нещо интересно за Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Re: нещо интересно за Канада

Мнение от mirkaa »

Marto написа:
roumensp написа:
anxeli написа:Това отдавна го подозирам, етническите хранителни магазини са пълни с македонска стока, а българско - :?:, я има някой буркан зеле за сърми - я не :lol: ...
Във Ванкувър е абсолютно същото - храни, произведени в Македония има колкото искаш, докато български се намират досто по-трудно.
Edmonton също, много се чудех...
и наоколо има нещо такова с малката разлика, че бг стоки има доста, но като се сравнят с същите македонски такива, за качество на бг стоки е просто трудно да се говори - визирам тези в бурканите :lol: :lol: :lol: иначе бг сиренето си е ок :)
third generation immigrant :)
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

САЩ са чак на 10-то място, главно заради данъчната тежест. Корпоративният данък в САЩ е най-висок сред развитите държави.
а това пък е най-голямата смешка. Въпроса е обаче дали някоя корпорация наистина ги плаща тия такси!!!
third generation immigrant :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

roumensp написа:и че повечето големи US банки почват да те чарджват затова, че ползваш дебитна карта, и още доста нещица
Ами това "големите банки" в Канада го правят много отдавна.RBC ме чарджеше $4 всеки месец и ограничаваше транзакците до14-ако ги минех следваше глоба.Имаше и опция за увеличение на операците до 25,ако плащаш $6 :@ :@ Когато си отварях сметка при тях и ми казаха,слушах и не вярвах на очите си,че е възможно :tmi: :tmi:Отелно от това ,ако теглиш пари от автомат различен от тези на RBC плащаш за тегленето :devil: :devil:
С една дума банки от световна величина-известни със своята неизвестност :rofl:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Guinness написа: Когато си отварях сметка при тях и ми казаха,слушах и не вярвах на очите си,че е възможно :tmi: :tmi:
И въпреки това пак си си отворил сметка там :rofl: :rofl: :rofl:
Manchester United Football Club
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Guinness написа:
roumensp написа:и че повечето големи US банки почват да те чарджват затова, че ползваш дебитна карта, и още доста нещица
Ами това "големите банки" в Канада го правят много отдавна.RBC ме чарджеше $4 всеки месец и ограничаваше транзакците до14-ако ги минех следваше глоба.Имаше и опция за увеличение на операците до 25,ако плащаш $6 :@ :@ Когато си отварях сметка при тях и ми казаха,слушах и не вярвах на очите си,че е възможно :tmi: :tmi:Отелно от това ,ако теглиш пари от автомат различен от тези на RBC плащаш за тегленето :devil: :devil:
Не ме разбираш какво казвам, прочети малко. Това, за което говоря е в допълнение на account monthly fee.

Колкото до account monthly fee - навремето не плащах нищо в Щатите за checking account в Bank of America, защото имах direct deposit. Тоя акаунт си го пазех доскоро, но преди около месец го затворих, след като в продължение на 1 година ми дигнаха месечната такса и минимума да я избегна за 3-ти път, и след като ме уведомиха че от 1-ви октомври account monthly fee става $15 и че за да я избегна трябва да "залостя" поне $1500. В допълнение на това - от 1-ви януари влизало в сила $5/месец, ако си ползваш дебитната карта.

За справка - в Канада няма толкова високи monthly fee и минимуми.

А това, че плащаш за теглене на пари от ATM, който не е на твойта банка, си е така открай време в Щатите.
Последно промяна от roumensp на Съб Окт 22, 2011 6:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Румене,
сега човека пак ще ти донесе от 9 кладенеца вода и ще ти докаже , че Канада е смешна държава :rofl:
Наистина ми е забавно да ги чета Хейтърите :party:
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

mufc написа:Румене,
сега човека пак ще ти донесе от 9 кладенеца вода и ще ти докаже , че Канада е смешна държава :rofl:
Наистина ми е забавно да ги чета Хейтърите :party:
"Човека" ще направи най-добре ако си гледа Англия и не изказва компетентни мнения за живота в Щатите и Канада, след като не е съвсем наясно с доста неща.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Guinness,
Я верно си кажи Баце, каква ти е ролята в този форум?
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Вие сега какво? Държите сметка на хората, които пишат във форума и не живеят в Канада ли?
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Държим сметка на "професорите", които живеят на друг континент, но "знаят" всичко за тоя.

Лично аз не виждам по какъв начин неприязънта на Guinness към Канада допринася нещо за форума.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

roumensp написа:
Guinness написа:
Не ме разбираш какво казвам, прочети малко. Това, за което говоря е в допълнение на account monthly fee.

Колкото до account monthly fee - навремето не плащах нищо в Щатите за checking account в Bank of America, защото имах direct deposit. Тоя акаунт си го пазех доскоро, но преди около месец го затворих, след като в продължение на 1 година ми дигнаха месечната такса и минимума да я избегна за 3-ти път, и след като ме уведомиха че от 1-ви октомври account monthly fee става $15 и че за да я избегна трябва да "залостя" поне $1500. В допълнение на това - от 1-ви януари влизало в сила $5/месец, ако си ползваш дебитната карта.

За справка - в Канада няма толкова високи monthly fee и минимуми.

А това, че плащаш за теглене на пари от ATM, който не е на твойта банка, си е така открай време в Щатите.
Да ти обясня с думи прости-за това .че имам 2 банкови сметки едната в Barclays,а другата в Nationwide.за двете плащам месечно £0,независимо дали имам5,50 или500 транзакции на месец
Второто - когато ми потрябва кеш тегля от който и да е автомат на улицата без да ме интересува на коя банка е .И това е без абсолютно никавъв чардж.
Та въпоса беше ,че като се смееш на Щатите за банковата система ,първо погледни у твоя двор.Като се казва-присмел се щърбел на хърбел.
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

roumensp написа:Държим сметка на "професорите", които живеят на друг континент, но "знаят" всичко за тоя.

Лично аз не виждам по какъв начин неприязънта на Guinness към Канада допринася нещо за форума.
Как мислиш -след 6години в Канада дали не зная доста неща за този континент.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Е той тоя Гинес се обажда като черна станция без да предложи каквато и да е конструктивна критика или някакъв смислен коментар. Дори учтиво го поканих да си сподели личните впечатления в една друга специална за това тема, но той продължава само да бълва безмислена помия без въобще да подкрепи изцепките си с нещо съществено, като факти, статистики и т.н.

Дай братче да плюем за спорта и да спамим наред къде каквото попадне.. Май това му е стратегията на него. Досега едно нормално мнение не е написал.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

mufc написа:Guinness,
Я верно си кажи Баце, каква ти е ролята в този форум?
Баце .като кацнеш ще разбереш.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

valioiko, ти си един от хората, които трябва да взимат мерки срещу хората опитващи се да направят този форум в цирк. Не случайно имам и тема по въпроса в секцията въпроси към администратора.
Публикувай отговор