Зимни гуми,качествени и на сносни цени-къде в Монреал?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
NaviD

Re: Зимни гуми,качествени и на сносни цени-къде в Монреал?

Мнение от NaviD »

Такава хубава тема и актуална в момента си заслужава да я пораздвижим. След ивестно ровене по сайтове установих , че имало гуми за зимно време и гуми за сняг. Например Bridgestone Blizzak е зимна гуна, а Firestone Winterforce е гума за сняг. Различават се по грайфера и по химичния състав на сместа за гумата. От експлоатационна гледна точка тези за зима ми звучат по-добре, защото ако караш повече километри по магистрали меката гума с големи и раздалечени блокове на грайфера е по-шумна и се износва по-бързо. Както всички знаем магистралите ги чистят бързо и проблем е не снега, а черния лед. Има ли някой от вас запознат по в детайли по темата? В сайтовете на производителите не видях да правят такова разделяне, но вие ако искате може да прочетете в auto123.com и wheels.ca.

Иначе на булевард Индустриел има някакво Текно 4 броя за 280 преди такси и монтаж ( размер посочения от автора на темата).

Малко инфо с цени(за 185/65/15):
Nexen WG 231 $78
Firestone Winterforce $ 100.35
General Altimax Arctic - $85.72
Uniroyal Tiger Paw Ice Snow II - $95.15
Dunlop Goos DS-3 - $112.60
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Имал съм зимни гуми с толкова груб грайфер, че бяха направо непоносими на асфалт, но в сняг бяха страхотни.
Имал съм магистрални зимни гуми - тихи и икономични, но посредствени на сняг.
Валял ме е сняг с широки летни гуми - наложи се да пусна аварийките и да карам с 40.
Опитвал съм се да юркам през зимата с всесезонни гуми - детски истории.

Сега за тъпия Kараван слагам каквито са най-на делавера. Той не е от колите, изискващи performance tires. :lol: Вече трети чифт сменям и не усещам разлика.

Правя следната селска хитрина - карам 2 сезона и ги слагам отзад, а за предни купувам нови... до по-следващата година.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
Rall

Мнение от Rall »

Според мен на лед, па бил той "черен" "бял" или "розов" няма гума дето да държи ако не е с шипове. Това ми мнение е продиктувано от бая бутане и теглене зимата на закъсали туристи... :sweat:
Dead Eyes See No Future
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Rall написа:Според мен на лед, па бил той "черен" "бял" или "розов" няма гума дето да държи ако не е с шипове.
Относително си прав, но да не забравяме, че дори и при гладък лед сцеплението не е кръгла 0. И при различните видове гуму пързалянето е различно зле.
NaviD

Мнение от NaviD »

И ма ли начин по който да се разбере кои са за сняг и кои са " тихи и икономични на магистрала"? Или хайде още по конкретно - какви са General Altimax Arctic? На мен ми трябват за зимни условия по магистрала, снега го чистят за 3 дни хората в Монреал и после всичко е на асфалт.
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Те магистралите на Монреал през по-голямата част от времето вървят с под 20km/h, така че няма особено значение, според мен.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Те щото в Торонто вървят с 100 :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Да, в Торонто вървят със 100km/h извън натоварените часове сутрин и следобед. В Монреал целия ден са натоварени часове, магистралите са много по-тесни, с много повече завои, с вечно затворени за ремонт платна, оградени с хиляди конуси и осеяни с хиляди кръпки. Задръстването на 13, 15, 520, 20/720, 40 е непредвидимо. А ако по маршрута има и мост към южния бряг, времето за пътуване може да нарастне с 1/2 час само за тези отсечка. Нищо общо няма движението с това в Торонто. 6h сутринта 401 в Торонто върви със 100km/h, a 15 в Монреал с 5km/h. За много по-малки разстяния хората в Монреал тръгват с поне 1h по-рано от тези в Торонто.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Тука сгреши днес на 401 в 6 и 30 сутринта трафика на Източния баунд беше задръстен и се влачих от 400 до Янг с 20 км в час :hai:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

А аз в 8:45 АМ влязох в Монреал със 100. Разбира се, ако бях продължил още 10 км към към Down-town щеше да се закучи, ама John Smith не сезира down-town-ските магистрали, а генерализира Монреалските като цяло.

Когато обаче има снежна буря всичко се задръства. Тогава ми е по-бързо да зарежа колата на гарата и да продължа с влак.
Аватар
vankata_vd

Мнение от vankata_vd »

NaviD написа:И ма ли начин по който да се разбере кои са за сняг и кои са " тихи и икономични на магистрала"? Или хайде още по конкретно - какви са General Altimax Arctic? На мен ми трябват за зимни условия по магистрала, снега го чистят за 3 дни хората в Монреал и после всичко е на асфалт.
Ами има...като прочетеш тестовете на гумите в специализираните авто издания, сайтове...т.н :) !
Но може би най-добрият начин е отзив от човек използващ такива гуми......
.....иначе аз имам такива гуми General Altimax Arctic... :*:
Смятам, че в този ценови клас са най-добрите гуми на канадският пазар :*: !!!!!
На мокро, заснежено, заледено и киша(лапавица) се представят перфектно, абсолютно перфектно! Заради дизайна на протектора са много добри в дълбок сняг, а заради специалната смес на каучука са добри и на лед...много са меки и имат чудесно сцепление! Спирачен път (сняг,мокро,сухо) отново е екстра :) !Комфортът при шофиране е страхотен и те са много тихи (за зимни гуми,разбира се)! Единственото им слабо място е, че на сухо при бърза смяна на посоката са лееко неустойчиви при висока скорост, но така или иначе това не е голям проблем...това не са спортни летни гуми все пак, нали?!?

Препоръчвам ги...както казах, за мен са най-добрият избор в този ценови клас на канадският пазар :*: :*: :*: !

Поздрави,Ванката
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

myhata II написа:Тука сгреши днес на 401 в 6 и 30 сутринта трафика на Източния баунд беше задръстен и се влачих от 400 до Янг с 20 км в час :hai:
Какъв е този Източен баунд бе мухЪ? Eastbound обикновено на български се превежда "в източна посока". :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

vankata_vd написа:.....иначе аз имам такива гуми General Altimax Arctic... :*:
Смятам, че в този ценови клас са най-добрите гуми на канадският пазар :*: !!!!!
На мокро, заснежено, заледено и киша(лапавица) се представят перфектно, абсолютно перфектно!
Сега вече ми разпали любопитството.
Би ли описал малко по-детайлно какво ще рече "абсолютно перфектно представяне на заледено"? :lol:
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

..... и някой ще каже ли на човека откъде да си намери зимни гуми на прилични цени.....???......или 90% blah-blah
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Когато купувах гуми четох много в нета. Отзиви, статии и тн.
И се спрях на тия Алтимакс Арктик. И наистина са мнооого яки. Разбира се, не мога да ви прмеря колко точно % са по-добри или по-лоши от съседните. Не виждам какво очаквате?

Но факт е, че зимния ми разход е мнооого по-висок от летния. Почти двоен. Не знам дали заради гумите, или по принцип заради студа и снега. Но факт. Може и проблема да е съвсем друг, но няма как да разбера.

Не знам как така ги продават за 85$. На мен ми излязоха към 650-700. 4те
Т.е. с таксите над 150 на гума. И то бяха на промоция с намаление.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола