Ми вече знам ама много ми е интересно с какъв мотив излизат пред властите в Канада. В Коломбия няма дикртатура ....... поне офицялно. Мяи единствената страна с офицялна диктатура (без Куба) на власт от латинските е Парагвай .......Canuck написа: ... Botzo, ti ne znaesh li be brato, tuk e palno s bejanci ot Latinska America, nay-veche ot Columbia. Pone tuk v Ottawa-Gatineau rayona takiva sreshtam kolumbiyski refugees ...
May mu se vigda kray na sociala
Роси,в неуместната ти ирония се чете пълно отчаяние.Дали си експлуатиран или не,е въпрос на личен избор.За тези,които доброволно се съгласяват на такова положение на нещата,вероятно и това не е зле,а който търси повече,рано или късно го намира.Kakva eksploatazia, kakvi julti stotinki?Az puk si mislih , 4e v raia na zemiata niama takiva raboti i 4e tova e zapazena marka na Bulgaria.
Ni6to , spored suvetite na edna dama ot foruma, daje sus stotinkite tuk se jivee v luks.Niama da se pritesniavate.Raia vi 4aka.Soziala v djoba ,kato vsi4ki "umni " 6te rabotite na 4erno , mnogo vajno 4e niama kanadski pasport.Za kakvo vi e toi?Da hodite niakude kudeto triabva da se raboti?
А рая на земята всеки сам си го прави...или не.
Нямам претенции нито за едното,нито за другото...He-he, Joy, sega osven nai-zennia bulgarski medizinski kadur 6te se izkara6 i nai-velikia psiholog.A ironiata mi si e suvsem na miasto.
Predi okolo dva mesetza pi6e6e drugi ne6ta za Canada, mai ti si tazi koiato pi6e6e pod vlianie na ot4aianieto .Az pone sum konstantna v mneniata si za razlika ot teb.

Психолог съм до толкова,доколкото работата ми е с хора и се уча да ги разбирам,въпреки,че не винаги съм на същото мнение.Опитвам се да се поставям на тяхното място...Точно защото се сещам за състоянието си преди няколко месеца(малко повечко ще да бяха от 2),та затова така реших...На мен също ми се струва,че до скоро не чувах от теб подобни утопични теории...
Между другото,може и чат-пат да си е проличавала известна доза озлобление към системата,към бюрократията и т.н. (което и в момента не бих отрекла),но като цяло,ще ти е трудно да ме уличиш в който и да е период в генерализиране и обобщаване относно лош живот в Канада.По-скоро бях уморена,отколкото отчаяна...
Az ne kazvam 4e da uchish e losho i nerdno,obratnot tova za men e nai -dobrata investicia ,az samata se mu4a da pridobia mestna diploma. U4eneto ne 4ak takava tragedia ako ti xaresva.Ima i vuzmognost da rabotish i da uchish na part time,za mene ne e po trudno ot Bulgaria ,ama e malko tupo shtoto pone v Concordia po moita specialnost prepodavat gluposti i vsushtnost samo ti pribirat pari bez da nauchavash neshto (az si go plashtam ot djoba i zatova me vulnuva mnogo da ima smisul).Tam po goliamata 4ast ot kolegite mi sa arabi deto praviat PHD s nadegdata da gi zabelegi niakoi za da stanat prepodavateli.Nai dobree ako se oredish research zashoto ti plashtat kum 12 000-13 000 na godina i imash i tova sa pari koito ne triabva da vrushtash + 4e imash samo 4 izpita.
bravo na Quebec
Bravo na zakona. Taka triabva. Komunizma triabva da se sabaria. Perestroika. Tova e valshebnata duma. Nie imame opit s perestroiki. Taka che shte se opravim. Ama naistina e grehota da visish tri godini na social i da pretendirash za grajdanstvo. Az lichno priemam i zakon koito sled 5 godini ot 7 si bil na social, da se otkazva statuta postoianen resident. Nie za kakvo otivame v kraina smetka nali da rabotim. Tova e programata s koiato kandidatstvame. kato ne stava uchim, posle pak kato ne stava. Mahame se i tolkova.
Never give up !
-
- Обратна връзка:
Marinaro, poneje kazvash, che vsiako mnenie ti e cenno shte si pozvolia da kaja moeto mnenie za Canada.marinaro написа:Към Роси:
Роси, защо си за още малко в Канада?? Забелязвам от известно време негативното ти отношение към тая пуста Канада. Питам за твоето мнение, тъй като на нас ни предстои заминаване и всяко мнение е ценно за мен. Би ли могла да споделиш нещо повече отоносно защо напускате "рая на земята"!
Az se opitvam da tursia hubavite neshta v jivota. Namiram takiva i v Bulgaria i v Canada. Zasega Canada mi dava mnogo poveche - po-spokoen jivot, poveche vuzmojnosti za razvitie, moga da si pozvolia mnogo poveche neshta, otkolkoto, ako si biah ostanal v BG. V sushtoto vreme ne zabraviam i za hubavite neshta v BG - hubava priroda, priateli, semeistvoto... Spored men e dobre da mojesh da se nauchish da cenish hubavoto i dobroto navsiakude - tova shte ti pomogne da se chuvsvash shtastliv kudeto i da si. Zavisi mnogo i kakva e naglasata ti predi da trygnesh. A nedostatuci ima navsiakude. Az lichno ne moga da kaja za sebe si, che vinagi shte sum v Canada. Moje sled 3 meseca da resha, che iskam da si hodia v BG, moje i da ne stane taka. No dosega ne sum sujaliaval za moite reshenia i se radvam, che sum postupval po moia si nachin.
Sushto taka e mnogo vajno da ne zabraviash ot kude si trugnal i da pravish trezva precenka za neshtata. Az naprimer zatova se draznia kato horata govoriat kolko bilo ujasno v Canada, kakvi bili jilishtata, kakvi cigani imalo i t.n. Vse pak ne vsichki v BG sme jiviali v Boiana i ne sme imali 4-etajni familni kushti s basein..
I t.n. v tozi aspekt, nadiavam se tova da ti dava niakakva predstava za tova kak az vijdam neshtata. Ne pretendiram za "nai-kompetentno i bezgreshno mnenie"

- Lub0
- Обратна връзка:
Помнете ми думите, този закон НИКОГА няма да мине в парламента....
Второ, евала на хората които са на социал и прецакват държавата....
Един ден когато започнат да работят на бяло, ще платят УЖАСНО ВИСОКИ данъци, така че прецаквайте държавата докато можете!
Един ден когато започнат да работят на бяло, ще платят УЖАСНО ВИСОКИ данъци, така че прецаквайте държавата докато можете!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
mi nali nie za tiah plashtame danaciLub0 написа:Помнете ми думите, този закон НИКОГА няма да мине в парламента....
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.