Ти в България ли живееш? И ако не, защо? Не вярвам да е заради красивата природа?Pointzero написа:Тъп популист.

Ти в България ли живееш? И ако не, защо? Не вярвам да е заради красивата природа?Pointzero написа:Тъп популист.
Тоест данък от 40% на горницата над необлагаемата, да кажем в случая минимална заплата от 310 лв щеше да му е по-изгодна. Въпроса е колко трябва да си напънеш задника, за да се окаже, че плоския данък е по-изгоден за теб ? 500 кинта на месец ? 600 кинта на месец ?Daisy2 написа: Теди Москов работи за 350 лева и няма особена полза от този данък. Плоският данък е несправедлив по отношение на ниските доходи и облагодетелства високите. Затова при вас е прогресивен - за да е справедливо за беднитеE, и за да смъкват повече пари от данъци, де - както се казва "две в едно"
Данъчната скала е нарастваща с нарастването на Tax bracket, тоест при заплата 350 лева и необлагаем 310 лв няма начин при прогресивна скала да си на 40 % за горницата - това е процент за доходи в горния сегмент, ако изобщо го има в скалата. Зависи от необлагаемия минимум, стръмината на данъчната скала и deductible expenses. Горе долу там е - 600 лева/месец, при 310 лева необлагаeм минимум, 0 deductible expenses (за по-лесно, щото там варира) и скала, подобна на канадската (федерален+провинциален данък). Ако скалата е различно стръмна, обаче, ще е друго.pumpy написа: Тоест данък от 40% на горницата над необлагаемата, да кажем в случая минимална заплата от 310 лв щеше да му е по-изгодна. Въпроса е колко трябва да си напънеш задника, за да се окаже, че плоския данък е по-изгоден за теб ? 500 кинта на месец ? 600 кинта на месец ?
И този социализъм сме го обсъждали вече - бедните(социаладжийте) не са тези, които движат обществото напред, за съжаление. Те са тези, който обществото ни носи напред, въпреки явленото им съпротивление. И за да сме ясни, нямам предвид социалджиите по принуда, а тези по избор....
Абе, той и други неща беше казал, ама всеки чете това, което му изнася, нали знаеш.Daisy2 написа:Аз само обясних на Бистра защо Теди Москов е казал това, което е казал
Аз чета това, от което разбирам - а то е числа и статистикаBistra написа:Абе, той и други неща беше казал, ама всеки чете това, което му изнася, нали знаеш.Daisy2 написа:Аз само обясних на Бистра защо Теди Москов е казал това, което е казал![]()
Да ти кажа, сънят ми е спокоен при тукашната данъчна скала. Не се чувствувам депресирана и нещастна за да хукна да сменям местожителството си за 10 % плосък данък.![]()
Ама всеки с приоритетите си, де. Явно и родната ни култура я очаква пенсионна възраст, както и всички други сфери на живота. А защо не и опело дори?!
Това пък какво общо има с изказването ми?Bistra написа:Ти в България ли живееш? И ако не, защо? Не вярвам да е заради красивата природа?
Моят опит е подобен. За двете седмици престой в София нямаше кьорав билет за каквато и да е постановка, включително за кукления театър за децата. Всичко разпродадено.Daisy2 написа:Статистика не мога да ти дам, но мога да ти разкажа своя опит. За "Животът е прекрасен" в Иван Вазов чакахме седем месеца, докато успеем да си вземем билет. И не съжаляваме - Пламен Донев направи уникална роля, но и целият екип беше страхотен. Може да прочетеш кой е Николай Ердман, ако ти е интересноПие
За "Вишнева градина" чакахме само два месеца - но пак си струваше.
Ти не ходиш ли в Торонто на куклен театър? (Боже, и аз културна тема съм пуснала.)miteto написа:Моят опит е подобен. За двете седмици престой в София нямаше кьорав билет за каквато и да е постановка, включително за кукления театър за децата. Всичко разпродадено.
А ти откъде знаеш, да не би да си е публикувал месечните доходи в медиите ?Daisy2 написа:Теди Москов работи за 350 лева и няма особена полза от този данък.
Ако ходя в Торонто, значи не трябва да ходя никъде другаде, така ли? Искахме да заведем детето на постановка на български, това е.Bistra написа:Ти не ходиш ли в Торонто на куклен театър?miteto написа:Моят опит е подобен. За двете седмици престой в София нямаше кьорав билет за каквато и да е постановка, включително за кукления театър за децата. Всичко разпродадено.