Това ми се вижда много логично обяснение защо НЕ може да минават такива номера в Канада.ablood написа: Полицаите имат мноооого за губене - чудесни заплати, фантастични бенефити, не плащат такси, ранно пенсиониране...
Кратък тест за кандидант-имигранти
Re: Кратък тест за кандидант-имигранти
“Човекът е единственото животно, което се изчервява и има защо.”
Марк Твен
Марк Твен
Подробно е описал защо го е страх да вземе подкуп, а не дали е правилно да се взима. С други думи ако не го беше страх щеше да си взимаablood написа:Веднъж един местен катаджия ни разказа: Ако хвана пиян шофьор и го оставя да ме убеди да го пусна, рискувам:Gotina написа:някой опитвал ли е да прави "подарък" на канадски КАТаджия или друг тип държавен служител, когато здраво е сгазил лука?
Той лично да ме изпорти (слабо вероятно, но възможно).
Да се похвали на някого, който да ме изпорти ()
Партньорът ми да ме изпорти (натегачи-колкото искаш)
Партньорът ми да разкаже на някого, който да ме изпорти ()
Някой да ни види и изпорти."
Полицаите имат мноооого за губене - чудесни заплати, фантастични бенефити, не плащат такси, ранно пенсиониране...

- klisurov
- Обратна връзка:
Замислял ли си се по какъв начин са "възпитали" хората на едно или друго ...crusader написа: ... ако не го беше страх щеше да ...
Бих добавил (не знам кой номер би следвало да е): Ако те е страх, че ще те хванат и съответно ще те накажат, не идвай в Канада. Тук вероятността да те хванат (за дребните риби) е 90%, а след това и да те накажат е 99%.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Естествено че съм. Мечката играе според тоягата. А мечката си е стръвница и там и тук. Тоягата е различна.klisurov написа:Замислял ли си се по какъв начин са "възпитали" хората на едно или друго ...crusader написа: ... ако не го беше страх щеше да ...
- optics
- Модератор
Тоя списък не сме ли го правили няколко пъти вече ?
айде и от мен:
101. Ако искаш банята да има дупка (а.к.а. сифон) Канада не е за теб
102. Ако искаш да буташ на катаджията - Канада не е за теб
103. Ако искаш лампите винаги да тръгват от тавана, а не от пода - Канада не е за теб.
104. Ако смяташ че дървените къщи и гипсовите стени са тъпня - Канада не е за теб.

айде и от мен:
101. Ако искаш банята да има дупка (а.к.а. сифон) Канада не е за теб
102. Ако искаш да буташ на катаджията - Канада не е за теб
103. Ако искаш лампите винаги да тръгват от тавана, а не от пода - Канада не е за теб.
104. Ако смяташ че дървените къщи и гипсовите стени са тъпня - Канада не е за теб.

Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
optics,
мерси за сериозния принос!
Следва №18, ама форума ще види зор да запълни дупката до №100
18....
19....
101. и повече - заплюти от Оптикс!
мерси за сериозния принос!
Следва №18, ама форума ще види зор да запълни дупката до №100

18....
19....

101. и повече - заплюти от Оптикс!

Марк Твен
Марк Твен
Много ми стана идилично, да - приятно е... Но зависи кой къде живее в България. Няколко години преди да дойда в Канада се преместих в доста скъп новозастроен квартал на София - живеят предимно средна класа на средна възраст - но това с пърцуцата беше немислимо. Даже беше по-зле, отколкото в Канада. Някои дори не поздравяваха, като се сблъскаме в асансьора, за разлика от Канада, където дори непознати те поздравяват с усмивка на улицата, като се разминавате.angelheart написа: 17... да отскочиш до съседите за лъжичка сода бикарбонат и после задружно да осъмнете над шише пърцуца
Марк Твен
Марк Твен
- Californian
Брей ти да не живееш в Калифорния - CA и да си мислиш, че това значи Canada
Щото това да те поздравяват хората и да виждаш постоянно усмихнати хора е характерно за щатите - при това южните - северните щати -същата работа като в Канада - хора дето не се усмихват много често(това си го обяснявам заради слънчевите лъчи - като те греят 350дни в годината искаш не искаш ставаш щастлив и депресиите са рядко срещано явление.)
А за Канада човек който не е бил там кой знае какво ще си помисли като те чете - я кажи в коя част на CA(lifornia не nada) си

Щото това да те поздравяват хората и да виждаш постоянно усмихнати хора е характерно за щатите - при това южните - северните щати -същата работа като в Канада - хора дето не се усмихват много често(това си го обяснявам заради слънчевите лъчи - като те греят 350дни в годината искаш не искаш ставаш щастлив и депресиите са рядко срещано явление.)
А за Канада човек който не е бил там кой знае какво ще си помисли като те чете - я кажи в коя част на CA(lifornia не nada) си

Това сигурно ще да е щото аз светя като слънце
в Монреал и хората няма как да не ми се усмихнат 

