Въпрос за NOC
- hadministratora
- Хабсурден
Re: Въпрос за NOC
Не се притеснявай за нищо. Както споменах тях не ги интересува стажа ти извън NOC. Искат само да опишеш къде и какво си работил през останалото време, но не искат да го доказваш с документи. Действай смело!
Съпругата ти също да опише и това е, нямате грижи. Чети внимателно гайда и формите и няма да сгрешиш!!!

Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Искрено Ви благодаря на двамата (SMT и Hadministrator) за вниманието и отделеното време, за първи път в този форум срещам Българи,готови да помогнат на съвсем непознат Българин. Невероятно но много приятен факт!
Последен въпрос: четох във форума в една от старите теми относно „какво да пиша ако съм бил безработен „ имаше мнения,че изобщо няма да се приеме добре ако си имал периоди без работа, та четох предложения да се пише : помагал на родители, правил ремонт и др.
Какво ще ме посаветвате?
Последен въпрос: четох във форума в една от старите теми относно „какво да пиша ако съм бил безработен „ имаше мнения,че изобщо няма да се приеме добре ако си имал периоди без работа, та четох предложения да се пише : помагал на родители, правил ремонт и др.
Какво ще ме посаветвате?
Аз лично на тази част съм писал че съм се подготвял за кандидатсване в университета, мойта приятелка писа че е помагала на родителите си.Може ти да измислиш нещо по-добро.
Мерси за отделеното времеtot2311 написа:Аз лично на тази част съм писал че съм се подготвял за кандидатсване в университета, мойта приятелка писа че е помагала на родителите си.Може ти да измислиш нещо по-добро.
Значи правилно съм се насочил, че думата безработен трябва да я няма.
Само за сведение ти колко време си се "подготвял за кандидатсване в университета", а жена ти "помагала на родителите си"?
Еми мойто беше дефакто след завършване средното май месец до 15 септември, докато при нея беше доста по сериозно времета.По спомен ти казвам около година и половина, че май и малко повече.Значи ти ако си събираш точките с професия и образование не мисля че това играе голяма роля при даването на виза.
Благодаря ти за бързия отговор, цялото внимание и отделено време!tot2311 написа:Еми мойто беше дефакто след завършване средното май месец до 15 септември, докато при нея беше доста по сериозно времета.По спомен ти казвам около година и половина, че май и малко повече.Значи ти ако си събираш точките с професия и образование не мисля че това играе голяма роля при даването на виза.
Всичко най - добро ти желая.
Здравейте,
Прочетох всичко писано във форума по въпроса и стигнах до извода, че тук темата е най-близо до въпроса, който мен ме вълнува - дали съм разбрала правилно:
1. За всички фирми, в които съм работила (около 5-6) през годините имам договори, но не от всички имам препоръки, нито пък длъжностни характеристики. Затова смятам да преведа тези договори + трудовата книжка, но да не си издирвам бившите работодатели, защото е кауза пердута (има затворили фирми, а дори да не са затворили - никой от преките ми ръководители вече реално не е на същата длъжност, за да ми подписва up-to-date reference на фирмена бланка).
2. За годините стаж, които искам да ми счетат към професията, към която кандидатствам, ще си помоля бившите ми работодатели да ми направят letter of reference като по учебник - с всички поискани в чек листа реквизити.
3. Доста са настояли за letter of reference от настоящ работодател. В момента работя на договор, обаче нямам длъжностна характеристика, на всичкото отгоре ми е малко по-различна длъжността от тази, която доказвам. И изобщо не ми се иска да занимавам работодателя си с намеренията си... Мисля да преведа само договора - дали ще свърши работа?
Изобщо този план по-горе ок ли е и ако не - отново вазникват въпроси:
- какво да правя с фирмите, които вече са затворили или с хората, които вече не работят там, а тези, които вече работят в бившите ми работодатели не са ми били никакви преки ръководители и не ме познават дори?
- ако все пак се налага да взимам някакво писмо от настоящ работодател, дайте идея какво да е то, без да ги уведомявам за намеренията си...
Стана цял роман, но... В началото ми изглеждаше много лесно да си подготвя документите, а сега възникват въпроси на всяка крачка...
Прочетох всичко писано във форума по въпроса и стигнах до извода, че тук темата е най-близо до въпроса, който мен ме вълнува - дали съм разбрала правилно:
1. За всички фирми, в които съм работила (около 5-6) през годините имам договори, но не от всички имам препоръки, нито пък длъжностни характеристики. Затова смятам да преведа тези договори + трудовата книжка, но да не си издирвам бившите работодатели, защото е кауза пердута (има затворили фирми, а дори да не са затворили - никой от преките ми ръководители вече реално не е на същата длъжност, за да ми подписва up-to-date reference на фирмена бланка).
2. За годините стаж, които искам да ми счетат към професията, към която кандидатствам, ще си помоля бившите ми работодатели да ми направят letter of reference като по учебник - с всички поискани в чек листа реквизити.
3. Доста са настояли за letter of reference от настоящ работодател. В момента работя на договор, обаче нямам длъжностна характеристика, на всичкото отгоре ми е малко по-различна длъжността от тази, която доказвам. И изобщо не ми се иска да занимавам работодателя си с намеренията си... Мисля да преведа само договора - дали ще свърши работа?
Изобщо този план по-горе ок ли е и ако не - отново вазникват въпроси:
- какво да правя с фирмите, които вече са затворили или с хората, които вече не работят там, а тези, които вече работят в бившите ми работодатели не са ми били никакви преки ръководители и не ме познават дори?
- ако все пак се налага да взимам някакво писмо от настоящ работодател, дайте идея какво да е то, без да ги уведомявам за намеренията си...
Стана цял роман, но... В началото ми изглеждаше много лесно да си подготвя документите, а сега възникват въпроси на всяка крачка...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
- hadministratora
- Хабсурден
Добави отделен лист свободен текст обяснение, защо не можеш да представиш съответния документ. Гледай обяснението да е смислено и не забравяй, че ще го четат хора които не са наясно със или не се интересуват от "особеностите" на трудовия пазар в България и по-конкретно сивата му част.Leda78 написа:какво да правя с фирмите, които вече са затворили или с хората, които вече не работят там, а тези, които вече работят в бившите ми работодатели не са ми били никакви преки ръководители и не ме познават дори?
Всички фирми, в които съм работила са на "бяло", но просто някои от тях се превърнаха от една фирма в друга и т.н. Все пак става дума за 10 години трудов стаж и фирмите, които са ми "недостижими" са в първите 3 от тях - едната я затвориха със сигурност, другата мисля, че в момента е в някаква несъстоятелност, а на третата й смениха името, но юридически дали това не е нова фирма, също нямам идея... Хората, които едно време са ми били шефове пък със сигурност ги няма там и не знам къде са. Така или иначе стажът ми към тези фирми не е ключов, така че мисля да мина с преведена трудова книжка и преведени трудови договори. Наистина ще сложа едно приложение от интернет на английски и с едно писмо, че самите фирми са променени и няма как да им намеря up-to-date reference letter...hadministratora написа:... не забравяй, че ще го четат хора които не са наясно със или не се интересуват от "особеностите" на трудовия пазар в България и по-конкретно сивата му част.
А дали някой има желание да сподели как е действал с настоящ работодател? Не ми се ще да си споделям намеренията, докато няма реално основание за това...
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Много лесно... казваш им че ако настоящия ти работодател научи за намерението ти да го напуснеш -че ти ще си изгубиш предварително работата.Тва обяснение е съвсем нормално.Leda78 написа:
А дали някой има желание да сподели как е действал с настоящ работодател? Не ми се ще да си споделям намеренията, докато няма реално основание за това...
То на 100 места пише- не напускаите работа, не продаваите собственост и т.н ПРЕДИ да сте получили 100% док от имиграционите че кеиса ви е решен положително ,е в тоя случаи ти не знаеш какво ще решат а работа ти трябва.
Последно промяна от bp_de на Съб Юли 02, 2011 4:08 am, променено общо 1 път.
Звучи много логично. Точно така ще направя. И няма да се мъча да лъжа-мажа закъде ми трябва и т.н. Не се чувствам комфортно като лъжа, нямам опит в това и обикновено ме хващат, ако се опитам
Благодаря за отговора!

