abozhilov написа:Моля те прочети какво съм написал преди да публикуваш подобни размисли. Лично мен не ме касае от колко човека са преведени тези пари а какъв е броя на българските емигранти. Като имаме броя на емигрантите ще получим средно каква сума на месец изпраща един български емигрант. След това ще имаме данни върху които можем да разсъждаваме.
Всъщност статията в Монитор, и съответно темата, са за това колко е общата сума пари които изпращат имигрантите, а не колко е тази сума на един имигрант, така че данни върху които може да се разсъждава има, но явно на тебе ти се иска просто да извъртиш темата в друга посока.
abozhilov написа: Нямам идея от колко години си извън България, но в момента България е хубаво място за външни инвестиции. Ако в тези пари влизат чуждите инвестиции определено не сте ни ги дали тези пари. За да има чужди инвестиции това означава че има хора в България, които работят за тези пари. За пример на предишното ми работно място работехме с германска фирма, която по абсолютно същия начин ни превеждаше пари. Да обаче тези пари не са ни ги изпращали даром.
За голямо съжаление през последните две години, като следствие от световната икономическа криза, сумата на външните инвестиции в България спадна чуствително, но както вече отбелязах - индивидуалните преводи от имигранти в чужбина и външните инвестиции в България са две съвсем различни неща.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)