не мог ада разбера защо питаш след като си наясно със всичко
Беки, какво пак не си разбрал бе човек ? Наясно съм ама от виртуални посещения. Въпроса е ясен или поне така си мислех до момента. Хайде да уточня за бавно сгряващи: Има ли българи, които живеят, са живели или поне са били на почивка там, за да споделят мнение от жив контакт с града. Ти явно не си, така, че какво все се обаждаш ни в клин, ни в ръкав...
Келоуна е пенсионерски курорт. Хората отиват там за да са на по-топло докато си харчат пенсията
In mid-2001, 18.4% of the resident population in Kelowna were of retirement age (65 and over for males and females)
Аз имам повече наблядения от малките градчета в Онтарио
Аз много обичам когато има някой да "харчи"-това от чисто икономическа гледна точка.
Отностно % пенсионери, данните от 2001 май са малко неактуални, ама и на кой ли му пука. Ако ще 3/4 от населението да са пенсионери, пак остава малко свежа кръв за колежа и университета
Между другото, лятно време колите от Албърта преобладават, не вярвам да са пенсоинери обаче
А бе ако изядеш един нанаимо бар преди фитнес сесия нема никакав проблем.. Въобще няма да ти се отрази негативно..
Аз редовно си хапвам нещо сладко преди уърк аут..
Аз редовно си хапвам нещо сладко преди уърк аут..
Не е много правилно това което правиш, адашче
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Що??
Сериозно питам.. не съм специалист по нютришън ама малко енергия без да ти се надува много стомаха според мен няма нищо лошо.. тук разбира се няма нанаимо-барс ама има подобни.. Обикновенно удрям едно малко шоколадче милка което има бисквити вътре.. (Не съм сигурен колко грама е следващият път като си купя ще погледна)..
Аз по принцип вярвам в теорията на "умереното количество".. Ям всичко какво си пожелая само че в ограничени количества.
Май обърнах темата нагоре с краката ама карай.. нищо ново под слънцето
................Въпроса е ясен или поне така си мислех до момента. Хайде да уточня за бавно сгряващи: Има ли българи, които живеят, са живели или поне са били на почивка там, за да споделят мнение от жив контакт с града. ........:
Като цяло е красив град и е доста спокойно. След 6-7 часа в центъра може да се каже дори - умряло.
Ако търсиш не много квалифицирана и непретенциозна работа, ще се намери, въпреки , че не съм гледал как е положението. Има голям брой хора които живеят там и работят от къщи като пътуват 2-3 пъти седмично или до Виктория (+- 140 км.) или до Ванкувър (2 часа с ферибот).
ivandaman написа:Що??
Сериозно питам.. не съм специалист по нютришън ама малко енергия без да ти се надува много стомаха според мен няма нищо лошо.. тук разбира се няма нанаимо-барс ама има подобни.. Обикновенно удрям едно малко шоколадче милка което има бисквити вътре.. (Не съм сигурен колко грама е следващият път като си купя ще погледна)..
Аз по принцип вярвам в теорията на "умереното количество".. Ям всичко какво си пожелая само че в ограничени количества.
Май обърнах темата нагоре с краката ама карай.. нищо ново под слънцето
Всъщност си прав за умерено количество... Много е сложно защото всички сме много различни и това което важи за тебе не важи за мен и обратно... Има един термин plasma osmolality (не знам как е на български) и определя това колко натрий, калий, глюкоза и т.н. имаш в кръвта... Като изпраскаш една такава захаросана буца като тоя Нанаймо директно преди тренировката, организма започва да вкарва много вода в стомаха и червата и създава дискомфорт... Може да ти се гади, подува ти се корема, пърди ти се и други такива... При всеки е различно обаче, така че ако ти се чувстваш добре хапвай и да не ти пука
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст" Георг Вилхелм Фридрих Хегел
ivanko13 написа:... организма започва да вкарва много вода в стомаха и червата и създава дискомфорт... Може да ти се гади, подува ти се корема, пърди ти се и други такива...
Пърденето е дискомфорт САМО ако има хора наоколо
А за някои, дори и тогава не е
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
apple написа: anxeli ти опитвала ли си го? Наистина изглежда умопомрачително вкусно.
Nanaimo bar e страхотен десерт, но е МНОГО СЛАДЪК. Сигурно е от крема. Вчера купих няколко и бяха само по $ 1.25.
Apple, като дойдеш тук няма да ти се налага да правиш, а ще си купуваш, толкова са евтини.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Nanaimo bar e страхотен десерт, но е МНОГО СЛАДЪК. Сигурно е от крема. Вчера купих няколко и бяха само по $ 1.25.
Apple, като дойдеш тук няма да ти се налага да правиш, а ще си купуваш, толкова са евтини.
Ще се Възползвам от евтинията/когато дойда/, ама да уточня, че принципно не това е основния ми мотив да си падам по това градче. Сладкото го ограничавам отдавна. Стройна съм като фиданка, а това се постига с плодчета и зеленчуци основно. А виж на тях цената им в Канада не ми харесва ! Скъпичко ми се вижда. Затова местните са тлъсти явно, освен че си използват краката само да си домъкнат задника от асансьора до офиса примерно !
На мен пък в Бг ми се виждат скъпи, освен това избора и свежестта доста куца .
Няма такава евтиния и свежест като в ТНТ - китайския хипермаркет на Батърст/Стийлс в Торонто, признат и от пресата за дъ мястото за свежи и евтини плодове и зеленчуци от цял свят!
Канадците са дебели защото ги мързи да си сготвят нещо качествено а бутат пици и хамбургери, ядат и салата ама няма файда след толкова въглехидрати и мас.