Guinness написа:roumensp написа:и че повечето големи US банки почват да те чарджват затова, че ползваш дебитна карта, и още доста нещица
Ами това "големите банки" в Канада го правят много отдавна.RBC ме чарджеше $4 всеки месец и ограничаваше транзакците до14-ако ги минех следваше глоба.Имаше и опция за увеличение на операците до 25,ако плащаш $6

Когато си отварях сметка при тях и ми казаха,слушах и не вярвах на очите си,че е възможно

Отелно от това ,ако теглиш пари от автомат различен от тези на RBC плащаш за тегленето
С една дума банки от световна величина-известни със своята неизвестност

Не ме разбираш какво казвам,
прочети малко. Това, за което говоря е в допълнение на account monthly fee.
Колкото до account monthly fee - навремето не плащах нищо в Щатите за checking account в Bank of America, защото имах direct deposit. Тоя акаунт си го пазех доскоро, но преди около месец го затворих, след като в продължение на 1 година ми дигнаха месечната такса и минимума да я избегна за 3-ти път, и след като ме уведомиха че от 1-ви октомври account monthly fee става $15 и че за да я избегна трябва да "залостя" поне $1500. В допълнение на това - от 1-ви януари влизало в сила $5/месец, ако си ползваш дебитната карта.
За справка - в Канада няма толкова високи monthly fee и минимуми.
А това, че плащаш за теглене на пари от ATM, който не е на твойта банка, си е така открай време в Щатите.