След 27.02.2008
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Долния линк, казват, давал идея за професиите, които щели да бъдат в списъка.
http://www.jobfutures.ca/noc/browse-occ ... 2009.shtml
Те наглед са малко, ама ако се разбият стават бая.
А дано!
http://www.jobfutures.ca/noc/browse-occ ... 2009.shtml
Те наглед са малко, ама ако се разбият стават бая.
А дано!

в момента съм в Канада - на западния бряг- тоя лист е измислица на някаква служба- не че не може да го въведат като критерии но професиите от тоя лист са ала бала.
Деиствителноста е мног по друга - лично мнение че ако някои идва и иска д апочне кат мениджър например...ми може но ще е мениджър на метла .
Професии като шофиор на камион , строител, багерист ,кар механик и от сорта ... във всеки весник има обяви .
Деиствителноста е мног по друга - лично мнение че ако някои идва и иска д апочне кат мениджър например...ми може но ще е мениджър на метла .
Професии като шофиор на камион , строител, багерист ,кар механик и от сорта ... във всеки весник има обяви .
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ти по обявите във вестника ли съдиш какви професии се търсят в Канада? А и горните дето си ги описал не попадат в категорията Skilled Worker. Плюс това ми се чини, че цаката е да почнеш работа по професия, дето вестника не е пълен с нея.bp_de написа:в момента съм в Канада - на западния бряг- тоя лист е измислица на някаква служба- не че не може да го въведат като критерии но професиите от тоя лист са ала бала.
Ама отговора на въпроса си го чакам де

valioiko написа:Ти по обявите във вестника ли съдиш какви професии се търсят в Канада? А и горните дето си ги описал не попадат в категорията Skilled Worker. Плюс това ми се чини, че цаката е да почнеш работа по професия, дето вестника не е пълен с нея.bp_de написа:в момента съм в Канада - на западния бряг- тоя лист е измислица на някаква служба- не че не може да го въведат като критерии но професиите от тоя лист са ала бала.
Вальо
ти да не би да мислиш че тея списъци с професии се припокриват с деиствителноста ?
Аз мисля че ги изготвят някакви дебели чиновници които ги пишат ей така колкото да отчитат дейност, а дори и да имат нещо общо с истината пазара на труда е супер динамичен и инфото им е вече старо....те една година мъдрят с какво да сменят списъка - еми те докато го измъдрят практически ситуацията ще е съвсем различна.
Поне така ми се струва де, разбира се може и да не съм прав

DCS-15.03.08
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!
Accuse - 10.04.08
Interview-16.06.08 ОК
Букурещ - 10.07.08
Баркодове - 04.08.08
Медицински - 21.08.08
OK - 18.09.08
Покани за виза - 20.10.08
06.11.08г. - ВИЗИ !!!

- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Amental, далеч съм от мисълта, че тея списъци отразяват действителността в Канада. Най-малкото не съм там, за да знам какво е. Иначе съм съгласен с всичко, казано от теб.
Въпросните списъци за мен са важни дотолкова, доколкото са благоприятни за мен за успешното преминаване на процедурата. Нищо повече.
Въпросните списъци за мен са важни дотолкова, доколкото са благоприятни за мен за успешното преминаване на процедурата. Нищо повече.
Е аз на очите си ли да вярвам или на някакви писания в нета?valioiko написа:Ти по обявите във вестника ли съдиш какви професии се търсят в Канада? А и горните дето си ги описал не попадат в категорията Skilled Worker. Плюс това ми се чини, че цаката е да почнеш работа по професия, дето вестника не е пълен с нея.bp_de написа:в момента съм в Канада - на западния бряг- тоя лист е измислица на някаква служба- не че не може да го въведат като критерии но професиите от тоя лист са ала бала.
преди седмица се върнах от Канада -тва ми беше 5 _ тото посещение там - Ван региона.
Тва дет го пишат от правителството и разни служби - според мене е отчитане на деиност- деиствителноста е друга според мене.
Не ми се пише много но ще ти дам 2 примера
1-сестра ми е от 1997 там -преди време се проучи въпроса какво трябв за да почне работа като помощник фармацефт в аптека-професия дето трябва да знаеш дет се вика колко е 2+2 - не е сложна(сега да не вземе дасе обиди някои дет тва работи еи )
-отговора е -местно учене около 1 до 1,5 години.Та в линка дет си дал има 1 камара професии дет започват с Medical или са от Medical бранша - шанса на новодошъл без месно уни да почне клони към 0,1%
2- вече 2 ра година тук в немско има джоб фаир-идват фирми от цяла Канада и търсят хора- бил съм и 2 та пъти - хората които се търсят ,конкретните работни места за от категориите дето по горе съм ги написъл- и дума не се отваря за мениджъри ,за инженери и т.н
И в закючение- ако мислиш че самото отиване в Канда е препятстие- дори и да е така е - то е минимално.Повечето от имигрантите не са били там преди да се преселят и в мнозинството си деистват на принципа-абе аз да се преместа пак кат ида там ще му мисля.
Лично за мене въпроса не е как да се преместя -а кат идя там каква да я подхвана щото положението въобще не е розово.
Дано да имаш късмет и да работиш кат менидър.
- valioiko
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами виж сега. Аз напълно подкрепям казаното от тебе. Просто наистина с всико, което си казал съм съгласен. Работата е там, че професиите за които споменаваш не попадат в категорията Skilled Worker, понеже не са от Skill type 0 или Skill Level A or B. Сиреч, не стават за процедурата.bp_de написа:Е аз на очите си ли да вярвам или на някакви писания в нета?
преди седмица се върнах от Канада -тва ми беше 5 _ тото посещение там - Ван региона.
Тва дет го пишат от правителството и разни служби - според мене е отчитане на деиност- деиствителноста е друга според мене.
Не ми се пише много но ще ти дам 2 примера
1-сестра ми е от 1997 там -преди време се проучи въпроса какво трябв за да почне работа като помощник фармацефт в аптека-професия дето трябва да знаеш дет се вика колко е 2+2 - не е сложна(сега да не вземе дасе обиди някои дет тва работи еи )
-отговора е -местно учене около 1 до 1,5 години.Та в линка дет си дал има 1 камара професии дет започват с Medical или са от Medical бранша - шанса на новодошъл без месно уни да почне клони към 0,1%
2- вече 2 ра година тук в немско има джоб фаир-идват фирми от цяла Канада и търсят хора- бил съм и 2 та пъти - хората които се търсят ,конкретните работни места за от категориите дето по горе съм ги написъл- и дума не се отваря за мениджъри ,за инженери и т.н
И в закючение- ако мислиш че самото отиване в Канда е препятстие- дори и да е така е - то е минимално.Повечето от имигрантите не са били там преди да се преселят и в мнозинството си деистват на принципа-абе аз да се преместа пак кат ида там ще му мисля.
Лично за мене въпроса не е как да се преместя -а кат идя там каква да я подхвана щото положението въобще не е розово.
Дано да имаш късмет и да работиш кат менидър.
Списъка, който доста хора чакаме е само за да разберем дали нашите професии са в него, от което в същност зависи как ще ни протече процедурата.
А това какво ще работя като отида зависи от доста фактори, но не съм на принципа "абе аз да отида там пък тогава ще се опарвям". Имам си някакви начертани планове и се стремя да ги следвам.
И те така.....

Здравейте и от мен. Съвсем нова съм във форума. Миналата седмица мислех да подавам документите, веднага след като ми излязоха резултатите от IELTS. Но просто не знам какво ме накара да се поровя в google и да открия тази тема. След малко чудене реших да пиша директно на посолството в Румъния, от където за съжаление не ми отговориха директно дали ще ми обработят кандидатурата сега или не, а само ме препратиха към този линк http://www.cic.gc.ca/english/department ... y/irpa.asp и ми казаха че информация ще бъде публикувана на сайта, когато има такава.
Нищо ново под слънцето с други думи.
Аз все пак мисля да я изпратя до 2-3 дена.
Някой друг смелчага?
Нищо ново под слънцето с други думи.
Аз все пак мисля да я изпратя до 2-3 дена.
Някой друг смелчага?