KOFI- promeni V.2004
Lub0, zashto tolkova podtseniavash imigrantite (pone tia ot BG). Az lichno smiatam che tova e dobar start i vazmojnost da ponauchish frenski. Inache si napalno prav i da ti kaja chestno az smiatam che ne gubiat imigrantite, a Quebec...sega shte pochnat po-malko hora da idvat tuk, a povecheto idvashti poradi lipsa na vreme shte govoriat samo na angliiski i pak shte se opraviat...samo za jelaeshtite da chlenuvat v niakoia mafia nema da se razmine i shte triabva da uchat 

- Lub0
- Обратна връзка:
Мечо, аз не ги подценявам, но има лабилни хора, освен това ако си споняш едно време кофито беше в една сграда и там доста повече време се отделяше на промиването на мозъци отколкото на учене на език. Определено съм срещу такава система. Иначе като гледам платеното изучаване на френски ще си остане, но ще се заплаща от друга организация и организацията кофи ще има все по-затихващи функции и като цяло промените са за добро и емигрантите няма да бъдат ударени по джоба.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
Az sum da zatvoriat KOFI napulno .Taka shte spestiat pari ot prepodavatelski zaplati.
Ima bezplatni kursove kum uchilishtata v koito ne ti gubiat vremeto tolkova i ne ti promivat mozuka 4e triabva da vrushtash da uchish v koleg (vupreki 4e imash universitetsko obrazovanie) i da rabotish kato volunteer,i da te deprisirat s tova 4e za nishto drugo ne stavash osven da rabotish v niakoi skapan zavod .
Na tezi bezplatni kursove sushto mogat da ti plashtat ot Emploi Quebec ako sedish po cial den tam.
Men me ugasno iad che si gubix 4 meseca v KOFI-to a ne se zaxvanax da si tursia rabota vednaga.Ako ne plashtaxa vuobshte niamashe da se mu4a s tiax.
Ima bezplatni kursove kum uchilishtata v koito ne ti gubiat vremeto tolkova i ne ti promivat mozuka 4e triabva da vrushtash da uchish v koleg (vupreki 4e imash universitetsko obrazovanie) i da rabotish kato volunteer,i da te deprisirat s tova 4e za nishto drugo ne stavash osven da rabotish v niakoi skapan zavod .
Na tezi bezplatni kursove sushto mogat da ti plashtat ot Emploi Quebec ako sedish po cial den tam.
Men me ugasno iad che si gubix 4 meseca v KOFI-to a ne se zaxvanax da si tursia rabota vednaga.Ako ne plashtaxa vuobshte niamashe da se mu4a s tiax.
- Lub0
- Обратна връзка:
Това си беше официалната политика на провинцията и затова са вкарали толкова цигани за да гласуват уж един ден за отделянето на Кебек от Канада, хората обаче не са толкова глупави и това става все по-малко вероятно, и със смяната на властта кофито вече е ненужно и е крайно време да бъде затворено окончателно и ученето на езици да бъде под друга форма (то и сега вече се порвежда по университети и колежи както и трябва да бъде)
Lub0 for President!
###############
###############
За мен КОФИ-то беше много полезно, като се има предвид оскъдния ми багаж по френски, с който дойдох. И освен учител по френски, той ни беше и съветник по всички проблеми, с които се сблъсквахме почти ейедневно в началото: като се почне от това, че магазините имат политика за рембурсмент и се стигне до поведение на интервю за работа. Практични съвети от местен човек, които няма откъде другаде на науча, защото както се сещате, в началото не познавам никой друг местен. Вярно е, че се опитваха да ни промиват мозъците, но Любо, защо си мислиш, че хората се хващат? Всеки си има глава на раменете, нали? Даже беше много забавно да им гледаме реакциите след изборите.
Освен това тук, при нас КОФИ-то е в унив. и в един от най-добре оборудваните сежепи, т.е. можехме да се мешаме с местните, да се чувстваме на ти с университета (всичките му служби са ти под ръка и си питай колкото и каквото щеш, там си цял ден, а има нужда, защото има такова изобилие от програми и програмки, и не всичко можеш да научиш от сайта). Това, разбира се, струва много скъпо (и ние сме се чудили как така се отпускат толкова пари). Сега, ако прехвърлят курсовете по разни пара-правителствени организации с малки бюджети, познай къде ще настанят тези курсове. Имигрантите ще бъдат отделени в някакви сгради, много полезно ще е за интеграцията.
И за ученето на език е съвсем различно дали ще ходиш на курс всеки ден по 5 часа или вечер след работа по 2 часа...
