Точно за това става въпрос. Старите БГ дипломи, които просто отразяват завършено 5 годишно висше образование няма как да се признават за магистърски. Те дори в Бг не се признават за магистърски.krimon написа:Жени, при мен е същата ситуация - моята магистърска беше призната от Министерството за имиграция за бакалавърска степен (3 дена) - това е за трудовия пазар, ако реша с тази диплома да си търся работа. В университета на Монреал като кандидатствах, те си направиха собствено приравняване и нямаше проблеми да я зачетат за магистърска. Това беше 2003 г. (когато кандидатствах да уча там) Аз не съм прекъсвала в България и нямам две отделни дипломи за бакалавър и магистър. Дипломата ми е издадена 1997 г.
Как стои въпроса с продължаване на образованието?!
оки, ама защо моята я признаха  

може би ние със "старото" образование нямаме истинска магисърска степен
обаче, че не се признават и в България за магистърски степени

трябва да отида да си направя приравняване, може би

може би ние със "старото" образование нямаме истинска магисърска степен
обаче, че не се признават и в България за магистърски степени
трябва да отида да си направя приравняване, може би
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/23.htmЖени написа:Точно за това става въпрос. Старите БГ дипломи, които просто отразяват завършено 5 годишно висше образование няма как да се признават за магистърски. Те дори в Бг не се признават за магистърски.krimon написа:Жени, при мен е същата ситуация - моята магистърска беше призната от Министерството за имиграция за бакалавърска степен (3 дена) - това е за трудовия пазар, ако реша с тази диплома да си търся работа. В университета на Монреал като кандидатствах, те си направиха собствено приравняване и нямаше проблеми да я зачетат за магистърска. Това беше 2003 г. (когато кандидатствах да уча там) Аз не съм прекъсвала в България и нямам две отделни дипломи за бакалавър и магистър. Дипломата ми е издадена 1997 г.
§ 6. Дипломи за висше образование, издадени от висшите училища до влизането на
този закон в сила, дават правата на завършили образователна степен "магистър".
- 
				aseto

Програмата си започнах 5 години и нещо по-рано, не съм прекъсвал, в моята специалност има само магистърска степен. Относно стари и нови дипломи, Бекс го е написал.Жени написа:ОК, а кога си започнал програмата си?aseto написа:....Аз се дипломирах през 2004 в СУ и магистратурата ми беше призната за бакалавърска степен. Това е в Квебек.
Прекъсвал ли си?
Имаш ли отделна диплома за бакалавър и такава за магистър?
В СУ ми издадоха документ, в който пише че 5-годишното ми висше образование се приравнява на степента "Магистър".Жени написа: Точно за това става въпрос. Старите БГ дипломи, които просто отразяват завършено 5 годишно висше образование няма как да се признават за магистърски. Те дори в Бг не се признават за магистърски.
В това има резон и аз смятам че е редно да получават правата на магистри но не във всички случаи. А и практиката го показва, че цитираният ot becks закон не се спазва в БГ, поне не във всяка сфера. 
При логопедите примермо завършилите преди този закон не могат да правят диагностика и да създават терапевтични програми, освен ако не изучат 2 годишна магистратура.

Ама не се чудете защо тук не признават 5 годишно висше от БГ за магистърско. Ами то просто не е равно на 4 години бакалавър + 2 магистър.

При логопедите примермо завършилите преди този закон не могат да правят диагностика и да създават терапевтични програми, освен ако не изучат 2 годишна магистратура.
Ама не се чудете защо тук не признават 5 годишно висше от БГ за магистърско. Ами то просто не е равно на 4 години бакалавър + 2 магистър.
Жени, искаш ли да се опитам да напиша на китайски, че именно тук ми признаха 5 годишно висше от БГ за магистърско или ще се задоволиш и с написаното на български  

разбирам защо някои хора са си сложили в подписа твои размисли

от друга страна, като се замисля задълбочено, те логопедите дето са завършили преди теб едва ли са логопеди и едва ли имат твоето нАучно ниво заради простата аритметика 5 не е равно на 6

разбирам защо някои хора са си сложили в подписа твои размисли
от друга страна, като се замисля задълбочено, те логопедите дето са завършили преди теб едва ли са логопеди и едва ли имат твоето нАучно ниво заради простата аритметика 5 не е равно на 6
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
						аз Министерството за имиграция знаиш ли колко ми дреме за неговото приравняване  

точно това приравняване, което е уж за трудовия пазар ти дава 0 възможност да работиш - пари хвърлени на вятъра или го наречи спонсориране на имиграционните служби
  Приравняването служи за да можеш да си подадеш докумнтите я в Ордер, я за да служиш на държавата  
 Истината е в Университетите  

точно това приравняване, което е уж за трудовия пазар ти дава 0 възможност да работиш - пари хвърлени на вятъра или го наречи спонсориране на имиграционните служби
						Никoй ордер няма да ти признае 5 годишно висше образование от БГ за магистърско.krimon написа:..... Приравняването служи за да можеш да си подадеш докумнтите я в Ордер, я за да служиш на държаватаИстината е в Университетите
![]()
Това, че са ти признали на теб от университета в Монтреал е частен случай. Може да са били закъсали за студенти в програмата, която си избрала да учиш.
А на държавата можеш да служиш и без висшe образование!
- kikolilokiko

честно учудваш меbecks написа:напълно сериозно. като дойдеш ше разберешkikolilokiko написа:това сериозно ли го пишеш??becks написа:Аз между другото работя по специалността си от ВИНС-а.
И хич не съм пишман ВИНС-ажия. Ние сме класи над завършилите тука
по-вероятно е на принципа, на който си сложил червеното знаме със сърпа и чука
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
От същият закон, които бекс цитира:
Преди това притежателите на подобни дипломи и в БГ са били просто висшисти.
Признавам, че този закон не ми е бил известен и поради факта, че не съм в БГ от почти 2 години, съм се заблудила и изказах невярно твърдение, че училите 5 години висшисти не са признати за магистри в БГ!

Т.е. тази 6 точка, която гласи, че:Преходни и Заключителни разпоредби
КЪМ ЗАКОНА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ.......
.....§ 9. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник", с изключение на § 4, 5 и 6, които влизат в сила от датата на влизане в сила на Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз.
е влязла в сила чак на 1 януари 2007.§ 6. Дипломи за висше образование, издадени от висшите училища до влизането на този закон в сила, дават правата на завършили образователна степен "магистър".
Преди това притежателите на подобни дипломи и в БГ са били просто висшисти.
Признавам, че този закон не ми е бил известен и поради факта, че не съм в БГ от почти 2 години, съм се заблудила и изказах невярно твърдение, че училите 5 години висшисти не са признати за магистри в БГ!