Всесезонни гуми?
- optics
- Модератор
Абсолютно така е !!!Marginal39 написа:Драсти.
Аз лично карам само такива, дори и след параноята от около 2000ната година когато сички се побъркаха и почнаха да говорят за зимни гуми. По телевизията се въртяха непрекъснато реклами и агитации за ползване на зимни гуми през зимата, като отивах на работа първата работа на колегите ми им беше да ме питат дали съм сменил 4 сезонните гуми със зимни а аз ги питах: "Ти как кара цял живот с 4 сезонни гуми и изведнъж реши че не стават за през зимата?"
Та тва е мойто мнение ...
Всеки си има негова си истина.
Аз от личен опит знам, че на -20С, със сняг и лед, зимните гуми правят ГООЛЯМА разлика. Поне ще спреш.
Още ме втриса като си спомня как минах покрай един СТОП знак като трамвай (земата със всесезонни гуми).
Та аз имам Гудиър всесезонни (4бр) и Мишелин ЕКС-АЙС (4бр). Няма сравнение как се държи колата на пътя, зимно време, с едните и другите гуми.
За мен да кара човек, зимно време с всесезонни гуми си е все едно да ръчкаш дявола.
Аз сменям гуми 2 пъти годишно- през Май и Ноември, за да ми е мирна главата.
Ама всеки си знае де.
Наздраве
Аз от личен опит знам, че на -20С, със сняг и лед, зимните гуми правят ГООЛЯМА разлика. Поне ще спреш.
Още ме втриса като си спомня как минах покрай един СТОП знак като трамвай (земата със всесезонни гуми).
Та аз имам Гудиър всесезонни (4бр) и Мишелин ЕКС-АЙС (4бр). Няма сравнение как се държи колата на пътя, зимно време, с едните и другите гуми.
За мен да кара човек, зимно време с всесезонни гуми си е все едно да ръчкаш дявола.
Ама всеки си знае де.
Наздраве
Може да се кара със всесезонни гуми и още как.
Даже смея да твърдя че е по-безопасно по психологически причини.
Некои идиоти като сложат зимни гуми и си мислят че са залепени за пътя, карат като ненормални и после ги търсим по мантинелите.
Не се сещам на лед каква е тая гума дето ще те спре.
Те Кебек май по добре да си оправят пътищата и да ги чистат зимата а не като миналата да седи снега с месеци а не да прехвърлят на хората финансовата тежест да си купуват гуми.
Некои идиоти като сложат зимни гуми и си мислят че са залепени за пътя, карат като ненормални и после ги търсим по мантинелите.
Те Кебек май по добре да си оправят пътищата и да ги чистат зимата а не като миналата да седи снега с месеци а не да прехвърлят на хората финансовата тежест да си купуват гуми.
- ablood
- Обратна връзка:
Първите редове ми бяха забавни, но после осъзнах, че some май наистина говори сериозно. Къде през зимата видя улица, неизчистена повече от час?some написа:Може да се кара със всесезонни гуми и още как.
Аз идиотът вече си купих зимни за тази година, но ще стоят в гаража до ноември.
1000% съм съгласен с тва мнение, мутрите мръсни от правителството се чудят вече по какъв начин да ни откраднат парите.some написа:Може да се кара със всесезонни гуми и още как.
Като дългогодишен шофор и повече от 2 години таксиметров такъв -НЯМА всесезонни гуми.
Лятните гуми са по-твърди,а зимните по -меки.
Определено няма лед или заледяване ,което да бъде повлиявано от зимните гуми.Като таксиметров карах личен автомобил Шевролет Такума(има го и като Део Такума),миниван,с ABS и бях с гуми Кumho,които си бяха зимни.Малко след град Самоков се получи така че колата занесе,явно пътя беше заледен мъкар изглеждаше чист....последствията бяха 3 пъти преобръщане ,слава богу бяхме с коланите,колата имаше по-голямо вътрешно пространство и колкото и да се смачка останхме само с уплахата.
Но въпреки всичко за собствена сигурност аз си слагам зимни гуми през зимата и летни през лятото .Зимата каквото и да става зимните гуми имат контрол на пътя,защото ако си с летни всеедно си със ски.Всичко останало е шанс и късмет.
Лятните гуми са по-твърди,а зимните по -меки.
Определено няма лед или заледяване ,което да бъде повлиявано от зимните гуми.Като таксиметров карах личен автомобил Шевролет Такума(има го и като Део Такума),миниван,с ABS и бях с гуми Кumho,които си бяха зимни.Малко след град Самоков се получи така че колата занесе,явно пътя беше заледен мъкар изглеждаше чист....последствията бяха 3 пъти преобръщане ,слава богу бяхме с коланите,колата имаше по-голямо вътрешно пространство и колкото и да се смачка останхме само с уплахата.
Но въпреки всичко за собствена сигурност аз си слагам зимни гуми през зимата и летни през лятото .Зимата каквото и да става зимните гуми имат контрол на пътя,защото ако си с летни всеедно си със ски.Всичко останало е шанс и късмет.
И като падне снега юни месец какво правим... майтап бе Алекс.AlexAA написа:Всеки си има негова си истина.
Ама всеки си знае де.
Наздраве
http://www.kaltire.com/retail/tires/typ ... 3&type=A/WAries написа: И като падне снега юни месец какво правим... майтап бе Алекс.
http://www.nokiantires.com/tyre?id=1189 ... ian%20WRG2
Има разлика между all season и all weather гуми.
Това не е майтап.

Разбира се, че е компромис. Просто това беше по-скоро за нас с АlехAA в Calgary. Факта, че дори и без закон 84% от табaрнаците карат вече с зимни гуми докато в Алберта само около 24% го правят не е случаен, Тук е доста сухо, вали много по-малко сняг и не е рядкост само за часове температурата да стане от -20 на +15 градуса и да няма и прашинка сняг по пътя през януари и от +20 да стане - 10 и да навали 50 см сняг за една нощ през април или май. Въпрос на личен избор разбира се, но тези гуми които посочих са тествани и одобрени като зимни гуми и са напълно подходящи и за сухо и за дъжд за 100 000 км пробег.
Най-главния фактор за безопасното шофиране е човека зад волана. Ако той знае своите възможности и тези на колата (гумите са част от нея) всичко е наред.
Най-главния фактор за безопасното шофиране е човека зад волана. Ако той знае своите възможности и тези на колата (гумите са част от нея) всичко е наред.