Носталгия в Канада! Изпитвали ли сте нещо подобно?
Re: Носталгия в Канада! Изпитвали ли сте нещо подобно?
Носталгия по отминалата младост, по лятната ваканция, по доброто старо време, по розовия период от имиграцията. Трябва ли да има и към родината и бащината стряха?
Има хора дето не е трябвало да емигрират - те са отделен случай.
Има хора дето не е трябвало да емигрират - те са отделен случай.
Embrace your climate change!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Хъл вземам толкова колкото държавата, в лицето на опредлен неин чиновник, сметне че ми се полага и ми дава. Същото което правиш и ти - искаш каквото ти се иска и вземаш каквото ти се даде. Не обявявам всичките си доходи и гледам да платя по-малко данъци, също както и ти правиш и всеки друг в тая държава. Супер-честните и принципните като пумпи, дето ще декларират и 5-те долара намерени на улицата, са белите лястовички на обществото. Проблемът ти идва от там, че ти и държавният чиновник се разминавате в преценката полага ли ми се еди-какво си или не ми се полага да ми се даде. Е да, ама в случая ти си господин никой и от теб нищо не зависи, не теб е оторизирала държавата да казваш кой може и кой не може да взема. Така че можеш да си лаеш колкото ти душа иска, все си е тая, керванът ще си върви. Кандидатирай се за държавна служба, стани агент в солидарите сосиал и тогава казвай "може" и "не може" на който сметнеш за необходимо.Uspial написа:Линко написа:Ми и аз така правя бе Линко. Точно като теб.Но критикувах началници и най-вече политработници когато прекаляваха с постулатите на отдавна умрели личности а загърбваха живите хора и техните проблеми
Критикувам началниците във форума като теб, като прекалят с взимането от държавта Канада, и като прекалят със защита във форума на отдавна издънили се личности а загърбват проблемите на работещите, на честните, на достойните и помагащи на новите имигранти хора като Успял. Та даже понякога наказват достойните и честните.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Линко написа:
Също така и да гласувам.
Целта е да се съберем повече такива като мен и да гласуваме за партия която не стимулира взимането на готово и живеенето на чужд гръб като преди това сте лъгали че имате пари и качества на интервюто за Канада.
А оня дето ти дава на него работата му зависи от такива като теб. Демек дава докато обаче има какво да се дава.
Като няма вече какво да се дава и той отива на поточната линия заедно с теб, където ви е мястото след като нямате качества за друго.
Забравяш обаче че освен задължението ми да плащам данък ( от който такива като теб цоцат ) имам правото и да си казвам мнението публично.Проблемът ти идва от там, че ти и държавният чиновник се разминавате в преценката полага ли ми се еди-какво си или не ми се полага да ми се даде. Е да, ама в случая ти си господин никой и от теб нищо не зависи, не теб е оторизирала държавата да казваш кой може и кой не може да взема
Също така и да гласувам.
Целта е да се съберем повече такива като мен и да гласуваме за партия която не стимулира взимането на готово и живеенето на чужд гръб като преди това сте лъгали че имате пари и качества на интервюто за Канада.
А оня дето ти дава на него работата му зависи от такива като теб. Демек дава докато обаче има какво да се дава.
Като няма вече какво да се дава и той отива на поточната линия заедно с теб, където ви е мястото след като нямате качества за друго.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Тук вече си напълно прав. Можеш да си казваш мнението публично и да гласуваш за този, който ще осъществи желаните от теб промени. Нямаш право обаче да даваш оценки и да сипеш обвинения без да си оторизиран за това и без да си запознат с целият фактологически материал за даден конкретен казус. А ти точно това правиш.
А докато го правиш, и на теб ще ти се отвръща със същото. И аз имам правото да си правя изводи и да си казвам мнението публично, че ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н. Ей за това говорим.
А докато го правиш, и на теб ще ти се отвръща със същото. И аз имам правото да си правя изводи и да си казвам мнението публично, че ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н. Ей за това говорим.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Е как да не съм запознат с целия материал като ти ни запозна лично.
Не помниш ли как ракламираше във форума социала и работата на черно и ни обясняваше че финансово било по добре от работа ня бяло?
Не ни ли запозна че си взел 14 000 лв заем от БГ банка малко преди да длйдеш.
Сега пак пишеш лични определения.
Аз някъде да съм написъл по горе подобни лични определения за теб?
Ти на времето като критикуваше шефовете в армията те така ли отговаряха.
"ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н."
Този отговор от тях ли и го научи?
Не помниш ли как ракламираше във форума социала и работата на черно и ни обясняваше че финансово било по добре от работа ня бяло?
Не ни ли запозна че си взел 14 000 лв заем от БГ банка малко преди да длйдеш.
Сега пак пишеш лични определения.
Аз някъде да съм написъл по горе подобни лични определения за теб?
Ти на времето като критикуваше шефовете в армията те така ли отговаряха.
"ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н."
Този отговор от тях ли и го научи?

