Вижте това

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

sara написа:И после - българите се подкрепяли - на куково лято! ако някой продължава да твърди това и след като е поразгледал тоя форум - ОК! .
Samiqt fakt, 4e Fоruma go ima i 4e nikoj ne si e slovil i cent ili stotinka w dvoba blagodarenie na pisankite si w nego, gowori to4no obratnoto. Towa e stapka kam razbiwane na legendata, 4e balgarite ne se podkrepiat.

A 4e ima mnogo negatiwizam - taka e. No 4e ima i mnogo trudnosti - pak e taka. I az ne sam saglasna s mnogo ot izkazwaniata tuk, no ne podlagam na samnenie gelanieto na pi6e6tite da sa polezni. Za6to ina4e da si gubiat wremeto da pi6at? E, poniakoga si 4e6em ezicite, no bez towa ne moge maj: wseki ima nugda ot raztowarwane.
Обичам да преча
Plamen

Мнение от Plamen »

sara написа: И после - българите се подкрепяли - на куково лято! ако някой продължава да твърди това и след като е поразгледал тоя форум - ОК! Само че има много Българи дето са в Канада и по-специално и в Монтреал, които не посещават тия форуми и си водят нормален, достоен живот и си градят бъднините.
Sara, ne sadi za drugite ot sebe si...foruma ne prechi na nikoi zashtoto e dobrovolen i ne zadaljitelen...nie ot foruma sashto vodim normalen jivot...neznam koe te nakara da smiatash che foruma opredelia nachina na jivot...a za podkrepata iavno chetesh samo kakvoto ti iznasia...
Аватар
sara
Рошава гарга

Мнение от sara »

О, Пламене,
далеч съм от мисълта да съдя по себе си за другите. Ама много далече. Аз да си призная поглеждам само постингите за живота тук и не смея да давам съвети на кандидат имигрантите.
И ако съдех по себе си щях да кажа, че повечето българи се опитват да работят (верно, че и малко късмет трябва) и гледат позитивно и намират и прекрасни неща в Канада и ходят на вечерни курсове по френски и не съм на социал (за не си спомням кой).
И може би и цинизмът и отрицанието ги възприемам не както трябва, а може би не разбирам аз нещата от живота-всичко е възможно. Сигурно, но все пак не всички българи в Монтреал посещават тоя форум и аз започнах да го разглеждам преди около месец и просто усещам много повече негативна, отколкото позитивна енергия. И ако в началото на престоя ми тук го бях открила не смятам, че щеше да ми подейства твърде окуражаващо. И за мен подкрепата се състой в насърчаване и помагане, а не в непрекъснато повтаряне и показване на лоши неща, защото има и хубави такива. И ми се стори (както разбирам не съм била права), че тук съм прочела много повече отрицателни, отколкото положителни оценки. Но както и да е. Хора - всякакви.
Plamen

Мнение от Plamen »

Ох, знам че е така...съгласъен съм че има МНОГО негативна енергия...обаче сяматам че човек може да чете и да си прави сам заключения...има и много позитивни неща...абе като в живота е. Щом ти си такава, каквато се описваш /и аз съм горе-долу такъв/ защо не вземеш малко да се стегнеш и да си кажеш "Абе има и такива като мене.." :wink:
Знам че има много хора дето в купом се опитват да убедят другите колко е лошо в Канада...обаче те са също толкова необходими колкото оптимистите....нали знаеш- оптимиста е измислил самолета, песимиста- парашута. Всеки си има своя Канада и я представя на другите такава, каквато я вижда. Трябва ли да го анатемосваме за това. Определено не. Това което ме натъжава е точно постинги от типа "Абе тоя нищо не разбира и лъже...я аз да ви кажа как е..". А просто можем да се опитаме да кажем "Прав е Х, обаче я чуйте и моята истина...". Ама явно няма да стане докато съм жив...дано поне после нещо се промени. :idea:
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