Марк Твен
Марк Твен
Нека и аз да си дам моите две пенита:
201. Ако не искате наместо хубавата си заплата от 5 бона в България да се гърчите в приравнявания - Канада не е за вас
202. Ако не искате след няколко месеца в Канада да почнете да мислите как да се прехвърлите в САЩ
203. Ако не искате да плащате безумни застраховки (преди една седмица един съсед - холандец, работещ в КЛМ и наскоро преместил се в Торонто ми се "похвали" че плащал 600 долара застраховка на месец за Голф 4) - всяко място в Канада, с изключение на Квебек не е за вас
204. Ако не искате да сте последна инстанция, когато си купувате нов апартамент с пари кеш и да ви бавят няколко години, да си присвоят всички ДДС-облаги и да откриете, че нищо не зависи от вас.
205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
А младата и надъхана другарка "Готина" бих посъветвал да изкара някоя и друга годинка и ако може да си докара еквивалента на същите доходи, които е взимала и в България - което би следвало да е между 12 и 15 бона Канадски долари на месец - това не е невъзможно, моите доходи са пример за това. Та когато го направи може и да се даде сметка, че ситуацията и е много подобна на тази в България - в смисъл на стрес, напрежение и липса на свободно време. Много е лесно някой, който няма никакви отговорности на главата да пише колко му е било спокойно в Канада. А ако стигне до подобно ниво и например в работата му се налага да се сблъсква с държавната администрация - например да вади разрешителни за строеж, тогава може и да открие че разликите в проблемите (забавянията и пр.) спрямо тези с които е била свикнала в България, не са толкова големи.
Но всяко нещо с времето си - на мен би ми било много интересно да следим обективно и в реално време съдбата на поредният ентусиаст захвърлил питомното и отишъл да гони дивото в дън гори тилилейски.
П.П. Колкото и странно да звучи, почти всички причини защо да не идваме в Канада (с изключение на изброените от мен) по никакъв начин не кореспондират с мен, в смисъл никога не съм обичал шкембе чорба, никога не съм слушал чалга и пр. На пръв поглед излиза че Канада е идеалната страна за мен - направо като по поръчка. Проблемът е, че са пропуснати куп други, значително по-важни причини от шкембето или чалгата (които междувпрочем никой никъде не ме е карал да употребявам насила). Също така никой не ме е карал насила да подкупвам полицатите в България, но от това например съм се възползвал, и то с кеф (де да можеше и тук да е така).
201. Ако не искате наместо хубавата си заплата от 5 бона в България да се гърчите в приравнявания - Канада не е за вас
202. Ако не искате след няколко месеца в Канада да почнете да мислите как да се прехвърлите в САЩ
203. Ако не искате да плащате безумни застраховки (преди една седмица един съсед - холандец, работещ в КЛМ и наскоро преместил се в Торонто ми се "похвали" че плащал 600 долара застраховка на месец за Голф 4) - всяко място в Канада, с изключение на Квебек не е за вас
204. Ако не искате да сте последна инстанция, когато си купувате нов апартамент с пари кеш и да ви бавят няколко години, да си присвоят всички ДДС-облаги и да откриете, че нищо не зависи от вас.
205. И най-важното - ако не искате да станете вечен пациент на форума "бгканада", наместо да си уплътнявате свободното време с по-приятни занимания. Фактът, че голяма част от потребителите си прекарват голяма част свободното време във форума би следвало да говори сам за себе си.
А младата и надъхана другарка "Готина" бих посъветвал да изкара някоя и друга годинка и ако може да си докара еквивалента на същите доходи, които е взимала и в България - което би следвало да е между 12 и 15 бона Канадски долари на месец - това не е невъзможно, моите доходи са пример за това. Та когато го направи може и да се даде сметка, че ситуацията и е много подобна на тази в България - в смисъл на стрес, напрежение и липса на свободно време. Много е лесно някой, който няма никакви отговорности на главата да пише колко му е било спокойно в Канада. А ако стигне до подобно ниво и например в работата му се налага да се сблъсква с държавната администрация - например да вади разрешителни за строеж, тогава може и да открие че разликите в проблемите (забавянията и пр.) спрямо тези с които е била свикнала в България, не са толкова големи.
Но всяко нещо с времето си - на мен би ми било много интересно да следим обективно и в реално време съдбата на поредният ентусиаст захвърлил питомното и отишъл да гони дивото в дън гори тилилейски.
П.П. Колкото и странно да звучи, почти всички причини защо да не идваме в Канада (с изключение на изброените от мен) по никакъв начин не кореспондират с мен, в смисъл никога не съм обичал шкембе чорба, никога не съм слушал чалга и пр. На пръв поглед излиза че Канада е идеалната страна за мен - направо като по поръчка. Проблемът е, че са пропуснати куп други, значително по-важни причини от шкембето или чалгата (които междувпрочем никой никъде не ме е карал да употребявам насила). Също така никой не ме е карал насила да подкупвам полицатите в България, но от това например съм се възползвал, и то с кеф (де да можеше и тук да е така).
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
- Californian
Джовани, поздравления за дохода ти между 12-15бона месечно което прави към 150к годишно май никак не е лош този доход..... аз като се замисля май не познавам такъв човек в Канада като теб от обкръжението на близките ми....повечето синиър програмисти, архитекти, мениджъри тоест тези най-напред с маТриала...са към 80-100к.....
ако не е тайна можеш ли да споделиш в каква индустрия си или пък позиция....

