Въпрос за системен администратор

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Californian

Re: Въпрос за системен администратор

Мнение от Californian »

Ivan1007 написа:
miteto написа: Веравй ми, ако си написал апачито от нулата няма да ходиш по обяви на разни измекяри дето предлагат по 40К, тебе ще идват да те търсят ;)
Ѝзвинявам се, ама ми стана любопитно:

Има ли наистина подобни заплати за каквато и да е ИТ?

Това е заплата за работещ в Safeway с 4-5 години опит?

Така става като са се събрали в Канада и емигрират само хора с висше,
дори и из този форум срещнах доста хора дето са с висше а работят като "продавачи"
Нали знаете, пазарните принципи - предлагане, търсене. При много предлагане в Канада, така става
заплати по 40к.
А в Торонто за 2 дни по магазините, се отказах да взимам каквото и да е - сигурно в най-скъпия щат - Калифорния е по-евтино от Торонто, как живеят тия хора с тези ниски заплати направо незнам.
pumpy

Мнение от pumpy »

Ако един общ работник в магазин взима по 20 кинта на час, то тогава защо с такова отвращение говорим в този форум за бачкатори по заводи, че то блаженна работа и заплата.........Аз поне голяма разлика между завод и магазин не виждам.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:Както и да е, просто ме учудиха подобни цифри за системни администратори и подобни. Се си мислех, че е повече от месар. :D
Системните администратори с 5 години стаж взимат (в нормална компания) повече отколкото месар с 5 години стаж взима в Coop. Така че правилно си мислел.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа: Системните администратори с 5 години стаж взимат (в нормална компания) повече отколкото месар с 5 години стаж взима в Coop. Така че правилно си мислел.
Да де, ама се предполага, че този е учил преди това 4 години (поне) след средно и след това е работил тези (поне) 5 години.

Затова се опитах да сравня 4-5 години стаж с 4-5 години учене. Да не говорим, че един месар редко го съкращават, докато за ИТ (и не само за тях) не може да се каже същото. :tmi:

Не се впрягай, това е в рамките на шегата, наистина ми се стори смешна заплата даже и за стартова. :handshake:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

pumpy написа:Ако един общ работник в магазин взима по 20 кинта на час, то тогава защо с такова отвращение говорим в този форум за бачкатори по заводи, че то блаженна работа и заплата.........Аз поне голяма разлика между завод и магазин не виждам.
Ти кажи защо си говорил? Аз не съм.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:
miteto написа: Системните администратори с 5 години стаж взимат (в нормална компания) повече отколкото месар с 5 години стаж взима в Coop. Така че правилно си мислел.
Да де, ама се предполага, че този е учил преди това 4 години (поне) след средно и след това е работил тези (поне) 5 години.

Затова се опитах да сравня 4-5 години стаж с 4-5 години учене. Да не говорим, че един месар редко го съкращават, докато за ИТ (и не само за тях) не може да се каже същото. :tmi:

Не се впрягай, това е в рамките на шегата, наистина ми се стори смешна заплата даже и за стартова. :handshake:
Не се впрягам :) всичко е supply&demand. Ако дойдат достатъчно индийци може и до 25К да стигне стартовата един ден :o Въпреки че никой не седи на такива заплати повече от 3-4 месеца - колкото да се натрупа малко канейдиан икспириънс и после айде чао! Даже и бангладешците не са прости :D
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

miteto написа:... Ако дойдат достатъчно индийци може и до 25К да стигне стартовата един ден :o Въпреки че никой не седи на такива заплати повече от 3-4 месеца - колкото да се натрупа малко канейдиан икспириънс и после айде чао...
Не стана много ясно, кой на кого е казал чао. По-често казват чао на системния администратор, отколкото той на компанията. Това е начин да се държат разходите за подобна работа под контрол. Няма постоянен договор - няма добавки (benefits), няма периодични увеличения на заплатата (следващия нает започва на същото или по-ниско стартово ниво) :) :)
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

@ZanzibarHero

Откровенно казано повечето системни администратори които познавам винаги си оставят поне два-три "back doors" за всеки случай. Един вид "застрахователна полица" против злоупотреба от страна на работодателя.. ;)

Други пък заплитат такива кошници че следващият админ който идва след тях трябва да събаря мрежата и да почва от нулата..

