Няма по-прост народ от българския.

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Re: Няма по-прост народ от българския.

Мнение от Kpetrov »

ivalin написа:Ето и още една чиста монета от един истиски българин в подкрепа на тезата, че народа ни е и прост и алчен: http://bgnews.me/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1% ... %BF%D1%80/" А, че е грабеж, грабеж е и още как и целенасочено и систематично унищожаване на българската нация,тежко физическо и психическо увреждане на целия български народ, създаване на непоносимо тежки условия за живот, с цел унищожаването му, насилствено възпрепятстване на неговото възпроизвеждане. Ето, това се нарича геноцид към собствения народ!!!
Упссс!!!
Проф. Божидар Димитров написа:След 1989 г. разпадащият се Съветски съюз просто ни изостави и ние минахме в ръцете на САЩ. Бяхме поели и задължения.
Проф. Божидар Димитров написа:Така приватизацията, извършена по български, намери своето законно оправдание, като продажбата на „Балкан“ с всичките му самолети, представителства, хангари и т.н. за 150 000 долара
Ivalin-чо, в цитираният от теб материал на един истински българин, на кой беше продадена „Балкан“ можеш ли да кажеш?
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

На един "ГАД" дето даже и не я купи, ами му бе подарена, ако това искаш да знаеш... :@
Аз съм това, което ти ще бъдеш, а ти си това, което аз бях.
Аватар
valsto1

Мнение от valsto1 »

ivalin написа:...целенасочено и систематично унищожаване на българската нация,тежко физическо и психическо увреждане на целия български народ, създаване на непоносимо тежки условия за живот, с цел унищожаването му, насилствено възпрепятстване на неговото възпроизвеждане. Ето, това се нарича геноцид към собствения народ!!!
Горката "Kleta Majka Balgariq" за кой ли път е мишена на западните централи,ей тия хора сън не спят с едничката цел да опрапастят милата ни родина! Интереснo е обаче как една малка Словения има в пъти по-голям БВП на глава от населението и от БГ,че даже и от "матушка" Русь с нейните неизброими природни богатства! И как така все някой ни пречи?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0% ... 1%82%D0%BE"

А истината е далеч по- проста! Нека не забравяме, че в страните приели Православието и Исляма за официална религия са едни от най-големите врагове на демократичните ценности и са сред най-мизерстващите икономически. От друга страна, повечето от страните - пример за демокрация и просперитет в Западна Европа, както и Америка, Австралия и т.н. се градят на класическите протестантстки ценности,или на такива приели за приоритет техният модел на развитие/Япония,Хон-конг и др/.

А тук за така наречената цивилизационна граница между Изтокът и Западът...

...Веднага се вижда, че тази граница е част от цивилизационната граница, която разделя католическите и протестантски страни на Западна Европа от принадлежащите към православието източноевропейски народи. Това е линията между Финския залив и Адриатическо море, понякога наричана "Петербург-Триест" или "Петербург-Фиуме", но би трябвало да се нарече „Петербург –Дубровник”, или, ако искаме да обхванем и Скандинавска Европа – „Петсамо-Дубровник”. Това деление се наблюдава не само между страните, управлявани от СССР като протекторати, но и в погълнатите и колонизирани от него територии - например, в Литва и Западна Украйна съществува дълготрайна активна съпротива срещу болшевизма, но не и в Молдова, която е от другата страна на линията....
А за просперитета на Протестанството,Средна и Южна Америка е колонизирана от католическите Испания и Португалия предимно,а защо са в незавидно състояние? Дали земята там е по-бедна,природните богатства ли липсват- защо Леонсовците/от Изаура примерно/ не направиха така ,че да са богати и силни като северните си съседи? Или пак някой им пречи,а на протестанските държави/САЩ,Канада/ не пречи? Ама то не става само с ядене, както в популярната реклама.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... iq#p550944"
Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.- римска поговорка или /Монтен ??/
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Създаваш впечатление на много голям специалист и все едно, че си бил във всичките тези страни, които изброяваш и съпоставяш икономически и политически. Аз за съжаление не съм бил във всичките,но в по-голямата съм имал късмета и съвсем не съм на твоето мнение... А за това, че все някой ни пречи си е самата истина!
Последно промяна от ivalin на Нед Ное 09, 2014 8:24 pm, променено общо 1 път.
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Глупости! |-)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

"На кривата ракета, космосът й виновен....."

