Български зъболекар по федералната програма ?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
pumpy

Re: Български зъболекар по федералната програма ?

Мнение от pumpy »

грешка
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Явно обърках bite wings с панорамна. Имах впредвид тия дето захапваш едни пластмаси с фото-плака, всяка една е само на няколко зъба, отнема доста време докато направят всичките. Това е bite wings, нали?
A в Щатите е интересно, че са супер-специализирани. Там например нерв не се вади от личния ти доктор, а от специалист, наречен ендодонтист. Кой по-добре ще извърши процедурата? Естествено че тоя, който допълнително е учил и прави само това. Но и парите си ги бива ... цената може да стигне до 1500.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

И тук има ендодонтски клиники, в То има една точно на Янг и Лорьнс.
Последно промяна от anxeli на Пет Сеп 28, 2012 9:29 am, променено общо 1 път.
Циганите - на Сатурн !
pumpy

Мнение от pumpy »

roumensp написа:Явно обърках bite wings с панорамна. Имах впредвид тия дето захапваш едни пластмаси с фото-плака, всяка една е само на няколко зъба, отнема доста време докато направят всичките. Това е bite wings, нали?
A в Щатите е интересно, че са супер-специализирани. Там например нерв не се вади от личния ти доктор, а от специалист, наречен ендодонтист. Кой по-добре ще извърши процедурата? Естествено че тоя, който допълнително е учил и прави само това. Но и парите си ги бива ... цената може да стигне до 1500.
Кореново лечение се провежда от този, който МОЖЕ да го направи на нивото за специалист, защото ако ме съдят утре за мен важат същите стандарти, които и ако го беше правил специалист. Аз преценявам кои зъби как мога да направя и след това лекувам. Ако преценя, че не мога и не ми се вади чековата книжка за обещетения след време пращам на ендодонт. Ако преценя, че мога да постигна същото качество като ендодонт - лекувам.
bp_de

Мнение от bp_de »

pumpy написа:
bp_de написа:То ако и зъболекарите и докторите се оплакват – тогава работата ще е хептен вкисната.
Но те са добре щото просто такава е системата –нагласено е да бръснат яко ,а не щото едва ли не всеки може да си го позволи..... аз съм на мнение че в болшинството от случаите само тия дето работят по свянa работа имат зъбни беефити (които също не са безкраини )а мнозинстовто което е на тръстиката има бенефите нали знаеш кога...
Много обичам такива коментари. Да беше станал и ти лекар/зъболекар та да бръснеш и ти онези от тръстиката.....друго си е да "бръснеш" корпоративни клиенти, нали ? Там го няма персоналния момент ;)
Е тук го приемаш като лично нападение ми се струва и реагираш като ощипан –кавал съм ти го и преди –ти си ми в списъка на свясните хора...не го приемаи написаното от мене като обвинение че си кожодер....
Колко ,как и т.н ще искаш си е товя работа – единствеото нещо е което исках да кажа е че услугата като цяло е достъпна за малко хора и е доста скъпа .
Пумпи – от това че при тебе в Форт Нелсон хората имали незнам си колко застаховки нищо не значи ...обяснението е от лесно по лесно – някои за да иде да се гърби на тоя кучи студ ТРЯБВА да му предложат нещо много повече отколкото ако се гърби на не толкова студено място.
Обаче наи малко на тебе трябва да обяснявам че броя на хората които имат бенефити – горе долу хората със свясни професии е много по малък от броя на хората които упражняват неквалифицирани професии и съответно имат малко заплащане и са без бенефити.
pumpy

Мнение от pumpy »

bp_de написа: Обаче наи малко на тебе трябва да обяснявам че броя на хората които имат бенефити – горе долу хората със свясни професии е много по малък от броя на хората които упражняват неквалифицирани професии и съответно имат малко заплащане и са без бенефити.
Не мога да изкажа мнение по горния въпрос. В Щатите има 45 милиона, които нямат дентал бенефити. Не знам дали е голяма или малка цифра.
Аз лично съм работил в Канада, на тръстиката (общ работник във фабрика), имах безплатна застраховка за 2 хилки на човек, на година, за мен и за семейството ми. Но си е до работа и както можеш да се сетиш не съм си търсил такава с бенефити, защото дентални такива не ми трябваха.

От друга страна ако веднъж зъбите ти са ОК, не ти трябва много за да ги поддържаш в това състояние. Кариеса и пародонталните заболявания са инфекциозни и като такива са много лесни за контролиране, стига да искаме. Нямаме навик да го правим. Но както си мием ръцете, ако си миехме зъбите и флосвахме 1 път на ден нямаше да имаме нужда от никакви дентални бенефити. Факт е, че в комюнити, където водата се флуоридира и децата се водят редовно на всеки 6 месеца на преглед кариеса е много по-слабо представен. Често имам тинейджъри, които нямат нужда от дентална работа освен може би мъдреци и ортодонтия.

И да, знам, че за да отидеш на север трябва да има причина, така както има и за мен. Но в крайна сметка ако имаш нужда от бенефити и това е цената може би човек може да се замисли да я плати, не ли ?
Трудно е да сме хем на бюро, хем да не работим, нем да имаме голяма заплата и бенефити и и и и и .....
Публикувай отговор