най-забавният Министър-председател!!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Hitar Petar

Re: най-забавният Министър-председател!!

Мнение от Hitar Petar »

azzura написа:Така като гледам и в България и в Канада е едно и също.Разликата е в заплатата.
Точно така! Взе ми думите от устата. Разлика има в заплатите, но и в наемите, цените тук са много по-скъпи от България, и дефакто накрая като теглиш чертата, разлика няма. Да не говорим пък и за студеното време и колко видове дрехи и обувки трябва да имаш за различните температури.
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

azzura написа:Най -общо казано и там си имат проблеми от политически, социален и т.н. характер.Не е някаква Утопия, а най-обикновена държава.Вярно, много развита в икономическо отношение, но все пак...
Абсолютно... Рай на земята няма.. Особено в днешно време всички държави са по-скоро зле от колкото добре..
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Hitar Petar

Мнение от Hitar Petar »

azzura написа:Най -общо казано и там си имат проблеми от политически, социален и т.н. характер.Не е някаква Утопия, а най-обикновена държава.Вярно, много развита в икономическо отношение, но все пак...
Браво!!! Най-сетне някой да разбере какво искам да кажа. Канада е страна като всички останали страни, има добри, но и лоши неща.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Hitar Petar написа:
azzura написа:Така като гледам и в България и в Канада е едно и също.Разликата е в заплатата.
Точно така! Взе ми думите от устата. Разлика има в заплатите, но и в наемите, цените тук са много по-скъпи от България, и дефакто накрая като теглиш чертата, разлика няма. Да не говорим пък и за студеното време и колко видове дрехи и обувки трябва да имаш за различните температури.
Престоят в Канада няма задължителен елемент. Никой не казва, че Канада е перфектния и най-добрия вариант за всички емигранти от цял свят. Ама да кацнеш в град където от самолетната пътечка те замерят с КОФИ-та, социали, детски градини за $7/ден, високи детски добавки и какво ли още не - и да мрънкяш че това не било безплатно, онова не било безплатно - това не го разбирам. Абе ей, юнак, ти кога дойде, кога направи нещо за обществото че имаш големите претенции всичко да ти е безплатно? Нали знаеш, че няма нищо безплатно на тоя свят? Канадците са работили здраво в продулжение на 40-50 години след края на войната, че да могат да приемат разни тарикати от цял свят които за благодарност да намират кусури където има и където ги няма!
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Хората си изказват мнението.На всички е ясно, че безплатен обяд няма, но когато си отишъл на майната си с 5000 долара в джоба и гледаш да почнеш някаква работа уж по твоята специалност, гледаш да се възползваш максимално от възможностите нали? Като ти ги предлага Канадата - вземаш ги.А какъв трябва да е ''приноса'' към обществото? Да съм подготвена, когато дойда, преди да имам правото да започна да мрънкам :D
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Замерят те с кофи и социали ама с тях не мое се кара,наеми храни не стигат ,на Азура и пожелавам успех !!
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

azzura написа:Хората си изказват мнението.На всички е ясно, че безплатен обяд няма, но когато си отишъл на майната си с 5000 долара в джоба и гледаш да почнеш някаква работа уж по твоята специалност, гледаш да се възползваш максимално от възможностите нали? Като ти ги предлага Канадата - вземаш ги.А какъв трябва да е ''приноса'' към обществото? Да съм подготвена, когато дойда, преди да имам правото да започна да мрънкам :D
Приноса може да е примерно да вкараш поне $1 данъци, преди да изискваш $10000 под формата на безплатно това и безплатно онова. Ествествено, че като го има и създадено с цел подпомагане - да се възползваш, когато имаш нужда. Но моето мнение е, че е нагло да мрънкаш че всичко не ти е безплатно при положение, че не си положил много-много труд в изграждането на безплатните придобивки. Това е характерно за източно-европейците (не само българите) - все нещо някой ни е длъжен ;) Лош остатък от комунизма...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

:lol:
Митьо поспри се бе ,кой се е трудил толкова че не можах да разбера,а майка ти и баща ти не са ли се трудили,е трудили са се ,ама не за да одиш да миеш кенефите или да им носиш пиците на филянкишиите в Канада нали ? ;)
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Муха що си мислиш че ти ако чистиш кенефи и носиш пици - и всички останали са "специалисти" като тебе :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Една от характерните черти на българина е да обвинява държавата, обществото и всичко останало за собствените си неуспехи. Моят аватар го казва достатъчно ясно - погледни първо себе си, преди да търсиш недостатъци на другите.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

miteto написа:Муха що си мислиш че ти ако чистиш кенефи и носиш пици - и всички останали са "специалисти" като тебе :D
99% от имигрантите Митьо точно с това започват ,айде сега ти кажи защото си голям на приказки ,кажи си бе ти като стъпи в Канада каква ти беше първата работа,по специалността ли за която си минал по процедура -ако си минавал такава де,защото много е вероятно и да си рефюджи
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

myhata II написа:
miteto написа:Муха що си мислиш че ти ако чистиш кенефи и носиш пици - и всички останали са "специалисти" като тебе :D
99% от имигрантите Митьо точно с това започват ,айде сега ти кажи защото си голям на приказки ,кажи си бе ти като стъпи в Канада каква ти беше първата работа,по специалността ли за която си минал по процедура -ако си минавал такава де,защото много е вероятно и да си рефюджи
Първата ми работа беше по специалността, която е софтуерен дивелъпмънт и не съм рефюджи, а съм водещ кандидат за разлика от тебе дето си куфар с претенции :P
Има хора, които започват с пици, но за огромното мнозинство това трае само няколко месеца и после стигат до места за които ти дори не можеш и да си мечтаеш.
Айде сега ти кажи като си голям на приказки какво работи големия специалист тип "куфар-придружител" Мухата?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

А сега имало
Айде да ти кажа една тайна Аз съм водещия ,е и ?
Стефан Цанев
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Нали си голямата работа, кажи каква ти е специалността, що замлъкна ;) Водещ на кое си, на багажното отделение с куфарите :D
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Имам 2 дипломи Митьо ,Макроикономика ,втората няма да ти я обаждам за Канада не важи и не работя по специалността ето казвам ти го
Стефан Цанев
Публикувай отговор