точки за езици

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: точки за езици

Мнение от ablood »

pavelyankov написа:Френски: два рода, ясни правила на писане и четене (с няколко изключения), не трудна граматика...
Хахахаха...
Изключенията са толкова "малко", че почти всеки професор, секретарка и подобни, за които вярното писане е важно имат винаги подръка правописни речници с които честичко се консултират.

За почти 80% от местните е непосилно да пишат без грешки.

Супер са им ясни правилата, няма що/ :lol:
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Rednik

Мнение от Rednik »

Jidja, mersi!
Точно тази табличка търсех!
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Блъди, да не те ударил 55 волтовия ток :D
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Хайде и аз в рубриката Всички се засмяха - Павка, що бъркаш тока с математиката или по скоро що си го разделил на 2? :lol:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Щото в на Блъда къщата има един контакт дето му пуска 55 волта ток. Има си и цяла тема за това :D

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 24&t=42050"
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Е щом е така - съгласих се :rofl: :rofl: :rofl:
По повод на горния си пост се сетих за един виц, генералния извод от който е да не се бърка туризма с емиграцията :lol:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pavelyankov написа:blablabla...
Имаш ли нещо да добавиш относно "ясните правила" във френския, или само ще се отклоняваш?
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Добре бе Блъд, що се дразниш ?
Предполагам и българските професори и секретарки също ползват правописни речници.
Ако както твърдиш 80% от кебекоа пишат с правописни грешки, това означава ли че във френския няма ясни правила на четене и писане ? Имах щастието да уча френски при преподавател, която е подготвила успешно кандидат емигранти години наред. Това за правилата и изключенията при нея съм го учил. И с моето не много сериозно отношение успях за 7 месеца да защитя на интервюто Б1 (6/6). А езика го започнах от азбуката.
Сега вече го забравям, щото не го ползвам. Кажи ми на нея ли дярвам, дето ми е показала правилата (и някои изключения), или на теб, който макар и перфектно да го говориш, не си филолог?

П.П. Абе тебе да не те ядосват нещо, че си го изкарваш на съфорумците :D
Вини Джоунс
Karadjova

Мнение от Karadjova »

Малко и аз да се намеся за френския:)
Павка, има разлика как учиш френски-дали за едното му интервю, или от основата, така че посел да говориш без проблеми и да разбираш и пишеш.
Б1 на интервюто , мога да ти кажа че отговаря на А2 реален френски.
Когато се кандидатства за университет с френски, искат Б1, т.е. разбираш абсолютно всичко.влючително и научните термини:)
Аз за 1 година във фреснката гимназия речника ми с думи беше доста над 15000думи, а в края на петата ......смятай:)
Да не говорим за всички времена и изключения на правилата.
Едно правило с 100000 :) изключения, които обикновено те се прилагат...така че...френския не е лесен:)

Не се заяждам с никого, да е ясно!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

pavelyankov написа:Предполагам и българските професори и секретарки също ползват правописни речници
Имах щастието да уча френски при преподавател... Това за правилата и изключенията при нея съм го учил.... Кажи ми на нея ли дярвам, дето ми е показала правилата (и някои изключения), или на теб...
Предлагам ти един експеримент:
Пусни си някое френско радио, филм, youtube клипчета, новини... твой избор и се опитай да запишеш това което чуваш. Колкото и перфектно да знаеш, употребяваш и произнасяш думите, ако не си ги запомнил как се пишат всяка една по отделно ще оплескаш 95% от тях. Ако ще да познаваш перфектно правилата.
Непосилно е да пишеш изпишеш правилно звукът "Е", защото при френския той се произнася и пише по 7 различни начина.

Перфектното познаване на правилата може само да ти помогне да понамалиш грешките. Трябва да ползваш речник, или да знаеш изписването на всяка една френска дума (невъзможно).
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Караджова, Аблъд цитира поста ми в който казвам , че за начало са необходими 5 времена. Твърдя че това не е трудно. И се постига.
Съгласен съм, че колкото повече напредваш - по-трудно става. Явно аз докъдето съм стигнал ми е било достатъчно. Може би ще е достатъчно и за тези, които тепърва ще се явяат на интервю. НО да направя и уговорката, че най-вероятно няма да е достатъчно за добра комуникация в Кебек. ТЯБВА да се учи още.
Вини Джоунс
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Блъд, съгласен съм :y:
Като учехме в Алианс Франсез имахме много такива упражнения, и признавам правех доста грешки при носовките най-вече.
Обаче и съм разговарял няколко пъти и с французи, и когато усетят че имаш проблеми с разбирането, почват да говорят по-отчетливо.
Сега не мога да направя този експеримент, щото не поддържам езика. Обаче на троазием моа от курса (за А1) имахме задачка да напишем стихче на френски :)
Вини Джоунс
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Сега да не вземеш да го споделиш тук :-P
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Само на лични може, и с писмената договорка да няма много смях :P
Вини Джоунс
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

pavelyankov написа:Само на лични може, и с писмената договорка да няма много смях :P
И аз искам, няма да се смея, а й да се....няма да ме видиш Изображение
Публикувай отговор