Някой заминавал ли е за Канада през зимата?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
dancerola

Мнение от dancerola »

Къде видя цитирана думата "истина"?
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

dancerola написа:Къде видя цитирана думата "истина"?
Там е въпроса.Когато даваш информация,тя трябва да е максимално близо до "истината".Иначе се превръща в дезинформация по "желание",по "незнание",или по "невнимание" :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

dancerola написа:Знаеш ли какво яде едно бебе като го болят зъбите? т.е. като израстват.
Знаеш ли какво яде едно бебе като има температура?
Знаеш ли какво яде едно бебе като има колики?
Знаеш ли какво яде едно бебе като му бият ваксината?......
Ще ти подскажа единият отговор. ПОДСЛАДЕНА‌ вода.

Уалк клиниката работи ли в 2 посреднощ? Гарантирам ти че само от вида на всичките кашлящи, подсмърчащи и т.н. бебета, не твоето бебе, ТИ ще получиш колики. Но да продължим:
БГ: Личен лекар, квартира, работа, приятели, близки, Не сте се върнали токъ що от полет до луната.
СА:‌ Току що си кацнал от луната (или на луната според някои), няма квартира, застраховка, личен лекар, работа, приятели, близки, кола.
това за зъбките просто ще умра от смях - не си попаднала на правилното място - това поне го знам професионално
за "биенето" на ваксини няма да коментирам. Моите бебета не са имали температура и колики, та не знам как се действа със сладката вода :rotfl:

GP в Бг работят в 2 през нощта - не ме разсмивай

в Ca можеш да отидеш при личния си лекар, когато поискаш - и тук не ме разсмивай, нашия педиатър приема спешни само сутрин от 8 до 8.30 и пак ми се е случвало да чакам до 10 за да ни види.

в БГ в чакалните няма подсмърчащи бебета, баби и всякаква паплач ? - само като си спомня какви тълпи бяха на долния етаж на поликлиниката, в която работех, Ca ми се вижда песен. А като си спомня и как навяваше в тези коридори - леле.....
застраховка имаш или от Бг или тук си покрит след 3 месеца
единствено приятели и близки нямаш, но пък в началото не и двамата работят така, че не е проблем, а и имиграцията не е приятели и близки anyway
снежеца може и да си трупа, автобуса спира на ъгъла. Ако е толкова апокалиптична картината просто взимаш такси ;)
а забравих имаш телефон info sante, където получаваш навременна и полезна помощ, при необходимост. Аз си ги ползвам даже и от Денвър ;)
dancerola

Мнение от dancerola »

Нещо май има някакво разминаване. Значи ти току що си кацнал в КАНАДА(не у БГ), в да кажем 12 часа. Обяд, 12:30 имаш квартира. 12:45 СИН карта. 1:15 Здравна карта. 2:15 Личен лекар. 2:30 Почваш работа. 3:00 (като за първи ден) се прибираш от работа. Носиш на жената билет за Селин Дион, на децата последен модел ПСП. 4:00 Отскачаш до БГ, пиеш една бира с приятели. 9:00 се прибираш и лягаш при жената (все пак приятелите искат ПОДРОБНОСТТИ от първата ти година :))
2 посред нощ дето пищи на умряло. 2:01 ти му забиваш пет шест шамара. 3:00 то спира да се търкаля и заспива спокойно.
За тази истина ли ставаше дума?
pumpy

Мнение от pumpy »

dancerola написа:Нещо май има някакво разминаване. Значи ти току що си кацнал в КАНАДА(не у БГ), в да кажем 12 часа. Обяд, 12:30 имаш квартира. 12:45 СИН карта. 1:15 Здравна карта. 2:15 Личен лекар. 2:30 Почваш работа. 3:00 (като за първи ден) се прибираш от работа. Носиш на жената билет за Селин Дион, на децата последен модел ПСП. 4:00 Отскачаш до БГ, пиеш една бира с приятели. 9:00 се прибираш и лягаш при жената (все пак приятелите искат ПОДРОБНОСТТИ от първата ти година :))
2 посред нощ дето пищи на умряло. 2:01 ти му забиваш пет шест шамара. 3:00 то спира да се търкаля и заспива спокойно.
и това е истина точно толкова, колкото и предишните ти мнения
dancerola

