не бъркаш.щото с 300 000 спокойно можеш да отидеш на Коста Брава или Коста Бланка,да си купиш едно апартаментче кеш и да си гледаш кефа ,а не да се забиваш в трета глуха на гъза на географиятаborika1 написа:Защо ми се струва че искате да ми кажете че ще направя грешка или бъркам.
new brunswick
Re: new brunswick
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Това за 300 хиляди net worth е едно, но изискват $75,000 депозит, който ти го връщат чак когато докажеш, че си инвестирал $125,000, т.е. трябват ти 200 бона ликвиден капитал. Може и да ги имаш, в който случай кои сме ние да ти даваме акъл.borika1 написа:Защо ми се струва че искате да ми кажете че ще направя грешка или бъркам.
Провинциалната програма на НБ беше спряна за известно време заради нередности и (вероятна) корупция, нещо за което съм писал преди. Изглежда, че са я рестартирали, но като гледам, старите муцуни май са още там. Ако толкова ти се тръгва по този път, аз бих ти препоръчал програмата на някоя друга провинция.
Ти грешката я направи вече! Като попита в този форум...borika1 написа:Защо ми се струва че искате да ми кажете че ще направя грешка или бъркам.

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
За другите не знам, за себе си казвам - понеже помоли за всякакво инфо или мнение, постнах информация и линкове за най-трудно изпълнимото, поне за повечето кандидат-имигранти, условие за бизнес-инвеститор в Канада, конкретно по тази програма. Прагът е сериозен за net-worth, още повече има изисквания за кеш/свободни пари, както допълниха и други форумци.borika1 написа:Защо ми се струва че искате да ми кажете че ще направя грешка или бъркам.
Ако вече ги знаеш тези неща и все още смяташ, че това е пътят за теб - успех!
Не възлагам особено големи надежди, но все пак да повдигна темата. Минали са почти 3 години от последния пост. Някой има ли актуална информация как стоят нещата към днешна дата в тази провинция? Все още ли е толкова замряла или е по-зле? Ще ми се да имам поне някаква представа какво ме очаква преди да се забия там 

