows 2003 и двата са в cluster просто искам да кажа , че има разлика. Ако искаш ще ти пусна лично съобщение да кажа кои модели са . Фирмата ми ги купи така че аз нямах избор. А точно на P4 когато е нещо по сериозно се пуска вентилатора , което ме дразни. За производителността , при лаптопа и бързината на диска има значение.
Аватар
Papi

Мнение от Papi »

Еми да, но за това няма избор - 5400, още не са измислили как да сложат 7200 диск, доколкото зная :)
miko

Мнение от miko »

Има в mobile workstation на моята марка , ама не пожелаха да ми го купят :twisted:
Иначе това животно съм го виждал с Exchange i Cisco Call Manager работи и да държи 100 юзери с телефоните
Аватар
Dino
Модератор

Оппааа...

Мнение от Dino »

Не мислех да се меся в тази тема (затова пратих лично съобщение на bgmontreal още вчера), но като чета някои изцепки ми е трудно да се въздържа.

Papi,
Хайде първо попрочети малко за лаптопите (процесори, чипсети, харддискове и т.н.), пък после давай такива категорични и компетентни мнения.
За да не си помислиш, че се заяждам или да се чудиш какво имам предвид:
- прочети някоя и друга статия (тест) относно технологията Centrino и лаптопите с нея
- поразгледай сайтовете на големите производители - във всеки от тях ще намери опцията за харддиск на 7200 об./мин. и тази опция не е от тази седмица
- ...

Човекът поиска съвет и изброи за какво му трябва лаптопът, а не е попитал кой е най-якият лаптоп...
Май по запазена българска марка всеки, който някога е виждал/пипал/ползвал лаптоп ще се изреди да даде акъл...
Защо не си гледаме областта, в която сме специалисти, а се опитваме да бъдем "Специалист по всичко"?

Даниел
LaRue

Re: Оппааа...

Мнение от LaRue »

Dino написа:Защо не си гледаме областта, в която сме специалисти, а се опитваме да бъдем "Специалист по всичко"?
Даниел
Aз точно по тази причина не се изказах "компетентно" и парадокса е, че когато bgmontreal помага абсолютно безкористно, компетентно и точно в своята област всички започват да го плюят, че си прави реклама, а когато (аз за първи път виждам) той поиска съвет вижте какво се получи :evil:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Papi

Re: Оппааа...

Мнение от Papi »

Dino написа:Не мислех да се меся в тази тема (затова пратих лично съобщение на bgmontreal още вчера), но като чета някои изцепки ми е трудно да се въздържа.

Papi,
Хайде първо попрочети малко за лаптопите (процесори, чипсети, харддискове и т.н.), пък после давай такива категорични и компетентни мнения.
За да не си помислиш, че се заяждам или да се чудиш какво имам предвид:
- прочети някоя и друга статия (тест) относно технологията Centrino и лаптопите с нея
- поразгледай сайтовете на големите производители - във всеки от тях ще намери опцията за харддиск на 7200 об./мин. и тази опция не е от тази седмица
- ...

Човекът поиска съвет и изброи за какво му трябва лаптопът, а не е попитал кой е най-якият лаптоп...
Май по запазена българска марка всеки, който някога е виждал/пипал/ползвал лаптоп ще се изреди да даде акъл...
Защо не си гледаме областта, в която сме специалисти, а се опитваме да бъдем "Специалист по всичко"?

Даниел
Ok ще прочета, когато имам време :), но за мен е по лесно да взема 2 компа и да ги сравня, вместо да чета книги.:)
Alina

Мнение от Alina »

Дани

на мен във Future shop ми препоръчаха един 15.4" за малко над 1700$ без таксите, със двата процесора - Р4 с на AMD 64!(това ми се стори много интересно), като в даден момент сам си избирал кой процесор да ползва компа(поне така ми казаха). Имаше сателитна връзка, записващо мисля ДВД(аз много държах на това), Windows Media center(супер е), поддържа dial up and cable modem, wireless... абе много екстри.

Не го взех само защото не се чувствам удобно с лаптоп, а и не ми трябва на този етап. Но ако купувах лап топ, това щеше да е моето бебче.

Имай предвид че не съм експерт, само си гледам удобството и това ме накефи като конфигурация най-много.
Alina
bp_de

fizi4eski zakoni

Мнение от bp_de »

DAni- sawsem malko ot men-
Zna4i - w nastoqsto wreme-
ako ne prawisch nesto super natowarwasto MPU to -si wzemi laptop s Centrino.

kato marki -bix prepora4al -naistina Toshiba i HP-
to i pri tqx ima dostata4no problemi -ama ot wsi4kiq bokluk -te nai malko prawqt grivi.

Nesto mnogo wavno -osobenno za na4inaest kakawto si ti( az ostanax stakowa wpe4atlenie)
Softa-
pri laptopite Softa e mnogo kowaren.
1 info-Intel za da prezakat AMD-naprawixa predi godini dogowor s Bate Bili( Microsoft)
i Microsoft poddarva w Windousa - 4ipset na Intel i na SIS.
nikakwi drugi ne poddarva-pone towa e moita info do momenta.

Ste re4e kato se zagommne nesto i trqbwa preistalirane na LAptopa-ako simasch drug 4ipset -se
slagat taka nare4enite nesertifizirani ot Microsoft draiveri.
i ta togawa nastapwa kaschata -nqkoi pat laptopa dave neste i da tragne.

druga preporaka ot obst xaraktesr podkrepena s 1 primer. :-)

zapomni ot mene- zada ba4ka barzo 1 PC -barzina se postiga s energiq (demek elektri4seki tok)
barz li e -konsumira .ne konsumira li -zna4i e bawen.
e ima i idiotski firmi deto prawqt taka 4e xem konsumira xem e bawen :-)
ama kakwo da naprawim- tapanari ima winagi.

sega primera- 1 HDD ako e 100G(naprimer) i se warti s 7200 darpa tok-nqma na4in
da ne darpa-watre ima 2 ,3 ili 4 ''plo4i''
motor4eto deto warti towa nesto ste hapka tok-fizi4eski zakon.
oba4e ako se warti s 5400- motor4eto nqma da e tokowa gladno za tok.
i drugiq slu4ai - HDDto e pak 100G - na 7200 oba4e e s niska
konsumaziq-kak e napraweno?lesno - wmwsto nqkolko plo4i ima samo 1-oba4e zenata
na takaw HDDe s porqdazi po debela -100-200 EUR powe4e ot toq 100G/7200 ama s po golqma konsumaziq.

I ne na posledno mqsto- LCD dilpleq-drugo q zabelevisch -q ne -ama ako LCD to e kofti -grazni o4ite.
az sam mnogo pretenziozen na taq tema - i pod 1200x1050 ne te sawetwam da wzimasch.
To taka i taka LCD wsi4ki LCD Rabotqt efektiwno SAMO na 1 Resoluziq i tq obiknoweno e maximalnata.
kato setnesch na po niska i obiknoweno kartinkata e boza.
ami towa e . :-)
Заключено