А иначе, наистина, ако това се брои за промиване на мозък, силно симпатизирам на франкофоните в усилията им да запазят езика си (но не и на сепаратистките идеи, разбира се). И се дразня, когатоо тук чета разни презрителни реплики към тях и езика им.
Освен това тук, при нас КОФИ-то е в унив. и в един от най-добре оборудваните сежепи, т.е. можехме да се мешаме с местните, да се чувстваме на ти с университета (всичките му служби са ти под ръка и си питай колкото и каквото щеш, там си цял ден, а има нужда, защото има такова изобилие от програми и програмки, и не всичко можеш да научиш от сайта). Това, разбира се, струва много скъпо (и ние сме се чудили как така се отпускат толкова пари). Сега, ако прехвърлят курсовете по разни пара-правителствени организации с малки бюджети, познай къде ще настанят тези курсове. Имигрантите ще бъдат отделени в някакви сгради, много полезно ще е за интеграцията.
И за ученето на език е съвсем различно дали ще ходиш на курс всеки ден по 5 часа или вечер след работа по 2 часа...
А иначе, наистина, ако това се брои за промиване на мозък, силно симпатизирам на франкофоните в усилията им да запазят езика си (но не и на сепаратистките идеи, разбира се). И се дразня, когатоо тук чета разни презрителни реплики към тях и езика им.
- Lub0
- Обратна връзка:
Анито, едно време кофито в Монтреал (предполагам навсякаде другаде също) беше точно това - една голяма сграда пълна с емигранти. Така че нещата се променят за добро (като и ти си забелязала преместиха курсовете в университети и т.н.) и следващата логична стъпка е да закрият въобще тази организация.
Lub0 for President!
###############
###############
Hi Mladeji,
Abe prosto iskam da vi popitam neshto, no savsem chistosardechno, zashtoto sam ozadachen.
Tova COFI yavno e big deal in Quebec. Ta vaprosat mi e sledniyat- Kak be adjaba minahte interview za Quebec s takav mijav frenski, ta sega da vi se nalaga da go uchite v Quebec. Tokova li sa niski kriteriite na interviewto? Ne znam, napravo me izumyavate.
Az na moeto interview za Federalna Canada napravo razbih immigration officera. Samo deto ne go napravih geolog kato men- govorihme si, chertah mu geolojki karti tzeli 60 minuti. Nyamashe da mina ako anglijskiyat mi ne beshe jelezen. Vi e kak minavate tezi Quebekarski interviewta, akalat mi ne go pobira.
Tuk v Calgary å sashtoto- prez den pristigat bulgari minali Quebecarska protzedura. Sled tri mesetza zapochvat da uchat english. Plashtat im po 700-1000 CAD/mesetz v prodaljenie na 10 mesetza.
Govoril sam s pone 10 choveka minali Quebekarska protzedura. Kato gi pitam kak im e frenskiyat, te samo povdigat ramene...
Ïîñëåäíèÿò ÷îâåê äîéäå ïðåäè 10 äíè. Èìà æåíà, äúùåðÿ è ñèí. Òîé ó÷èë ôðåíñêè 5 ìåñåöà (ïðåäè òîâà íèùî), æåíà ìó ó÷èëà 3 ìåñåöà.
Ïàê âè ïèòàì õîðà- òîâà èíòåðâþ âåðíî ëè å òàêúâ òà**ê?
Íàçäðàâå
Abe prosto iskam da vi popitam neshto, no savsem chistosardechno, zashtoto sam ozadachen.
Tova COFI yavno e big deal in Quebec. Ta vaprosat mi e sledniyat- Kak be adjaba minahte interview za Quebec s takav mijav frenski, ta sega da vi se nalaga da go uchite v Quebec. Tokova li sa niski kriteriite na interviewto? Ne znam, napravo me izumyavate.
Az na moeto interview za Federalna Canada napravo razbih immigration officera. Samo deto ne go napravih geolog kato men- govorihme si, chertah mu geolojki karti tzeli 60 minuti. Nyamashe da mina ako anglijskiyat mi ne beshe jelezen. Vi e kak minavate tezi Quebekarski interviewta, akalat mi ne go pobira.
Tuk v Calgary å sashtoto- prez den pristigat bulgari minali Quebecarska protzedura. Sled tri mesetza zapochvat da uchat english. Plashtat im po 700-1000 CAD/mesetz v prodaljenie na 10 mesetza.
Govoril sam s pone 10 choveka minali Quebekarska protzedura. Kato gi pitam kak im e frenskiyat, te samo povdigat ramene...
Ïîñëåäíèÿò ÷îâåê äîéäå ïðåäè 10 äíè. Èìà æåíà, äúùåðÿ è ñèí. Òîé ó÷èë ôðåíñêè 5 ìåñåöà (ïðåäè òîâà íèùî), æåíà ìó ó÷èëà 3 ìåñåöà.
