Кой интернет позволява гледане на онлайн ТВ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
ivanzab

Re: Кой интернет позволява гледане на онлайн ТВ?

Мнение от ivanzab »

Здравейте отново!
MrGeek , предполагам си изцяло прав. Така си е за Бг пространството. Наистина от бг тракери тегля почти винаги на максималма скорост (в моя случай 50 Мбит - за толкова съм платил ;) ).
Наистина "навън" скоростите са по различни, но това мисля не е от моят доставчик, а от насрещните сървъри. Говорил съм нееднократно за това с тях. Пропуснах да напиша една много важна особеност.
Трасето, което ползвам е изцяло оптично. Не става дума за БТК. Поне на този етап услугата е уникална за БГ (като медия за пренос и скорости). Затова е и тази разлика в сравнение с останалите LAN доставчици. Мисълта ми е, че се учудвам, че в Канада няма нещо подобно. Иначе по телефонната линия БТК предлагат скорости от порядъка на около:
# Максимална Интернет скорост на download - 10 Mbps
# Максимална Интернет скорост на upload - 1 Мbps

Незнам с този upload дали ще може да се осъществи нормален скайп (видео) например...
Тук слагам едни връзки (може да са полезни за някой):
http://online-media-archive.net/tv/browse.php
http://www.readontech.com/downloads.html

Поздрави!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

ivanzab написа:Трасето, което ползвам е изцяло оптично. Не става дума за БТК. Поне на този етап услугата е уникална за БГ (като медия за пренос и скорости). Затова е и тази разлика в сравнение с останалите LAN доставчици. Мисълта ми е, че се учудвам, че в Канада няма нещо подобно.
Интересно, защо реши, че няма такава услуга? Лично съм поръчвал три такива изпълнения, макар и това да не е популярно за домашни потребители.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
def34

Мнение от def34 »

MrGeek ето ти оферта за ПОН интернет на спектрум http://www.pon.bg/index.php, както виждаш скоростите са 100 Mbps за download и upload и цената е 30 евро-60 лева.Те сьщо по подобие на Shaw
предлагат оптика до дома и вече имат изградена реално съществуваща мрежа в три града на България. Само,че тука не си говорим за някакви екзотични станадарти и въвеждане на космически скорости, които едва ли са нужни на един обикновен абонат.Говорим с,че Канада е наистина доста назад в телекомуникациите , ако не от България, то поне от Европа.Просто е смешно да предлагаш в днешно време за луди пари ограничен трафик и да "доиш" потребителите с някакви такси за модеми и т.н. И недей говори за "голямата" държава Канада, ,която се нуждае от много инвестиции за покриване. Истината е че огромна част от населението живее в крабрежните райони, а не в прериите, така,че не е толкова сложно да се покрият градските части с качествен интернет.Проблемът е липсата на конкуренция и монополното положение на две фирми, които се опитват да унищожат всякаква алтернатива.
А цитираната от теб фирма предлага малко смешни офери.За някакви си само 106$ без данъците ми дават "цели" 150 гб трафик,с "Up to 25 Mbps download speed & Up to 2 Mbps upload speed".Наистина малко нелепо!
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

MrGeek написа:бля бля
Ти си малко като оня където казваше :
в България всичко е ок,страната е в Еврозоната,корупция няма ,БВП всяка година се покачва с 3-5% ,всичко е цъфнало и вързало ,страната има наи добрия бюджетния дефицит в цяла Европа и т.н. пък в същото време заплатите на българина са наи ниските в Европа и половината хора за на прага на бедността .
Та така и с твоите приказки. :lol:
Не може страна пак казвам от Г7 в 21 век да има комуникации подобни със стрни от 3-я свят .Не може да предлагаш Internet с услугата ограничен/неограничен трафик,не може взимаш пари за щяло и не щяло,не може съпорта да ти е само по телефона и да те питат кои номер грешка ти показвало и ако нямаш номер да немогат да ти помогнат.Не може скоростите да са ти толкова слаби че имаш чувството че живееш преди 15г ,не може 5 мб да ги водят за high speed Internet :rofl: И т.н. може да се продължава вечно.
А за голямата територия пък довода е меко казано смешен.МИ да не би Сащ да са с малка територия ? :lol:
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Така е в Канада,конкуренция няма,щом няма конкуренция-няма и подобряване на качеството на дадения продукт :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
demococcus

Мнение от demococcus »

Е то се видя че излязохме извън темата, та да се обадя и аз. Явно това с обширните територии си казва думата - в Австралия седят по сходен начин нещата. Мой колега сега се оплаква че няма друг вариант, освен да плаща на трафик и ... не мога едно клипче да му изпратя даже, без това директно да се отрази в сметката му.
А за БГ интернета - да, едно от малкото хубави неща в страната. Или поне в моя град. Така и не усетих кога съм направил три терабайта ъплоуд за една година.
speedy

Мнение от speedy »

radkoT написа:Не може страна пак казвам от Г7 в 21 век да има комуникации подобни със стрни от 3-я свят .Не може да предлагаш Internet с услугата ограничен/неограничен трафик,не може взимаш пари за щяло и не щяло,не може съпорта да ти е само по телефона и да те питат кои номер грешка ти показвало и ако нямаш номер да немогат да ти помогнат.Не може скоростите да са ти толкова слаби че имаш чувството че живееш преди 15г ,не може 5 мб да ги водят за high speed Internet :rofl: И т.н. може да се продължава вечно.
А за голямата територия пък довода е меко казано смешен.МИ да не би Сащ да са с малка територия ? :lol:
Всичко е въпрос на пари. Технологии има, но струва много, много пари. Територията има огромно значение, както и гъстотата на населението. Северна Америка е на практика едно- и двуетажна. Инфраструктурата все още осигурява достатъчно добри услуги за над 90% от населението. Тези които искат повече трябва просто да са готови да плащат. Признавам, че Канада не е дай-доброто място за торенти, което изглежда че счита за върховното приложение на комуникациите. Между другото, в САЩ все повече се говори за въвеждане на плащане за трафик.

