Razhodka

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Vegas

Мнение от sofiya »

goliama mechka, можеш ли да ми кажеш каква е разликата между Las Vegas Downtown и Strip , защото като гледам по картите май има 3-4км разстояние, тай че ако не си вземе човек кола под наем, къде ще е по-добре да отседне - в хотел в Downtown или в хотел в Strip? Аз няма да изхарча много в казината- най-много 2-3 посещения да направим, та ме интересуват повече интересни гледки , магазини и има ли еднодневни организирани посещения на Grand Canyon?
merci предварително!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Downtown е старата част на града.Там са старите казина,но те не са изоставени,всичко се поддържа и е много интересно.Там отсядат повече по-възрастни хора,предполагам,защото си ходят там открай време.Малко е по-евтино от Strip-а.Там са новите казина.Според мен 100% отседни в някое от тези казина,които са на Strip-а,а можеш да отидеш за 1 ден да разгледаш Downtown.Не знам какви са цените на хотелите,но е добре да си немериш нещо на "спешъл"по Интернет,или по-отрано да си направиш резервация.
Магазини-има един мол,който е на Strip-а,има много магазини във всички казина,които са на Strip-а,няма да скучаеш :lol:
за Grand Canyon-има екскурзии със хеликоптер,които са от порядъка на 200$ (на човек).Аз не ти ги препоръчвам,защото всяка година пада по някои хеликоптер с туристи,пък и аз съм ходил на такава ескурзия,не е нищо сосбенно,просто минаваш много бързо над каньона,всичко е за около час и не се струва.Има и екскурзии и с автобус.те са от порядъка на 120-130$ на човек,с включен обяд(бюфет). надостатъка при тези екскурзии е,че са до западната част на каньона,а тя не е толкова интересна.Източната част е много по-интересна,и според мен само тя си струва да се види.
та ако на мен ми престоеше такава екскурзия,бих си взел кола под наем за няколко дни.Бих отишъл до източната част на Grand Canyon(два дни,с преспиване някъде по пътяв мотел).Може и да се отиде за един ден,но е много уморително.Бих отишъл и до Death valley.Там определено се ходи за един ден, не е далеч.Hoover dam също си струва да се види.Той може да се съчетае със каньона,защото оттам минава пътя(по язовирната стена).Трябва само да се отделят 1-2 часа за разглеждане.Sywsem nabliwo do go grada e Red rock Canyon,също става за разглеждане.Не е далеч и Zion canyon(1 ден отиване разходка и връщане).Зависи с колко време и пари разполагате.Проблема на всички каньони е,че след като си видял Гранд каньон,другите не ти правят голямо впечатление :lol:
Ако решите да си вземате кола под наем ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си направете предватителна резервация по интернет или телефон.
Като отседнете във Вегас,си вземете списание "What`s on - the las vegas guide".То е безплатно,има го навсякъде по хотелите.Там има всякаква информация,безценно е за туристи.
П.С.това не го пращам като Л.С.,защото може да е интересно и на други,които вече имат пари и време за екскурзии.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Razhodka

Мнение от VanBC »

Decu написа:Zdravejte, forumzi!

Edin vupros. Imame vuzmojnost s muja mi da posetim Canada v blizkite mesezi. Kakvo ne trjabva da propuskame? Dajte idei za gradove, sela, zabelejitelnosti. Mерси
С колко време разполагате? Ако е само 1-2 седмици, по-добре идете на някой остров да се потъркаляте на плажа. За Вегас и района също може да ви стигнат 2 седмици. Ако искате нещо по-сериозно - Канада, Австралия и т.н., няма смисъл да ходите за по-малко от 3-4 седмици. Зависи също и какъв вид почивки и пътешествия предпочитате ...
Аватар
sofiya
Обратна връзка:

Мнение от sofiya »

goliama mechka, mnogo blagodaria za infoto :thumbsup: :rotate:
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

sofiya написа:goliama mechka, mnogo blagodaria za infoto :thumbsup: :rotate:
anytime,baby :lol: :lol: :lol:
Като наближи да идвате,ми прати л.с.,ще ти отговоря каквото те интересува.VanBC е прав-2 седмици тук е върха.Добре е и 10 дни,една седмица също става ама всичко ще е на педали.Гледам тук туристите обикновенно идват с пакети(екскурзионни) от порядъка на 3-5 дни.Но все пак те си правят екскурзии до Вегас ако не всяка,то през година.нещо ако пропуснат,другия път ще го посетят.Има и много шоута които си струва да се видят,но затова-като наближи да идваш насам,ще ти кажа кои са най-добрите за момента :wink:
Molson

Мнение от Molson »

moiat skromen savet e ako imash vreme i kinti da otskochish do HAWAI-te. niama da sajeliavash. taka che deistvai. tam e got i havaikite da svestni i dobrosavestni.
Заключено