Ïàê âè ïèòàì õîðà- òîâà èíòåðâþ âåðíî ëè å òàêúâ òà**ê?
Íàçäðàâå
- bgmontreal
- Обратна връзка:
kolko polezno i nevazmojno bez nego e KOFIto shte se razbere kato Share-to kracne dotaciite.
Togawa neka da se vidi kolko hora shte hodiat i shte obshtuwat s mestnite prepodawateli i shte piat woda ot izwora.
Samo ne moga da razbera zashto si mislite che Quebec ne moje da mine bez hiliadite imigranti koito idwat s edinstwenata idea da otidat na KOFI, posle social, rabota na cherno, APPORT, vakancii w BG, dokato im se plashta social-a i t.n.
Drugite imigranti koito Quebec iska, niamat mnogo wreme za KOFI, dokazatelstwo e edno semeistwo, koeto doide s dwata ezika i 4 dena sled towa si nameriha rabota. ETO TOWA ISKA QUEBEC - iska hora koito znaiat ezika, za da im dade wazmojnosti, inache pari moje da dawa i na cial Kitai.
Smehotworno e da se sravniat znaniata po ezik, nachin na jiwot v Quebec i razni drugi na emigrant s 9 meseca KOFI i takav s 6 meseca rabota.
Togawa neka da se vidi kolko hora shte hodiat i shte obshtuwat s mestnite prepodawateli i shte piat woda ot izwora.
Samo ne moga da razbera zashto si mislite che Quebec ne moje da mine bez hiliadite imigranti koito idwat s edinstwenata idea da otidat na KOFI, posle social, rabota na cherno, APPORT, vakancii w BG, dokato im se plashta social-a i t.n.
Drugite imigranti koito Quebec iska, niamat mnogo wreme za KOFI, dokazatelstwo e edno semeistwo, koeto doide s dwata ezika i 4 dena sled towa si nameriha rabota. ETO TOWA ISKA QUEBEC - iska hora koito znaiat ezika, za da im dade wazmojnosti, inache pari moje da dawa i na cial Kitai.
Smehotworno e da se sravniat znaniata po ezik, nachin na jiwot v Quebec i razni drugi na emigrant s 9 meseca KOFI i takav s 6 meseca rabota.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Intevuto go minax na frenski i se razbraxme dosta dobre,no posle ne mi se nalogi da polzvam pove4e takak 4e za 2 godini go pozabravix prili4no.
sled koeto idvam v quebec i nestiga 4e sum pozabravila frenskiat frenski ama se sbluskvam i stukashniat variant koito me dovurshi
.xora zavurshili frenska gimnazia sa mi kazvali 4e v na4aloto ne razbirat mnogo ot tova koeto se govori po ulicata.
po instituciite niama problem 4e tam govoriat iasno.
otivash na intewuto i mul4ish kato pukel za da te slogat na po nisko nivo ta barem da vzemesh da pregovorish tova koeto si zabravil ama ne te te budat na 4 nivo i pogoliamata 4ast ot suo4incite ti sa dosta po zle ot teb zashtoto sa zapo4na li ot 1 nivo a tuka frenski ne te uchat ,taka 4e vmesto da napredvash ti napravo nazadvash .
ta taka s KOFI
sled koeto idvam v quebec i nestiga 4e sum pozabravila frenskiat frenski ama se sbluskvam i stukashniat variant koito me dovurshi
.xora zavurshili frenska gimnazia sa mi kazvali 4e v na4aloto ne razbirat mnogo ot tova koeto se govori po ulicata.
po instituciite niama problem 4e tam govoriat iasno.
otivash na intewuto i mul4ish kato pukel za da te slogat na po nisko nivo ta barem da vzemesh da pregovorish tova koeto si zabravil ama ne te te budat na 4 nivo i pogoliamata 4ast ot suo4incite ti sa dosta po zle ot teb zashtoto sa zapo4na li ot 1 nivo a tuka frenski ne te uchat ,taka 4e vmesto da napredvash ti napravo nazadvash .
ta taka s KOFI
Samo ne znam za6to triabwa winagi da se gleda w 4erno i bialo... Za6to triabwa tezi, minali prez COFI, zadaljitelno da prodaljat po opisania ot teb pat?bgmontreal написа: Samo ne moga da razbera zashto si mislite che Quebec ne moje da mine bez hiliadite imigranti koito idwat s edinstwenata idea da otidat na KOFI, posle social, rabota na cherno, APPORT, vakancii w BG, dokato im se plashta social-a i t.n.
