А да умреш "предпочиташ" ли, защо се излагате бе, всяка една ситуация е индивидуална......pumpy написа:Пумпи говори от опит: най-трудния урок за науаване и този, който научих ПРЪВ, преди 21 години е да кажеш: "аз не знам, ще ви пратя на специалист".Rall написа:Което и подкрепя мнението на Пумпи, ако не знаеш какво правиш, не пипай!
Знам, че за много от хората в този форум това не е нещо, което могат да проумеят, защото ЗНАЯТ всичко, но аз предпочитам хората да са честни с мен, отколкото да ми ампутират крака, защото някой искал да ми "помага"....
Гинеме като мухи
Re: Гинеме като мухи
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- Bistra
- Напуснал форума
Тук линейките са адски бързи. Освен ако мястото не е супер недостъпно, но и тогава намират начин да стигнат до теб. Правило номер 1: първо звъниш на 911! Аз също не пипам човек, освен ако диспечерът не ти даде изрични указания по телефона. Те са много обстоятелствени и държат общо взето линия, докато дойде линейката. Всеки да прави това, за което е учил!...Пак казвам...На лекарката това и влиза в професионалните задължения. Все едно аз да се тупам в гърдите какъв подвиг съм извършила, начертавайки един или друг проект. 

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Нямаш телефон, коня го е изял, какво правиш скъпа фелдшерке ?Bistra написа:Тук линейките са адски бързи. Освен ако мястото не е супер недостъпно, но и тогава намират начин да стигнат до теб. Правило номер 1: първо звъниш на 911! Аз също не пипам човек, освен ако диспечерът не ти даде изрични указания по телефона. Те са много обстоятелствени и държат общо взето линия, докато дойде линейката. Всеки да прави това, за което е учил!...Пак казвам...На лекарката това и влиза в професионалните задължения. Все едно аз да се тупам в гърдите какъв подвиг съм извършила, начертавайки един или друг проект.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
Стефан Цанев
Стефан Цанев
И от кога ти си способен да определяш дали и кога някой ще умре ?myhata II написа:А да умреш "предпочиташ" ли, защо се излагате бе, всяка една ситуация е индивидуална......pumpy написа:Пумпи говори от опит: най-трудния урок за науаване и този, който научих ПРЪВ, преди 21 години е да кажеш: "аз не знам, ще ви пратя на специалист".Rall написа:Което и подкрепя мнението на Пумпи, ако не знаеш какво правиш, не пипай!
Знам, че за много от хората в този форум това не е нещо, което могат да проумеят, защото ЗНАЯТ всичко, но аз предпочитам хората да са честни с мен, отколкото да ми ампутират крака, защото някой искал да ми "помага"....
Или си от онези "знаещите"

Каквото и да правиш не си позволяваш с НЕВЕЖЕСТВОТО СИ да убиеш човек.......Нямаш телефон, коня го е изял, какво правиш скъпа фелдшерке ?
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
повечето хора спят по толкова без ситуацията да е кризисна, чудя се колко ли часа спи тази героиня в НЕкризисна ситуация..pumpy написа:Mielle написа:Respect!
http://www.novjivot.info/2015/03/09/10529/"Лекарката не смята, че е извършила геройство. „Просто си вършим работата. В такива моменти човек мисли само за здравето на пациента“, каза още д-р Абидин. Тя допълни, че заради кризисната ситуация през последните 3 денонощия е спала не повече от 20 часа.
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- Independent
И аз същото си го помислих. Бебето като се разболее, карам с по 2-3 часа сън на ден. Даже и да никой да не е болен, пак с "дневната" работа, работата по къщата и някой душ чат-пат обикновено мога само да си мечтая за 7 часа сън на ден. Трябва аз да се разболея, че да си почина.ivandaman написа:повечето хора спят по толкова без ситуацията да е кризисна, чудя се колко ли часа спи тази героиня в НЕкризисна ситуация..
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Bistra специално за теб друг повод от тези дни.
И на този ли му влиза в здълженията......?
http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=34594"
А повода с докторката е само илюстрация на случка в малки населени места,защото в големи като Сф за същото оставиха бебе да си замине....още никой не е поел вината.не стигали дежурните май беше отговора.