Здравейте,
Не исках да отварям нова тема и затова ще попитам тук за моите шансове. Снощи направих теста за имиграция и имам над 67 точки. Може и да бъркам с изчисляването и резултатът да е по-нисък .
Накратко - имам магистърска и бакалавърска степен по счетоводство и контрол, 3 години опит като помощник одитор в одиторско предприятие. Имам и друго висше (бакалавър) и стаж по него 2 години, но е хуманитарна специалност и доколкото разбрах не мога да я ползвам в Канада. Не съм семейна, преди 4 години взех TOEFL с 270 точки (от 300 максимални). В момента английският ми е по-добър от момента на вземането на TOEFL. Френски език не съм учила никога. За средствата - ще се справя с осигуряването им. На IELTS мога да се явя към февруари 2012 и да подготвя документи за юли 2012.
Имам ли шансове ако кандидатствам за Financial Auditors and Accountants (NOC 1111-A) в началото на юли 2012? Предполагам сега лимитът ще се запълни бързо с тези 500 бройки за всяка от 29-те специалности. Колко време приблизително би отнела процедурата ако кандидатствам с готов резултат на IELTS? Благодаря предварително.
Не исках да отварям нова тема и затова ще попитам тук за моите шансове. Снощи направих теста за имиграция и имам над 67 точки. Може и да бъркам с изчисляването и резултатът да е по-нисък .
Накратко - имам магистърска и бакалавърска степен по счетоводство и контрол, 3 години опит като помощник одитор в одиторско предприятие. Имам и друго висше (бакалавър) и стаж по него 2 години, но е хуманитарна специалност и доколкото разбрах не мога да я ползвам в Канада. Не съм семейна, преди 4 години взех TOEFL с 270 точки (от 300 максимални). В момента английският ми е по-добър от момента на вземането на TOEFL. Френски език не съм учила никога. За средствата - ще се справя с осигуряването им. На IELTS мога да се явя към февруари 2012 и да подготвя документи за юли 2012.
Имам ли шансове ако кандидатствам за Financial Auditors and Accountants (NOC 1111-A) в началото на юли 2012? Предполагам сега лимитът ще се запълни бързо с тези 500 бройки за всяка от 29-те специалности. Колко време приблизително би отнела процедурата ако кандидатствам с готов резултат на IELTS? Благодаря предварително.
- hadministratora
- Хабсурден
Този NOC го няма в списъка в момента. Не знам на какво базираш очакванията си за 2012.
Благодаря за уточнението. Не съм разбрала правилно.
Ставаше въпрос за NOC 1122 Professional Occupations in Business Services to Management, но видях, че помощник одитор не може да се впише в тази категория, а неговата е отпаднала.
Ако кандидатствам за френската част имам ли възможност за одобрение на кандидатурата (ще понауча френски) и при одобрение с директен полет до английската част без установяване във френската?
Ставаше въпрос за NOC 1122 Professional Occupations in Business Services to Management, но видях, че помощник одитор не може да се впише в тази категория, а неговата е отпаднала.

Ако кандидатствам за френската част имам ли възможност за одобрение на кандидатурата (ще понауча френски) и при одобрение с директен полет до английската част без установяване във френската?