Мнение от dancerola »

А сега кажи с какво си ги хранил тези твои бебета БОГАТИРИ че ни колики, ни зъбки, нищо нямат горкичките :)
Sunny boy

Мнение от Sunny boy »

dancerola написа:Нещо май има някакво разминаване. Значи ти току що си кацнал в КАНАДА(не у БГ), в да кажем 12 часа. Обяд, 12:30 имаш квартира. 12:45 СИН карта. 1:15 Здравна карта. 2:15 Личен лекар. 2:30 Почваш работа. 3:00 (като за първи ден) се прибираш от работа. Носиш на жената билет за Селин Дион, на децата последен модел ПСП. 4:00 Отскачаш до БГ, пиеш една бира с приятели. 9:00 се прибираш и лягаш при жената (все пак приятелите искат ПОДРОБНОСТТИ от първата ти година :))
Не зная това въпрос към мене ли е? Всъщност,ако си свършиш домашната работа преди да тръгнеш, откъдето и закъдето и да е ,ако разтегнеш горния "сценарий" в рамките на месец, повечето неща горе долу така ще изглеждат :wink: ,а това за шамарите явно е по твой вкус "ремеди" :lol:
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:46 pm, променено общо 1 път.
dancerola

Мнение от dancerola »

Я‌ сподели, как се подготвяш за колики? Или за никнене на зъбки? Или за температура от 38 градуса в продължение на 1 седмица?
Diavolo

re

Мнение от Diavolo »

Отново безумни спорове , човека к`во ви пита вие к`во отговаряте струва ми се че на никой не му пука как сте си гледали бебетата всеки има различен мироглед и вместо да помагате със съвети вие задоволявате собственото си самолюбие.

Със сигурност ще бъда изтрита,но това е отговора на всички постинги тук. :idea: :idea: :idea:
pumpy

Мнение от pumpy »

dancerola написа:Я‌ сподели, как се подготвяш за колики? Или за никнене на зъбки? Или за температура от 38 градуса в продължение на 1 седмица?
значи:
1. моите и двамата не са имали колики, sorry. Спомням си на големия му давахме профилактично някакви капки в млякото( не си спомням името), но и когато не давахме пак нямаше колики. A propos с какво са по-различни коликите в Канада от тези в Бг ?
2. цветята никнат ;), зъбките пробиват: Panadol и гел с анестетик, при необходимист, общо взето са като афтите: една седмица с лечение, 7 дни без лечение. Нито са ми ревали, нито са създавали проблеми при пробива...
3. не знам ти какво ги правиш твоите, но моите деца нямат 38 по цяла седмица. Ако премине 2-3 дни просто ги вижда лекар и взима нещата в свой ръце - това му е работата;
pumpy

Re: re

Мнение от pumpy »

Diavolo написа:Отново безумни спорове , човека к`во ви пита вие к`во отговаряте струва ми се че на никой не му пука как сте си гледали бебетата всеки има различен мироглед и вместо да помагате със съвети вие задоволявате собственото си самолюбие.

Със сигурност ще бъда изтрита,но това е отговора на всички постинги тук. :idea: :idea: :idea:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
на въпроса - да идва в Канада, когато иска. Ако има хъс и желание, месечното бебе няма да му попречи да се оправи. Даже ще му помогне, когато му се усмихне вечер, след тежкия ден ;)
dancerola

Мнение от dancerola »

Вдигам бялото знаме :)
Значи изчакайте като дойде виелицата, -10 градуса по целзий, но го чувстваш като -20, и елате всичките агънца накуп.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

dancerola написа:Също така, добра работа (по специалността) през зимата се намира още по трудно. Тука като гледам, канадците през зимата спят зимен сън. Ранното лято-есен наемат студенти от ко-оп програмите. И чак есента ако остане свободнон място може да ти излезе късмета :)
хаха, каква сезонност в намирането на работа :lol:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
pumpy

Мнение от pumpy »

dancerola написа:Също така, добра работа (по специалността) през зимата се намира още по трудно.
A ако единствената ти специалност е шофьор на снегорин :lol:
Публикувай отговор