За съжаление по е зле. Аз се махнах оттам преди малко повече от 4 години. За това време провинцията е загубила рекорден брой жители. Напоследък са се изострили отношенията между англофоните и франкофоните там, защото първите имат все по-малък шанс за реализация. Всички държавни работи (а те са малкото добре платени там) изискват двата официални езика. НБ е единствената официално двуезична провинция.
Но имам и познати, вкл. и имигранти от Европа, които продължават да живеят там и са много щастливи. Зависи от много неща. На мен лично много ми липсва океана и близостта (сравнителна) до Бостън.
Какво те води там, ако не е тайна?
Но имам и познати, вкл. и имигранти от Европа, които продължават да живеят там и са много щастливи. Зависи от много неща. На мен лично много ми липсва океана и близостта (сравнителна) до Бостън.
Какво те води там, ако не е тайна?
Спечелих номинация от тази провинция и ако замина ще трябва да се установя там. А намирам изключително оскъдна информация. Даже не знам и колко време трябва да живея там. Никъде не се споменава срок.
Франкофоните не бяха ли около 30%? Френски не говоря, а работя в ИТ сектора и не виждам да прелива от обяви за работа. Може би единствено в центъра на IBM във флоренсфил.
Франкофоните не бяха ли около 30%? Френски не говоря, а работя в ИТ сектора и не виждам да прелива от обяви за работа. Може би единствено в центъра на IBM във флоренсфил.
Имаш лично съобщение.
Как са те спонсорирали там? Доколкото знам става с оферта за работа, близък роднина или като инвеститор.
По принцип никой не може да те застави да останеш там, канадската Харта не го позволява.
Как са те спонсорирали там? Доколкото знам става с оферта за работа, близък роднина или като инвеститор.
По принцип никой не може да те застави да останеш там, канадската Харта не го позволява.
Не точно. Според условията трябва да имаш връзка с НБ (учене, работа, роднини) или да си посетил инфо сесия за провинцията през последните две години. При мен беше второто.
Това и аз го чух, но едно от условията беше да подпишеш декларация, че ще живееш и работиш там. Естествено няма посочен срок, но не знам дали няма да стане проблем (при едно подновяване на PR картата например), ако просто кацна там и се омета след това.
Marto написа: По принцип никой не може да те застави да останеш там, канадската Харта не го позволява.
Това и аз го чух, но едно от условията беше да подпишеш декларация, че ще живееш и работиш там. Естествено няма посочен срок, но не знам дали няма да стане проблем (при едно подновяване на PR картата например), ако просто кацна там и се омета след това.
Много хора се чудят как някой може да извади 300 бона кеш и това е защото огромното мнозинство от Канадците нямат кеш, а са потънали в заеми до козирката. От друга страна 200-300К не са кой знае колко за един дребен бизнес - с тези пари може да се отвори малък франчайз или да се купи трейлър (камион с ремарке) или няколко селскостопански или дървообработващи машини.
Основният проблем човек да прави бизнес в едно такова място (да кажем еквивалента на Каспичан в България) е че ще се сблъска с непреодолими монополи и корупция (в смисъл, че всичкото едър и среден бизнес в Ню Брънсуик се държи от небезизвестната фамилия Ървинг - всички медии, рафинерия, бензиностанции, корабостроителници, констръкшън, транспорт, ритейл и какво ли още не - http://canadalandshow.com/podcast/famil ... -brunswick и всичките политици и полиция се командват от тях), а дребните риби се борят за каквито трохи изпаднат от трапезата и това е така там от много години (Варненските ТИМ имат още много да "работят", за да стигнат до подобно ниво).
https://en.wikipedia.org/wiki/Irving_Group_of_Companies
Но аз акъл не обичам да давам на хората - може да има някой, който да отиде в Н.Б. от незнам къде си и да ги удари местните в земята, да ги научи как да изкарват пари, защото те явно не знаят или не могат да го правят (това е една от най-бедните провинции в Канада). А може и да изпадне в ролята на "Другоселецът" по Й. Йовков; човек който е спестил 300 бона в България би следвало да ги знае тези неща.
Но поне мога да препоръчам на мераклиите да изгледат небезизвестният филм "Ю-търн" ("Обратен завой") с Шон Пен, за да разберат с какви реалности ще се сблъскат.
Основният проблем човек да прави бизнес в едно такова място (да кажем еквивалента на Каспичан в България) е че ще се сблъска с непреодолими монополи и корупция (в смисъл, че всичкото едър и среден бизнес в Ню Брънсуик се държи от небезизвестната фамилия Ървинг - всички медии, рафинерия, бензиностанции, корабостроителници, констръкшън, транспорт, ритейл и какво ли още не - http://canadalandshow.com/podcast/famil ... -brunswick и всичките политици и полиция се командват от тях), а дребните риби се борят за каквито трохи изпаднат от трапезата и това е така там от много години (Варненските ТИМ имат още много да "работят", за да стигнат до подобно ниво).
https://en.wikipedia.org/wiki/Irving_Group_of_Companies
Но аз акъл не обичам да давам на хората - може да има някой, който да отиде в Н.Б. от незнам къде си и да ги удари местните в земята, да ги научи как да изкарват пари, защото те явно не знаят или не могат да го правят (това е една от най-бедните провинции в Канада). А може и да изпадне в ролята на "Другоселецът" по Й. Йовков; човек който е спестил 300 бона в България би следвало да ги знае тези неща.
Но поне мога да препоръчам на мераклиите да изгледат небезизвестният филм "Ю-търн" ("Обратен завой") с Шон Пен, за да разберат с какви реалности ще се сблъскат.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Не видях някъде spaneva да е написала, че ще инвестира 300 хил. Нейният случай е съвсем различен. Както тя каза, към момента има провинции като NB, които предлагат номинация след покриване на определени критерии И посещение на една от информационните им сесии в Европа. Не става въпрос за имиграция чрез инвестиране.
Landed: 25.06.2016 Toronto
Е, щом няма 300 бона да идва тогава 
И в места като Н.Б. хора живеят (кои по-добре, кои по-зле).

И в места като Н.Б. хора живеят (кои по-добре, кои по-зле).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
spaneva написа:Спечелих номинация от тази провинция и ако замина ще трябва да се установя там. А намирам изключително оскъдна информация. Даже не знам и колко време трябва да живея там. Никъде не се споменава срок.
най развития бизне в НБ е саденето на картофи
запрятай ръкави и само напред
успех
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Не го слушай тоя новобранеш Pavel M! Той още не е стъпвал в Канада пък много разбира. Щеше уж да идва, бил машинист незнам си к'во... търсел да кара влак в Канада... ей такива неща. Предложих му да му намеря работа да кара Skytrain, но още се чуди...
Пълен въздух под налягане, а ко питаш мен
Пълен въздух под налягане, а ко питаш мен
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"