Botzo, samo da dopalnya, che mozhe da zhiveesh samo na 10 min pesh ot metroto i tova e super, ama pri -40 e po-dobre da si na 2 min pesh do spirkata na avtobusa otkolkoto na 10 min pesh ot metroto. V avtobusa stud nyama, a horata tuk si znayat razpisanieto i otivat kogato avtobusa tryabva da doyde. A inache sam saglasna che za novodoshli v tvoya kvartal i osobeno pri tezi usloviya za naemane na kvartira e mnogo dobre.
Ama nikoy ne ti e osporil tvardenieto,dage naprotiv i az tova kazah,che i nie tragnahme ot tam ,losho nyama samo deto si mnogo lakonichen.
Day ,spodeli po veche vpechatleniya za novata rodnina,nyakoi kato doydat celi romani izpisvata,a ti dva reda -kvartalcheto stava.
E tochno ot teb ne ochakavah takova otnoshenie kam rodinata.
Не знам за другите жени, ама аз тая дума я предпочитам пред останалите, описващи....
А Боцо си е ОК и няма време за форуми. Вие не прочетохте ли че с кацането си е намерил работа. човека си работи, през свободното време се среща с приятни нему хора и опознава родината за да я обикне още повече
Боцка, няма да им се даваш. Не и без бой
А имайки предвид, че аз живеейки в кебекската част на столицата само на 20 минути пеша от Парламента, имам автобус през делнични дни(само през деня) веднъж на З0 минути, и веднъж на час вечер и през уикенда, това да си на крачка от метро за мен си е супер. Щом е уредено, има си и магазини наблизо, и добър транспорт, евтино и обзаведено жилище, за НОВОДОШлИ смятам че е супер дийл.
Бате, много колоритно се изказваш! Имигрантската литература ще загуби много, ако не напишеш специални мемуари - ще бъде полезно и за тези, които все още мечтаят за "своята Канада"!
И дай повече инфо какво си видял в градовете на Америка, че само намекваш колко трагично е било и колко е по-добър дори Jean Talon в сравнение с Детройт, Чикаго и т.н.!
Priznavam si ,che kogato pisha za Amerika ne sam napalno obektiven.Iма mesta ot koito prosto laha na bogatstvo,za koito ne sam spomenaval,no men me vpechatlyava po veche neprivlekatelnata strana,moge bi zashtoto ne sam ochakval takav kontrast.Kontrast kakavto v Canada dosega ne sam vidyal vapreki ,che sam bil v po vecheto i golemi gradove,a i dosta malki.
V Amerika ima pravila i izklyucheniya,izklyucheniya sa tiya koito nie vsichki znaem ot reklamata i Holliwood.Amerika e dargava magistrala ,celiyat givot e sasredotochen okolo neya,malki,golemi i po golemi sela i gradove.I mallove,mnogo mallove ,celi gradcheta ot mallove i targovski kompleksi,benzinostancii i hoteli v koito horata ot sasednite sela i gradove ,nyakoi ot tyah razprasnati na plosht desetki kilometri hodyat da pazaruvat v promegdutaka ot rabota i san ,mesta za socialni kontakti.Spalni kompleksi ,kato balgarskite Lyulin,Mladost samo che razgarnati na shirina ,a ne na visochina i ne ot beton i tuhla ,a ot darvo .Hilyadi,milioni ednotipni beli dascheni baraki ,tuk tame rozovi ili sini,kvartali i gradove bliznaci v koito ,ako ne se orientirash po nyakolkoto poznati ot reklamata zgradi v down tauna nyama da razberesh kade se namirash.Abe kak vsichki si prilichat /s malki izklyucheniya/ i az ne znam.
Nay me kefi obache Detroit,polovinata sgradi okolo centara sa otchugdeni,t.e. v proces na ochakvane za restavraciya ili sabaryane,ulicite i magistralite po razbiti ot montrealskite v postoyanen remont,Devnya i Kremikovci izvisyavat snaga pochti do centralnata chast na grada ,ot drugata strana sa Zlatna panega i Neftohima ,a megdu tyah sa se zgushili tihi kvartalcheta napodobyavashti bivshite nashi komsomolski lageri i brigadi ot nabarzo skovani darveni baraki.Obitatelite im sashto me kefyat ,na kogoto i da udarish shamar nyama da zbarkash.
Vsichko po chitavo i byalo se e izneslo izvan grada i v interes na istinata givee v ne loshi kvartalcheta v gori i pokray izera blizko do prirodata i hodi sabota i nedelya na Malla.
Za sega tova ,ochakvayte vtora seriya Chicago,grada na nay golemiyat kontrast i emociite izgivyani v ciganskata mahala na Houston v centara na grada /razbiray latinskata ,no to e edno i sashto/,useshtaneto e nepovtorimo .
bateto написа:
Amerika e dargava magistrala ,celiyat givot e sasredotochen okolo neya,malki,golemi i po golemi sela i gradove.I mallove,mnogo mallove ,celi gradcheta ot mallove i targovski kompleksi,benzinostancii i hoteli v koito horata ot sasednite sela i gradove ,nyakoi ot tyah razprasnati na plosht desetki kilometri hodyat da pazaruvat v promegdutaka ot rabota i san ,mesta za socialni kontakti.Spalni kompleksi ,kato balgarskite Lyulin,Mladost samo che razgarnati na shirina ,a ne na visochina i ne ot beton i tuhla ,a ot darvo
dyrjava magistrala??????? abe Bate,ti mi obijdash dyrjavata,kydeto jiveia,be,amchi ti samo po magistrali hodish,kakvo iskash da vidish????? S kamiono kyde da otidesh?I ne jiveia samo v gradcheta mollove,dyrja da otbeleja tova syshto.Tova che jivota na Amerika e sysredotochen okolo magistralata,mi zvuchi,kak da kaja,ne smeshno,ami mnogo mnogo elementarno Mnogo,mnogo greshno vpechatlenie syzdavash na horata za Amerika.ama pyk na men mi e mnogo smeshno,trqbva da go kaja na nqkoi o t moite kolegi,kak e dyrjavata im v ochite na shiofiorite