Sneji! vav vrazka s istoriata s vaprosnia biznesmen 6te razkaja edin alternativen variant :idea:
``V Balgaria otrasnah sred tarikati mom4eta otvoreni za biznes,magurata nemoje6e da mi stapi na malkia prast ! :wink:
Sled kato kacnah v Canada i vidiah ,4e v kapitalizma niama labavo i 6te mi se sadere zadnika ot ba4 ako ne iskam da jiveia ot pomo6ti ,re6ih da izpolzvam `diplomata si`(ne s4etovoditel) ot bg. za da zapi6a lesno niakav kurs kam universitet ,taka 4e da mi otpusnat lesno kredit ,koeto i stana ,vzeh dostata4no pari na zaem ot bankata za da si pla6tam obrazovanieto kato ne propusnah da si osigurnia i po malko ot gore (300$),s goliama suma ,koiato vkarah v banka s ednata ideia da si osiguria doverieto na bankata za drug o6te po-goliam kredit ,pri tova nai-vajnoto bez da riskuvam ni6to sobstveno (kato ipoteka ) to takah ni6to osobenno .
Mejduvremenno re6ih da se probvam da razvarta 4ast ot parite ,nali taka i taka ako gi biah zagubil ,6tiah da nabutam samo bankata !Ta nai-vajnoto za biznesa e ofisa,ta namerih edni balaci ,koito kolkoto uspiah zalagah da mi stanat `saakcioneri` ne e iasno na kakvo no...edinia se varza ta taka sre6tu 10% ot parite koito biah vlojil si osigurih ofis pri tiah ,parite koito im davah za 4ast ot naema ,biaha priblizitelno = na zakupenite 10% taka 4e i tuk ne gubeh ni6to :roll:
Kato se pozadarjaha malko avoarite i gi popremestvah na niakolko pati ot edna smetka v druga ,sazdadoh dobro vpe4atlenie na bankovia mi nadzornik taka ,4e da moga da poiskam o6te pari na zaem (kredit) ,bazosnova na redovnite mi pokrivania na lihvite po dosega6noto mi kreditirane i debeleta bankova smetka ot dosega6nite mi zaemi ,mi dadoha drug o6te po goliam ,problema e ,4e s tova koeto se zanimavam ,ne moga da pogasiavam zaemite ,no sam idalen platec za bankite za6toto uspiavam na vreme da si pla6tam lihvite ! Te si misliat 4e sa me hvanali za da im plana gu6ata ,no ne znaiat s koi si imat rabota ,sega sam v poslednia etap ot biznes plana si :- kak da uspeia da izdarpam ot smetkite maksimalno koli4estvo pari v bori i da si obera parcalite ,pa te ako mogat me namerat posle-dobre :lol:
ciala godina mi otide da im pose6tavam tapite lekcii za biznes ,dobre ,4e mi dadoha tozi zaem i po 300 kinta ot gore ina4e nema6e s kran da me zakarat da si guba vremeto za tva !
Svidi mi se da se razdela s niakoi ot kreditnite mi pridobivki ,koito polzvam na avanta tuk ,no s parite koito 6te zavleka ,lesno 6te moga da si pozvolia drugi ,4e i po-dobri na niakoi `of6oren ostrov` kato Balgaria :wink:/a o6te kolko vazmojnosti predlaga Canada... :lol:
A na vsi4ki onezi ,koito ne viarvat ,4e e vazmojno 4ovek da si osiguri prekrasen jivot na kredit i niamat smelost da badat biznesmeni v Canada ,moga da kaja samo ,4e sa balaci!
A za tova koeto pro4etohte ,se razpisvam s dve race ,imaiki na v predvid
doverenoto lice ,koeto se varza da mi stane slu6atel i si dade truda da me popolizira tuk!
pozdravi ot men `Magurata`....``
Ta izviniavai Sneji! no za men realno istoriata na na6enskia preuspial polufabrikat(polufabrikant) :twisted: e takava i ne malko tuk praviat to4no tova !
za koeto az se razpisvam s dve race : filanki6iata :oops: :beer:
rath

Мнение от rath »

vladi64 написа:
vladi написа:И аз искам да кажа евала на въпросния господин. Дано има повече като него :D
Nedei taka,be ada6, 4e ste se napulni sveta s grafomani.Toi pi6e 4oveka za druga Kanada,ne za tazi ,v koqto sme!

