Съскечуан - инфо за работа, наеми, условия ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
7George

Re: Съскечуан - инфо за работа, наеми, условия ?

Мнение от 7George »

Просто сме се адаптирали към местните условия, това е истината. Виж, местенето усложнява нещата за известно време. Аз като дойдох в Канада забелязах, че за местните хора понятията за "студено, хладно, топло" и тнт са с ~10 градуса смъкнати надолу от тези за живеещите в БГ. И аз вече активно избягмам места дето е над 30 градуса - некомфортно горещо ми е.

Иначе - студа се понася, но: вятър, влага, сняг, дъжд, поледици, това са мизерии, които свързвам с лошото време най-често.
Embrace your climate change!
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Най-добро мерило къде е по-топло, поносимо и къде може да се шматкаш по улиците леко облечен са бездомните. Къде има повече бездомни - Ванкувър или Калгари?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

7George написа:И аз вече активно избягмам места дето е над 30 градуса - некомфортно горещо ми е.
И аз ги избягвам. Но още повече избягвам такива, където е под 0 градуса. Близо 15 години в Pacific Northwest-а определено си казват думата, температури извън диапазона 5-25 градуса вече ми се струват extreme. :D

Днеска чета за 7 жертви на силна снежна буря в Ню Йорк ... предполагам, че и нюйоркчани са свикнали с прищевките на климата си, а някои може дори да обичат да ринат сняг, но мерси - не е за мен.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Павел написа:Най-добро мерило къде е по-топло, поносимо и къде може да се шматкаш по улиците леко облечен са бездомните. Къде има повече бездомни - Ванкувър или Калгари?
Определено във Ван са повече, нашите такива оцеляват само по даунтаун, където микроклимата, шелтери и други фактори ги спасяват. Но и те са фактор от друга страна за избор на град и провинция.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Бездомниците винаги живеят предимно в даунтауните, защото там има кой да им пуска по някоя друга пара и къде да се напъхат, за да преспят. Ако отидат в някое предградие-спалня, където няма почти нищо друго освен къщи - ще умрат от глад.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

roumensp написа:Бездомниците винаги живеят предимно в даунтауните, защото там има кой да им пуска по някоя друга пара и къде да се напъхат, за да преспят. Ако отидат в някое предградие-спалня, където няма почти нищо друго освен къщи - ще умрат от глад.
Статистиката обаче разправя друго - в Калгари %% е може би най-висок. Има явно други важни фактори освен студа.
newcomer

Мнение от newcomer »

Танечка,какво става.Построихте ли мечтаното ранчо във ветровития и мразовит Саскачуан или отдавна вече сте на свободен наем в топлия Ванкувър
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Публикувай отговор