Предварително откриване на банкова сметка извън Канада .

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

hadministratora написа:В крайна сметка имам и приятели в Канада и бих могъл да се бръкна за един международен превод и да изсипя парите в тяхната сметка (няма проблем с доверието). Въпроса е обаче дали си струва.
Не си струва. И аз като повечето гласувам 10-те хиляди да са кеш в джоба. Все пак ти ходиш по международните летища, а не нощно време във Филиповци нали
:D
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
bp_de

Мнение от bp_de »

kill_u написа:
bp_de написа: А другата страна на въпроса - в твои интерес е ако визш с повече от 10 к или там колкото са ти за семество щото после ще набият данък - ако си мислиш че ще мина е номера -ама аз ги внесах ама забравих да декларирам ... не става -ще си платиш данък и хоро ще играеш.
От това нищо не разбрах.
Защо не вземеш да си оправиш чек спелинга? Така се губи всякакъв смисъл на това, което казваш.
Ами тръгнал и скъм нова страна- вземи им прочети поне малко законите бре човек ...особено като става дума за пари.

Та много общо - всеки имигрант има право да внесе кинти -теоретично няма ограничения -но властите не са тъпи и са направили така сиситемата че да няма мърдане.

1- искат минимум- да кажеш - е на имам кинти - щото иначе всеки ще доиде и на 3 тия ден ще каже -нямам кинти -помагаите и ще трбе
да му дават ама тои нищо не е внесъл в системата -демек само цоца.
2 - за да ти дадат пари -трябва да докажеш че тва дет си вкарал е изхарчено -по понятни причини
3- влизаш и декларираш 10 но влизаш с 50 к например- после как ще докажеш че тия кинти не са от работа на черно например или не са доходи от некакв бизнес и т.н - нали на мислиш че ще идеш и ще им кажеш -ама аз кат ги внасях не сам ги декларирал и те ще ти повярвати ще ти отменят данъците върху тях...... ...е ако си ги държиш в буркан банк тогава няма да ти ги обложат естествено ....

Но пък дефекта на декларираните кинти - например
декларираш 50 к - кат идеш да искаш помощи -процедурата е същата - я покажи че си изхарчил 50 к ... нали се сещаш как се доказва изхарчването на много кинти ... не става да идеш да си купуш нещо за 50 к и после да ревнеш за помощи....

Като стане дума за кинти положението не е много различно по света- опита да се прибират кинти е повсеместен -виж за какво говорим например - в Б.Колумбия искаха по едно време да легализират тревата та да може правителството да събира данък от продажбата и - но не ги огря - комшите се разсмърдяха и доколкото знам тревата е по евтина от цигарите щото е безданъчна благодарение на тва че уж е нелегална.

:D
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

bp_de
Благодаря за отговора.
Публикувай отговор