не графомани, а грандомани, такива дето ходят до Булгаристан на тур за овации
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

toia dori zaemite ne si e pogasiaval a e pla6tal samo lihvite po tiah ,spored istoriata !
8)
Botzo

Мнение от Botzo »

Четох написаното с голямо удоволствие. Още не съм там но имам познат който е направил почти същото. Свалям му шапка.
Добре е обяснил възможностите които предоставя Канада. И нека да напомня че Канада е една.
rath

Мнение от rath »

Botzo написа:Четох написаното с голямо удоволствие. Още не съм там но имам познат който е направил почти същото. Свалям му шапка.
Добре е обяснил възможностите които предоставя Канада. И нека да напомня че Канада е една.
tova deto sa napisali e palna glupost. zaemite ne ti gi davat vednaga za 3 semestara napred, kakto e napisano, tova iavno e publikacia na niakoi, koito dori i hber si niama kak sa nestata v canada
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

Zaemi davat i barzo ,mnogo zavisi za kakvo i ot kade ima kakvi li ne uslovia pri koito moje6 da vzeme6 zaem i naistina studentsia e lesen i barz ,osobenno ako si zavar6il bak tuk (Canada) iskat ti samo da viadiat uspeha i potvarjdenie ,4e si priet za master i ti davat dosta golemi zaemi s mnogo niska lihva bez nujda ot garant ili pri4ina da im poso4va6 ,no e ot goliamo zna4enie profesiata (specialnostta)
drugo me drazni ,4e s edinia studenstkia zaem za 20g. izpla6tane (kakto kazva) lesno moje da pogasiava samo lihvite po drugia ,naistina goliam zaem ot koito se e vazpolzval da si osiguri konforten jivot bez da pravi ni6to ! Za6to mislite ,4e tuk e palno s izmisleni magazini v koito po cial den nikoi ne vliza a te prodaljavat da fonkcionirat!
Prosto pred bankata toi demonstrira fiktivna deinost a defakto ne iskarva ni6to ,vsi4ko koeto kopuva s parite na zaem prepisva na blizkite si (jena,deca) a posle 6te se bankrutira i...v nai-lo6ia slu4ai ako go podgoni bankata ,6te se iznese ot stranata s vsi4ko koeto e uspial da zavle4e ($)
a po zakon procedurata za izzemvane na nedvijimata i druga sobstvennost koito pritejava savmestno s jena mu e po4ti nedosegaema-kreditirania e podsadim a toi ako ne e na lice ... ,osobenno ako se i razvedat ,veroiatnostta bankite da si varnat ne6to ot likvidacia e malka i slojna -taka ,4e ...
Toia e porednia magurajia ,biznesmen ,koito sazdava uslovia vse po trudno da badat otpuskani krediti ! :oops:
rath

Мнение от rath »

bankite nisto ne mogat da ti vzemat, kogato bankrutirash, tova sa gluposti, bankite ne te goniat. imash si trustee i vsichki kreditori si imat vzemane-davane samo s nego. no studenskia zaem ne se premahva s bankrut, tova stavashe predi 1997, ako ne se laja, dotogava vsichko beshe oste po-lesno.
filanki6iata

Мнение от filanki6iata »

daaaaa do 1997 ,sled tova sa smetnali ,4e prekaleno mnogo sa stanali `preuspelite`platci po lihvite ot vida na biznesmena i ...
a ina4e ,koi te presledva za parite ,ne e vajno (zavisi koi ti e otpusnal zaema i pri kakvi uslovia)vajnoto e ,4e ima na4ini ,ako ne drugo to pone da jiveiat decata ti na trani cial jivot a ti da ne zae6 koga moje da se otzove6 v popravitelnata;-)
zaradi mnogoto tarikati oba4e ,nai-mnogo stradat normalnite hora (`balacite`) :cry:
Заключено