А в Канада имаше места в даунтаун Торонто, където апартаментите имаха 100М Интернет преди 10 години.

Имаш ли бегла представа колко струва инсталиране на метър оптичен кабел в даунтаун или в предградие с еднофамилни къщи?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

speedy написа:Признавам, че Канада не е дай-доброто място за торенти, което изглежда че счита за върховното приложение на комуникациите.
Защо, да не би да е най-доброто място за нещо друго? Например за гледане на он-лайн телевизия 720p? Говоря за сравнение със западния свят, не с Монголия разбира се.
Има-няма технологии, факта си е факт че 3 компании държат де-факто монопол и праскат потребителя както искат. Малък пазар (брой потребители) на огромна територия. Дори и самите канадци се усещат вече, че като се самопровъзгласяват за намбър уан по еди-си-кво, тва далеч не ги прави наистина намбър-уан ;)

http://www.cbc.ca/technology/story/2010 ... ml[quote]A new report from Harvard University says that contrary to what the CRTC states, Canada has some of the slowest and most expensive internet access in the developed world.[/quote]
Canada continues to see itself as a high performer in broadband, as it was early in the decade, but current benchmarks suggest that this is no longer a realistic picture of its comparative performance on several relevant measures
Canada placed in the middle of the pack in terms of speeds offered but fared poorly in pricing, ranking 18th out of 30 for current-generation internet and 18th out of 19 for next-generation speeds, which are 35 megabits or faster.
http://www.thestar.com/news/sciencetech ... ote]Canada still presents itself as an Internet leader even though it now offers substandard web access compared to other countries, a study of world online systems has concluded.[/quote]
speedy

Мнение от speedy »

Очакванията за бързо и евтино не са реалистични.

Verizon беше първата северно-американска компания, която инсталира оптика в голям мащаб (и още продължава).

Преди няколко години средния разход за връзване на къща беше между $750 и $800. Не вклщчва оперативни разходи. Това беше, когато капиталът беше евтин. Районът на покритие е от Мейн до Западна Вирджиния - тоест един от най-гъсто населените.

В Канада разходите са по-големи. Вадете калкулаторите...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

speedy написа:В Канада разходите са по-големи. Вадете калкулаторите...
Aз вярвам че разходите са по-големи ама не приемам да ми се изхвъргат че били намбър уан, щото далеч не се близо до първото място нито по цени, нито по скорост.
А благодарение на практически монополното положение, голямата тройка избива въпросните разходи многократно и прави тлъста печалба, така че аз не се притеснявам за тях - няма опасност да фалират, ако ще разходите за връзване на къща да са двойни на щатските.
speedy

Мнение от speedy »

Нито са нумеро уно, нито са най-зле.

Има едно решение на въпроса - правителството купува инфраструктурата на пазарна цена и дава достъп на всички, които искат да продават услуги. Сигурен съм, че Бел и Роджърс ще са много доволни, щото няма да имат капитални разходи. Ще трябват само стотина милиарда. Е, ще трябва и да се вдигнат данъците, но пък ще падне голямо точене на филми за по $20 на месец.

Изобщо чесане на езици, без да се знае нищо по въпроса.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Аз чеша езика, щото виждам че в САЩ интернета е по-евтин, пък данъците не са им по-големи ;)
А като гледам Бел, Роджърс и Телъс как се комбинираха за да прецакат старта на WIND Mobile, ще ме прощаваш ако съм скептично настроен колко радостни ще бъдат, ако всички които искат да продават услуги имат достъп!
За точенето на филми - колко потребители мислиш биха купували пакети със скорости над 5-10 мбит ако точенето на филми/музика/софтуер беше невъзможно? Колко потребители биха плащали допълнително още $20-$30-$50/месец за да им се зарежда gmail.com или facebook.com вместо за 1 секунда, за 0.79145 секунди? Аз не мисля че нашите приятели от Robbers или Hell са против точенето, защото то не им бърка директно в джоба. Те абсолютно са ЗА точенето, за да могат потребителите да купуват все по-големи и скъпи пакети, просто искат въпросното точене да става в лимити, които им позволяват да правят яка печалба, без да трябват много-много ъпгрейди на инфраструктурата (което се налага щото гадните потребители пък искат всичките да точат и то по много).
becks

Мнение от becks »

против точенето, защото то не им бърка директно в джоба. Те абсолютно са ЗА точенето,
Тц, против точенето и онлай телевизията са, защото голяма част от бизнеса им е точно това - ДВД под наем , он деманд, кабел, сателит.

Ако гледаш телевизия по интернет, току виж си си спрял кабела или сателита, където те са абсолютни монополисти ;)
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Може и да си прав, но не виждам кой би си купил пакета 50 мбит на робърс ако нямаше точене?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Правят квото си искат Роджерс и Бел, доят здраво и въобще не им пука... Трябва да се търсят алтернативи :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Публикувай отговор