А повода с докторката е само илюстрация на случка в малки населени места,защото в големи като Сф за същото оставиха бебе да си замине....още никой не е поел вината.не стигали дежурните май беше отговора.
Mielle, остави я Бистра и нейното нищо не значещо за който и да е мнение. Важното е в България хората да оценяват и отдават заслуженото на такива постъпки. Така надеждата да се приемат те и от други като мотив за поведение се увеличава.
А Бистра никога няма да престане да бръщолеви глупости.
А Бистра никога няма да престане да бръщолеви глупости.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
Да не ги е продавал?Mielle написа:Bistra специално за теб друг повод от тези дни.![]()

...Че няма да се учудя. Помните ли как по Луканово време бизнесмени правеха спекула с олиото? Щерю беше наемател на далечен родственик на такъв. Дядото нямаше деца и като се спомина му остави всичко. Та въпросният беше станал милионер от спекулата, докато ние се редехме с купончетата чинно на опашка. Гледам Озо пак е ръсил глупости.

Бизнесменът впоследствие се задави с рибя кост и скоропостижно се спомина. Имало възмездие, казват.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Брях! Явно съм изваден от "небитието", където ме беше пратила, Бистра. 
Бистреее, не си била сложила зъркелите сигурно и затова не си го видяла, затова ще ти го постна тук:
Но, разбира се, номерът бе да разберем, че Щерю бил някакъв си и някъде си. Само не разбрах той ли е лапнал имотеца на дядото, или някой друг?

Бистреее, не си била сложила зъркелите сигурно и затова не си го видяла, затова ще ти го постна тук:
Помощите, Бистре, помощите, а не стоката. И ги е раздал, а не ги е продал.Въпреки големите трудности по пътя, бизнесменът тръгна сутринта в 9.00 часа и едва в 12.00 часа стигна до селата. Зекир Бекир се срещна с хората и лично раздаде помощите на спешно нуждаещите се.
Но, разбира се, номерът бе да разберем, че Щерю бил някакъв си и някъде си. Само не разбрах той ли е лапнал имотеца на дядото, или някой друг?

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- Bistra
- Напуснал форума
Не си, не си. Споко, не се вълнувай толкоз!agent Ozo написа:Брях! Явно съм изваден от "небитието"

Прочетох го това, ама като знам колко са неграмотни нашите журналя тип "Ал Симов", няма да се учудя, ако на продажба викат помощи.

Пак не си разбрал, Бейби, говорех ти за бизнесмена. Щерю беше само беден студент под наем.
Бизнесменът, бре, който се спомина впоследствие. Жена му е намазала...Пък тя беше една вещица...
![Evil ]:)](./images/smilies/emoticon-0116-evilgrin.gif)

P.S.S.Дядото беше ялово комуне без потомство.

А дядо ти и дядото на Щерю защо са се скатавали като мишоци, ми не са рязали зелки наред?Bistra написа:Ама не се намериха мъже да им резнат зелките, та така до ден днешен!
- Bistra
- Напуснал форума
Дядото на Щерю го умориха комунетата, митю.
Моят вече беше твърде стар, един от многото скромни люде, които нито са взели нито дали на предишния режим, но това не ги прави в никакъв случай одобряващи го.
Факт е че ни е възпитал баща ми и мен така, макар че ни пълнеха главите с глупости с помощта на учебниците издадени преди 1990 година.
Освен това беше лекар. Работата му беше да спасява животи, не да ги отнема.
Моят вече беше твърде стар, един от многото скромни люде, които нито са взели нито дали на предишния режим, но това не ги прави в никакъв случай одобряващи го.
Факт е че ни е възпитал баща ми и мен така, макар че ни пълнеха главите с глупости с помощта на учебниците издадени преди 1990 година.

Освен това беше лекар. Работата му беше да спасява животи, не да ги отнема.

Чакай сега, че малко се обърках. Що точно не са могли да режат зелките? И четиримата ви дядовци са били много стари през 1945, когато е било времето за рязане на зелки или може би и четиримата са били убити от комунистите след преврата на 9-ти септември?
А отделно да питам - сина на тоя, дето са го убили комунистите, що не е отрязал някоя и друга зелка за отмъщение?
А отделно да питам - сина на тоя, дето са го убили комунистите, що не е отрязал някоя и друга зелка за отмъщение?
Още по-сложна става тя, Мите, ако се вземе предвид и факта, че дядото на Бистра по майчина линия е бил убеден и твърд комунист. Дъщеря му едва ли е била нещо по-различно.