Жалко, е че има толкова ограничени хора, пък били те и гои ;)
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

ivalin написа:На един "ГАД" дето даже и не я купи, ами му бе подарена, ако това искаш да знаеш... :@
Ние май не се разбрахме правилно. Помислих, че искаш да кажеш, че сме подарили всичко на днашна Москва по техни заповеди. Не че и те не са били или са дори и днес под същото управление за което говориш де. Де да знам!
Предполагам осъзнаваш, че ако не бяхме подарили това което имахме щяха и по-лоши неща да ни се случат и това бе реалната цел на демократичните промени у нас. Не че одобрявам каквото е станало и че сме продажници, но просто нямаме необходимите "лостове" да се борим за своето.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
speedy

Мнение от speedy »

ivalin написа:Ето и още една чиста монета от един истиски българин в подкрепа на тезата, че народа ни е и прост и алчен: http://bgnews.me/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1% ... %BF%D1%80/" А, че е грабеж, грабеж е и още как и целенасочено и систематично унищожаване на българската нация,тежко физическо и психическо увреждане на целия български народ, създаване на непоносимо тежки условия за живот, с цел унищожаването му, насилствено възпрепятстване на неговото възпроизвеждане. Ето, това се нарича геноцид към собствения народ!!!
Истински българин?!? Ако един мошеник. като Божидар Димитров е "истински българин", може да се окаже, че народът, ако е съвкупност от такива индивиди, наистина е прост.

Не ми се вярва, обаче, положението да е толкова зле.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

speedy написа:Истински българин?!? Ако един мошеник. като Божидар Димитров е "истински българин", може да се окаже, че народът, ако е съвкупност от такива индивиди, наистина е прост.
За всеки човек може да се каже, че е мошеник, па било то и българин, но това не го прави автоматично такъв... такива като теб нарекоха след 10-ти ноември и Ботев и Левски и ред други ревилюционери също мошеници, сега дори се учи в университетите, че Левски е съден и екзикутиран като криминален за убийството на чирака на един от чорбаджиите, в които той осяда при обикалянето на комитетите, а не за революционна дейност. Вече няма Византийско робство, а има Византийско владичество, няма Турско робство, а "османско владичество" или „османско присъствие”...
speedy

Мнение от speedy »

Мощите на Йоан Кръстител и лодки от времето на Ной в Созопол... Това само по спомен от последните две-три години, Не ми се рови сега за повече от измислиците на господина.

Много патос, много нещо...
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

speedy написа:Мощите на Йоан Кръстител и лодки от времето на Ной в Созопол... Това само по спомен от последните две-три години, Не ми се рови сега за повече от измислиците на господина.

Много патос, много нещо...
За мощите, за лодките, за вампирите и ред други глупости... съм съгласен, така е, но има много по-вредни историци от него
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

И все пак Божидар Димитров още през 2010 г., като министър без портфейл, който отговаря за Агенцията за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет, единствен прави официално изявление, че България може да наложи вето на присъедиеняването на Турция като страна-членка на Европейския съюз, ако не получи компенсации от 20$ мил. за прокудените от Османската империя през 1913 г. етнически българи, населявали районите западно от Босфора.
speedy

Мнение от speedy »

ivalin написа:И все пак Божидар Димитров още през 2010 г., като министър без портфейл, който отговаря за Агенцията за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“ и Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет, единствен прави официално изявление, че България може да наложи вето на присъедиеняването на Турция като страна-членка на Европейския съюз, ако не получи компенсации от 20$ мил. за прокудените от Османската империя през 1913 г. етнически българи, населявали районите западно от Босфора.
За това не знаех. И ето какво откривам по въпроса:
Божидар Димитров: Сгафих за ветото на Турция в ЕС

Очевидно съм сбъркал, прав е зам. външният министър Марин Райков. Това заяви пред "Дневник" министърът без портфейл Божидар Димитров, който в продължение на няколко дни пред български и чужди медии развиваше тезата, че България може да наложи вето на членството на Турция в ЕС, ако не получи финансови компенсации за тракийските бежанци. ...
Аватар
ivalin

Мнение от ivalin »

Ето и защо:
Заместник-министърът на външните работи, Марин Райков, разграничава позицията на страната от тази на Димитров, заявявайки, че няма пряка връзка между нерешените въпроси между България и Турция и разширяването на Европейския съюз. Следва "последно предупреждение" за отстраняване от поста от страна на Борисов и публично извинение на Димитров в медиите.
Публикувай отговор