Селф емплойед, инкорпорейтед контрактор, специалността ми е софтуер девелопмент на алгоритмик трейдинг апликации:Californian написа:Джовани, поздравления за дохода ти между 12-15бона месечно което прави към 150к годишно май никак не е лош този доход..... аз като се замисля май не познавам такъв човек в Канада като теб от обкръжението на близките ми....повечето синиър програмисти, архитекти, мениджъри тоест тези най-напред с маТриала...са към 80-100к.....![]()
High frequency (or "low latency" - whatever makes more sense for you) automated trading. Предполагам можеш да си гугълнеш останалото, както и да провериш какви са обявените заплати в Монстър за подобен вид дейност.
Добрата новина, е че познаваме един потребител, захвърлил еквивалента на подобен доход в България (без да коментираме разликите в данъчното облагане) и дошъл да дири брод в Канада. Ако съм на неговото място (и това го казвам най-откровенно) бих завил кръгом моментално, докато все още може да се "закачи" за системата.
Последният ми проблем в момента е чалгата и шкембе чорбата - дори бих желал много да конвертирам текущите си проблеми в това да разсъждавам дали е добре да слушам чалга или да ям шкембе чорба - един белег за духовното състояние на човек, който няма никакви други "реални" проблеми.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
- Californian
Е щом си селф емплоид...не е баш същото щото или поне за щатите.....демек контрактор........ аз за 80-100к говоря ама фул тайм. Като сложа 15 дни платен отпуск, 5-10 дни сик дейс, 10 празника, 401матчинг, акции, здравни осигуровки от компанията.
Всичко това прави от 100к - 150к......щото само здравните са 500долара месечно, ти предполагам сам си ги плащаш.... 30 дни по 350-400долара са си 12к
401-то ако сложиш 4-5к и те ти мачват още 4-5к, сложи ги 4-5к, акциите 5к също...
ми то си стана 30-50к..... пък и селф емплойд май не носи същата сигурност като фул тайм емплой........но няма да спорим де
знам, че има много хора които си предпочитат да си контрактори.
Всичко това прави от 100к - 150к......щото само здравните са 500долара месечно, ти предполагам сам си ги плащаш.... 30 дни по 350-400долара са си 12к
401-то ако сложиш 4-5к и те ти мачват още 4-5к, сложи ги 4-5к, акциите 5к също...
ми то си стана 30-50к..... пък и селф емплойд май не носи същата сигурност като фул тайм емплой........но няма да спорим де
Здравни застраховки не плащам (тук е Канада, не Америка), демек зиро (0). Досега съм похарчил не повече от 700-800 долара за зъболекар (за 8.5 години) - главно за почистване веднъж в годината, освен в случаите, когато съм го правил в България.Californian написа:Е щом си селф емплоид...не е баш същото щото или поне за щатите.....демек контрактор........ аз за 80-100к говоря ама фул тайм. Като сложа 15 дни платен отпуск, 5-10 дни сик дейс, 10 празника, 401матчинг, акции, здравни осигуровки от компанията.
Платен отпуск нямам, нито РРСП - но в Канада не винаги имат навика да ти матчват РРСП контрибуциите. За сметка на това отписвам достатъчно разходи за данъчни цели.
В една развита капиталистическа система "сигурността" за работното място е една абстракция (освен може би в синдикализираните организации, но и там има лейофи, ако компанията няма приходи). Аз съм сигурен за себе си, когато знам че работодателя ми изкарва пари от мен и не може да мине без мен (демек, не може да намери някакъв еквивалент на труда ми) - от това по-голяма сигурност здраве му кажи.
Моята компания отдавна ме кани да мина на трудов договор, което бих го направил, ако ми платят поне 20% повече, и в края на краищата остава както си е било.
- Californian
хах е то тогава с тази хубава социална здравна система.....май май ти си надушил идеалния вариант - контракт към някоя американска фирма(може и да не е такава ама има доста такива дето плащат хубаво) от ремоут локейшън - някъде в Канада дето няма здравни застраховки по 500доларчета месечно и куп други глупости - пък и данъците по-малки защото не работиш като щатски зеленокартовец или гражданин.....а като Канадец......дам харесва ми твоя вариант. 
Добре де .......може ли един тъп въпрос без да ми се смеете........
Как така никой не плаща здравна застраховка - ти каза - 0
ама кой ти я плаща тогава, спомням си едно време в училище ни учеха, че няма безплатен обяд.
Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......

Добре де .......може ли един тъп въпрос без да ми се смеете........
Как така никой не плаща здравна застраховка - ти каза - 0
ама кой ти я плаща тогава, спомням си едно време в училище ни учеха, че няма безплатен обяд.

Ама само не ми казвай - данъците - щото и аз плащам данъци не по-малки от тези в Канада май май......