Може би за някои нормални компании които работят от 9 до 5, Понеделник до Петък това да не е голям проблем, но в моят конкретен случай работя в индустрия която ТРЯБВА да е налична 24/7 и половин час даунтайм е равен на няколко годишни заплати на системни администратори.. Така че въобще не си заслужава да се ебаваш със сис-админа ... :x
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
bp_de

Мнение от bp_de »

VasilBalinov написа:Мерси bp_de, твоят отговор беше най-изчерпателен! Въпреки, че съм чел това което си copy/paste-нал и знам за шансовете си, то аз лично исках да се уверя, че е така, от хора препатили по тази процедура. Именно заради това отворих темата. Въпреки песимизма, подкрепената ти с разсъждения теза, ми подсказва, че си мислил от Герамния да се местиш в Канада. Както и да, исках да чуя отговор от човек, който е бил в подобна ситуация и се е пробвал по тази процедура скоро и какво е било решението??
Правилно си разбрал че съм мислел да се местя в Канада. Даже обяснявам защо -съвсем човешки причини-аз почти нямям роднини останли в Бг и ако се преместя за мен ще е събиране със семеиството а не както е за повечето раздяла. Та поради тая причина се бях навил дори да слезна надолу с парите -да речем до 10-20% ототва което дават на местен. Да да ама не.....за 8-9 месеца пребиваване в Канада и едиколко си опита да ида там без тъпотите с имиграционите , се разбра че (поне за мен лично де )че с многото имигранти се поддържа ниска цена за заплатите- нищо друго.
Само да ти кажа леко лични данни - работя като девелопер в американска фирма в немско -работодателя в Канада почи не може да ме базика с нищо но обикновенно накрая се стига до следното- абе аз за толкова пари дет ти искаш мога и местен да си намеря...ми викам му -намрери си....
Както ти казах много добре си знам положението и ми е ясно че не мога да искам много ама те искат направо за без пари да работиш.....това е погледнато през моите очи , за други може и да е друго ,ама както се казва всеки гледа света от неговата си камбанария.
Успех
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

bp_de написа: Само да ти кажа леко лични данни - работя като девелопер в американска фирма в немско -работодателя в Канада почи не може да ме базика с нищо но обикновенно накрая се стига до следното- абе аз за толкова пари дет ти искаш мога и местен да си намеря...ми викам му -намрери си....
Това с намирането на местен за същите пари и въпросът с канадският експириънс са едни от най-селските изпълнения за да те наведът да бачкаш за по-малко пари... Капитализъм, братче, не можеш да ги съдиш...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivanko13 написа:Капитализъм, братче, не можеш да ги съдиш...
Правилно. Проблемът обаче на много българи е, че не могат да схванат принципите на този капитализъм. Пазарът на труда затова се нарича пазар, защото има търсене и предлагане, където се формира цената на продукта на базата на взаимодействието между купувача и продавача. Сделката винаги има две договарящи се страни, като интересите им в това договаряне съвсем очевидно са различни. Повечето работодатели използват коза с канадския опит съвсем естествено за да си постигнат целите. Проблемът обаче на повечето пристигнали от други части на планетата (особено от такива с тотална липса на какъвто и да било истински капитализъм) е, че не могат и не им е ясно как и какви козове да използват на своя страна, за да постигнат своите цели в това договаряне. Тук оставяме настрана факта, че повечето дори нямат основните препоставки за подобно договаряне със силни козове - а именно сериозни и уникални умения, подплатени с качеството да убеждават лесно събеседника в това (тук същественото е, че това убеждаване трябва да става на език различен от родния такъв на търсещия работа).
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

bp_de написа:Правилно си разбрал че съм мислел да се местя в Канада.
...
Да да ама не.....за 8-9 месеца пребиваване в Канада и едиколко си опита да ида там без тъпотите с имиграционите ,
От чисто любопитство - имал ли си някога permanent residence в Канада?

Аватар
Rall

Мнение от Rall »

А на мене ми е интересно защо смяташ, че можеш да прескочиш нормалната имиграционна процедура? Щот си некъв хипер-мага-ултра девлопер, или кралицата ти е леля, или кво?
Dead Eyes See No Future
Pepon

Мнение от Pepon »

Абе що пак му наскачахте на човека? Той си го каза, че е мислил да се премести в Канада единствено и само по семейни причини.
Трябва да си луд да работиш в ИТ в Германия и да отидеш в Канада заради работата. От нашия отдел 60% са германци. Заплата под 45к евро няма при тях. И по-важното - там всички са синдикирани и не може никой да се е...а нито със заплатите им, нито с придобивките им. Наскоро имаше увеличение на заплатите. Тука в БГ-то на кой вдигнали на кой не :). Ама в Германия синдиката казва - щом ще има увеличение, трябва да е за всички без изключения и даже фиксира минималния процент, с който заплатите трябва да се вдигнат. До колкото знам има и минимална заплата, на която може да се наема ИТ специалист в Германия, но нека някои който е там да разясни повече.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Pepon написа:Абе що пак му наскачахте на човека? .
Не ве, аз само го питам, щото той се е разлял по форумите и пее като развалена грамофонна плоча едно и също: за тръстиката и за дискриминацията в Канада и колко кисело било гроздето.

Публикувай отговор