То и на мен ми беха казали, че тук никой не си простира гащите на балкона, ма ела да видиш кво става в определени квартали

Но да се върна на пушенето - тук като отидеш на гости, всички пушат, но домакините пращат желаещите на балкона. Много е приятно да не ти вони цялата къща на фасове!
Казвам го от позицията си на дългогодишен пушач.
Също така, когато забраниха пушенето в заведенията (2оо5 год.) мрънках, ма още бях с друго мислене

Към днешна дата, намирам за страхотен кеф да изляза от заведението, без да ми люти на очите, а аз цялата да мириша като непочистен пепелник...
Та, както някой мъдро отбеляза (нищо лично, все пак) - сбъркани са приоритетите...Сякаш...Ма е нормално.
Също така ще е нормално да не спреш цигарите, ако това е твоят избор. Да ги намалиш е удобен вариант. Пушенето (както и пиенето) не бива да се превръща в самоцел, щото, видиш ли, не знаеш къде да си денеш ръцете като седнеш на маса.

А все продължавам да не мога да разбера доста сънародници тук кво се стискат за една бутилка пиене от магазина! То човек не е длъжен да излюска всичко на екс, по дяволите!
Много още може да се каже по темата, но точно сега ще си сипя едно и ще отида да изпуша една цигара (на балкона, нали - имам малко дете и не е нужно да го тровя, като правят доста хора, включително и моите родители в БГ)