- ablood
- Обратна връзка:
Някой тотално се уля.Linko написа:И аз имам правото да си правя изводи и да си казвам мнението публично, че ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Сефте, казано на чист българскиablood написа:Някой тотално се уля.Linko написа:И аз имам правото да си правя изводи и да си казвам мнението публично, че ти си мамино детенце с едипов комплекс, лъжец, измамник, парвеню в най-грозното проявление на това понятие и т.н. и т.н.

Линко не разбира че в Канада ще се подобрят нещата в негова полза тогава котато се случи някакъв преход ( промяна ), така както се случи преход в армията и в БГ след 89 година.
Тогава когато повече не може така и нещо трябва да се промени, да се направи.
А тази промяна е Линко да се запише на у-ще в Канада, да завърши нещо, или да има някаква професия с която да се продаде на пазара на труда.
След това да напише във форума. Ето пример.
Много съм щастлив, намерих си работа като охранител и подписах контракт за 5 години.
Всякакви други приказки и клевети за кой бил лъжец, измамник, мамино синче не помагат на Линко а само го излагат пред целия форум.
Тогава когато повече не може така и нещо трябва да се промени, да се направи.
А тази промяна е Линко да се запише на у-ще в Канада, да завърши нещо, или да има някаква професия с която да се продаде на пазара на труда.
След това да напише във форума. Ето пример.
Много съм щастлив, намерих си работа като охранител и подписах контракт за 5 години.
Всякакви други приказки и клевети за кой бил лъжец, измамник, мамино синче не помагат на Линко а само го излагат пред целия форум.
Linko написа:Хъл вземам толкова колкото държавата, в лицето на опредлен неин чиновник, сметне че ми се полага и ми дава..... Не обявявам всичките си доходи и гледам да платя по-малко данъци, също както и ти правиш и всеки друг в тая държава. ... Проблемът ти идва от там, че ти и държавният чиновник се разминавате в преценката полага ли ми се еди-какво си или не ми се полага да ми се даде....
Не знам кой стои зад псевдонима Linko. Ако има някаква истина в написаното, на лицето X, което стои зад този псевдоним, предлагам следната задачка.
Следващият път, когато лицето X отиде при справедливия държавен служител да иска полагаемото му се, да вземе и да спомене за недекларираните приходи.
Въпрос - ще се промени ли мнението на държавния служител за това, което се полага на лицето X?
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Книгата се казва: След шест години в Канадаkill_u написа:Наистина ли има такава книга?Julian_04 написа:Браво, Гусин Доцент!
Можете да издадете книга на тема колко скапано се живее в Австралия. Това лято като си бях в България ми попадна подобна писана за Канада.
Доста лъскаво издание обясняваше на невинните заблудени овчици каква носталгия ще ги обземе като напуснат родната кошара.![]()
![]()
Автор: Венцислав Mиков
Издание: 2006 г.
Приятно четене!

Julian_04 написа:Книгата се казва: След шест години в Канадаkill_u написа:Наистина ли има такава книга?Julian_04 написа:Браво, Гусин Доцент!
Можете да издадете книга на тема колко скапано се живее в Австралия. Това лято като си бях в България ми попадна подобна писана за Канада.
Доста лъскаво издание обясняваше на невинните заблудени овчици каква носталгия ще ги обземе като напуснат родната кошара.![]()
![]()
Автор: Венцислав Mиков
Издание: 2006 г.
Приятно четене!![]()
![]()
Знаете ли повече инфо за писателя, къде е живял и какво е работил през тези годинки ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
-
- Напуснал форума
Муха то какво чакаш че не си написал книга още.очаквам я с интерес.И без това до 5 часа се чудиш какво да правиш.

Няmах вреmе да я чета. Четох саmо извадки не mного оптиmистични.