бебе родено е канада....
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Аз досега коментирах твоите твърдения, че детето "може да го пратят по баба или някой друг" и "Докато родителите живеят в Канада и подават данъчни декларации и детето не ходи на училище ще си получават детските, защото реално никой не може да разбере това дете в Канада ли е или не. Виж ако не ходи на училище след 6 гдини става малко по-трудно"
Ако става дума за пътуване на детето с единия родител, то се изпраща в RRQ следният формуляр - Résident hors Québec:
А ти след като съдиш за значението и смисъла на дадено законово изискване по превода на понятието в българо-френския речник, то проблемът си е само твой. Така и ще обясниш после: "Ама аз мислех, че..., защото..." и т.н. Но това какво и как си мислел не снема отговорността от теб, че не си направил каквото си бил длъжен. А си длъжен да уведомиш режи-то, при всяко по-продължително преместване на детето извън домът на родителите му, независимо по какви причини. Режи-то след това решава в кои от случаите следва родителите да продължат да получават детските и в кои не.
Може и още цитати да извадя, но както се видя ти не искаш да бъдеш убеден. ОК, прави каквото знаеш, не ме интересува.
Пък всеки от четящите тези редове има глава на раменете си и нека сам вземе своето решение. Не ми е работа да убеждавам никого в каквото и да е.
Ако става дума за пътуване на детето с единия родител, то се изпраща в RRQ следният формуляр - Résident hors Québec:
А ти след като съдиш за значението и смисъла на дадено законово изискване по превода на понятието в българо-френския речник, то проблемът си е само твой. Така и ще обясниш после: "Ама аз мислех, че..., защото..." и т.н. Но това какво и как си мислел не снема отговорността от теб, че не си направил каквото си бил длъжен. А си длъжен да уведомиш режи-то, при всяко по-продължително преместване на детето извън домът на родителите му, независимо по какви причини. Режи-то след това решава в кои от случаите следва родителите да продължат да получават детските и в кои не.
Може и още цитати да извадя, но както се видя ти не искаш да бъдеш убеден. ОК, прави каквото знаеш, не ме интересува.
Пък всеки от четящите тези редове има глава на раменете си и нека сам вземе своето решение. Не ми е работа да убеждавам никого в каквото и да е.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
а сега накъде...
след като се роди бебе в канада,какви документи трябва родителите му да подават,от къде да се снабдят с формуляри,до кого,в какви срокове,има ли такси и т.н.моля споделете процедурата.
-
поли, когато забременееш и родиш в Канада, от болницата ще ти дадат повечето формуляри, които се попълват на място и директно се изпращат по разните инстанции. Пак там ще ти обяснят всичко най-ясно и точно. За мен е малко безсмислено предватително да ги мислиш нещата с формулярите, освен ако не си бременна вече, но пък тогава няма да питаш, защото ще са ти обяснили. 

Re: бебе родено е канада....
manuf написа:Искам да попитам,ако имаме с жена ми дете в Канада,то си става гражданин на съответната страна,а ние като негови родители?
Не съм сигурен,но се говореше,че ще променят закона и дете родено в Канада ще получава статута на родителите(този който имат в момента),а няма да става автоматично канадски гражданин.Говоря за слух от 2000-2001 година и не съм сигурен дали въобще е влизало в сила и дали наистина е било само слух....
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Значи слухът продължава да си е слух и в момента т.е. все още всяко дете родено в Канда автоматично получава канадско гражданство по месторождение.
Re:
От чисто любопитство!poumpy написа:......
1. жена ти си намира "работа" за 16 седмици по 1200 на седмица. Плащате си сами осигуровките.
2. подава молба за майчински и за следващите 50 месеца получава към 35000 майчински.....

Може ли някой да ме информира колко е майчинството като процент в Квебек?
Благодаря предварително!

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Жени, погледни тази страница - Prestations/Subventions Има различни варианти и според това колко седмици желаеш да ги взимаш майчинските зависи и какъв ще е процента.
Благодаря ти, Линко! Инфото обаче е на фрински и не виждам как да прехвърля на английски. Ориентирах се всъщност по цифрите горе долу и ми изглежда, че в Квебек е в пъти по-добре от Онтарио примерно!Linko написа:Жени, погледни тази страница - Prestations/Subventions Има различни варианти и според това колко седмици желаеш да ги взимаш майчинските зависи и какъв ще е процента.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Извинявам се, Жени, забравих, че бяхте по федералната процедура и с френският не си се занимавала изобщо. Ето ти същото нещо и на английски - Québec Parental Insurance Plan (QPIP)
Все пак Канада е двуезична държава.
Все пак Канада е двуезична държава.

Да така е .По добре е . За бащата също, той има 5 седмици само за него, в смисъл не могат дас е прехвърлят на майката.Жени написа:Благодаря ти, Линко! Инфото обаче е на фрински и не виждам как да прехвърля на английски. Ориентирах се всъщност по цифрите горе долу и ми изглежда, че в Квебек е в пъти по-добре от Онтарио примерно!Linko написа:Жени, погледни тази страница - Prestations/Subventions Има различни варианти и според това колко седмици желаеш да ги взимаш майчинските зависи и какъв ще е процента.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
[quote]Значи слухът продължава да си е слух и в момента т.е. все още всяко дете родено в Канда автоматично получава канадско гражданство по месторождение./quote]
Значи ако семейство със статут на PR си родят ден в Канада, детето автоматично получава гражданство. Ами ако същите тези родители си осиновят дете, то детето получава ли гражданство? Ако не, то това изглежда като двоен стандарт.
Значи ако семейство със статут на PR си родят ден в Канада, детето автоматично получава гражданство. Ами ако същите тези родители си осиновят дете, то детето получава ли гражданство? Ако не, то това изглежда като двоен стандарт.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Няма никакво основание осиновеното дете на постоянно пребиваващи в Канада родители да получи канадско гражданство. Гражданство се получава по произход, което понятие не включва "осиновяване", а само и единствено "раждане". Да не би за теб двете понятия да са еднозначни?