Za da minem intervito s mijawia si frenski, zna4i M. Petroff e widial ne6to w nas. Kakwo li? Sigurno 4ernite ni o4i, 6toto i deca niamame, ta i po tazi to4ka ne sme se wpisali... Ta i na nas ni dadoha 6ans horata.
Werno, zabawiame se s rabotata 9-10 meseca, no sme si go znaeli.
A za6to triabwa sled COFI nepremenno social? Niakoi ot poznatite mi zapo4naha rabota sled nego (i to po specialnostta si), a drugi, kato nas (i dosta drugi poznati) u4at w univ. T.e. ne sme na social, a s pret-owe, koito 6te si gi wra6tame na darjawata. Razli4no e ot social, nali? Pone az taka mislia. A niakoi sme si i porabotwali, i to ne na 4erno, no ne smiatam, 4e e nujno da si opiswam peripetiite tuk. Ta ne mislia, 4e se wpiswam w twoiata kartinka.
Da, ne moje i da ima srawnenie m/u moia opit i tozi na sem. s ezici, namerilo si wednaga rabota. No nie si berem plodowete ot towa, waprosat e, 4e imam 6ans. I 6te se sprawia rano ili kasno, makar i s powe4e usilia.
- bgmontreal
- Обратна връзка:
toia razgowor sme go wodili weche i mu znam izhoda - kofa pomia na moiata glava.anito написа:Samo ne znam za6to triabwa winagi da se gleda w 4erno i bialo... Za6to triabwa tezi, minali prez COFI, zadaljitelno da prodaljat po opisania ot teb pat?bgmontreal написа: Samo ne moga da razbera zashto si mislite che Quebec ne moje da mine bez hiliadite imigranti koito idwat s edinstwenata idea da otidat na KOFI, posle social, rabota na cherno, APPORT, vakancii w BG, dokato im se plashta social-a i t.n.
Za da minem intervito s mijawia si frenski, zna4i M. Petroff e widial ne6to w nas. Kakwo li? Sigurno 4ernite ni o4i, 6toto i deca niamame, ta i po tazi to4ka ne sme se wpisali... Ta i na nas ni dadoha 6ans horata.
Werno, zabawiame se s rabotata 9-10 meseca, no sme si go znaeli.
A za6to triabwa sled COFI nepremenno social? Niakoi ot poznatite mi zapo4naha rabota sled nego (i to po specialnostta si), a drugi, kato nas (i dosta drugi poznati) u4at w univ. T.e. ne sme na social, a s pret-owe, koito 6te si gi wra6tame na darjawata. Razli4no e ot social, nali? Pone az taka mislia. A niakoi sme si i porabotwali, i to ne na 4erno, no ne smiatam, 4e e nujno da si opiswam peripetiite tuk. Ta ne mislia, 4e se wpiswam w twoiata kartinka.
Da, ne moje i da ima srawnenie m/u moia opit i tozi na sem. s ezici, namerilo si wednaga rabota. No nie si berem plodowete ot towa, waprosat e, 4e imam 6ans. I 6te se sprawia rano ili kasno, makar i s powe4e usilia.
Vapreki towa ...

Idwash v chujda strana bez da i znaesh ezika i pochwash da go uchish SLED kato si doshal tuk

Ami tia pari ne idwat ot nebeto, nali?
Ne te imam teb predwid, zashtoto ti ne "cvilish" protiv QC i imash namerenie da se ustanowish tuk - ti si ot kategoriata koiato QC ISKA ZA IMMIGRANTI, ama hora waw washto polojenie, no koito pluiat kato besni i sled universiteta minawat na social ...
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
COFI-to e sazdadeno niakoga za da podpomaga 4lenovete suprovojda6ti osnovnia kandidat za koito se predpolaga 4e govori frenski.V posledstvie oba4e, prinzipa stava"Abe za6to da ne se vuzpolzvam kato 6te mi pla6tat, ia da ne se mina" i sum vijdala slu4ai kogato hora s frenski gimnazii se praviat na udareni i neznae6ti izob6to frenski, samo i samo da vzemat "zaplatka ot COFI" i da mogat da porabotiat i na4erno.Tarikatlzi , zna4i.AlexAA написа:Hi Mladeji,
Tuk v Calgary е sashtoto- prez den pristigat bulgari minali Quebecarska protzedura. Sled tri mesetza zapochvat da uchat english. Plashtat im po 700-1000 CAD/mesetz v prodaljenie na 10 mesetza.
Последният човек дойде преди 10 дни. Има жена, дъщеря и син. Той учил френски 5 месеца (преди това нищо), жена му учила 3 месеца.
Пак ви питам хора- това интервю верно ли е такъв та**к?
Наздраве

Последно промяна от Rosi на Пет Апр 02, 2004 5:14 pm, променено общо 1 път.