Въпрос за Едмънтън

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
dakel1

Мнение от dakel1 »

Само искамда добавя, към темата:живяхме 2 години в Монтреал и близо вече 2 години в Алберта-изводите-в пъти повече възможности, по-дружелюбни местни, които е адски глупаво да наричате КРАВАРИ, дори и да са такива са светлинни години пред глупавите , но с претенции КЕБЕКАРИ, специално Калгари се развива с часове и след някоя и друга година май ще догони Торонто!Климатът е много по-приятен от Монтреалският-зимата не е снежно, а лятото е приятно и дишаш спокойно!Слава Богу езикът е един и работ6а има навсякъде, няма я и типичната кебекерска дискриминация към емигрантите-различни цветове на кожата може да срещнеш навсякъде и в такива табута професии за Кебек , като учителска, телевизионна, юридическа... та дори и шофиор в градският транспорт!Желая здраве и късмет на всички сънародници особено тези в Кебек! :lol:
bateto

Мнение от bateto »

Ижайло кат ще си ги мерим,аз съм живял 6 месеца . в Едм.,ти колко и къде го видя този чар,в пияните индианци по 101во ли. :D
becks

Мнение от becks »

Ivailo K написа:Странно как хора които не са виждали Едмънтън могът да дават компетентни мнения . Sasho71 - ти къде си живял преди Торонто та си с толкова големи изисквания по отношение на града ? Кога за последен път посети операта и някой от театрите в Торонто ?
И какво толкова видя в Торонто та го обяви за центъра на света и центъра на цивилизацията . На Вас с Батката и Бекса Ви трябва отделен форум където да се вихрите . Махалата в която живееш сега е като Каспичан където и май си отрасъл . Едмънтън си има собствен чар който ти никога няма и да разбереш и е много голям плюс за града , че такива като теб не са там .
Тва за центъра на канадската просвета и култура го казах за Торонто с известна доза ирония ;)

След толкова топли думи за Едмънтън мисля да се насоча натам ;)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

dakel1 написа:Климатът е много по-приятен от Монтреалският-зимата не е снежно
последния месец не може да се твърди подобно нещо - не можем да си видим ушите от сняг :P
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Ivailo K написа:Странно как хора които не са виждали Едмънтън могът да дават компетентни мнения . Sasho71 - ти къде си живял преди Торонто та си с толкова големи изисквания по отношение на града ? Кога за последен път посети операта и някой от театрите в Торонто ?
И какво толкова видя в Торонто та го обяви за центъра на света и центъра на цивилизацията .
ami може да ти се стори странно , но по един път съм бил и на опера и на театър. :wink: А ти реагираш като ужилен, явно нещо си много обиден на големите градове и си намерил реализация и уважение на село. Лошо няма, жив и здрав. Само дето самият ти каза в една тема за риболова как край Едмънтън нямало никаква риба, как измирала от студ, как било само реклама, блазя ни и не знам какво си /цитат по памет/. Сега изведнъж се появи някакъв неизвестен чар на този град :wink:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Ей пичове.............тая тема няма край както много други подобни .
Sasho71 - сега живея във Ванкувър , мога да сравнявам и виждам , че всеки град и всяко място си има собствен чар , много предимства и много недостатъци . Мога да ти кажа много предимства за Ванкувър , но мога да ти кажа и много недостатъци . Предполагам същото е и за Торонто . Просто това са субективни виждания на всеки и не можеш да определиш един град като " краварски " . Вярно си е , че зимата в Едмънтън е почти 6 месеца и каубоите карат пияни , има само един МОЛ и нищо друго . Но има и много предимства който аз видях и оценявам . А има и още нещо - за една година в Едмънтън не видях българин клошар , а и клошарите бяха по-добре облечени от сума ти друга измет по света . Тук във Ванкувър обаче видях такъв екземпляр сънародник .
Поздрави и весели празници на всички във форума .
bateto

Мнение от bateto »

кажи за предимствата на Ед.обаче се абстрахирай от многото работа и многото кинти,както и за недостатъците.същата съпоставка я направи и за Ван.на много хора ще им е интересно както и на мен въпреки мнението да си лично твое. :wink:
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

На кривите ракети, космоса им пречи. :lol: :lol: :lol:
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
bateto

Мнение от bateto »

бе остави човека да се изкаже и намали пушенето :wink:
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Батка , каква съпоставка мога да направя , всеки си решава сам къде иска да бъде и къде може да живее. Смотаняците и в рая да ги сложиш , те пак намират казан и се давят . За кинти не ми се коментира защото е глупост да се мисли , че пари се правят в Едмънтън . Аз например получавам повече пари във Ван и плащам по -малък наем тук , тока и храната са по евтини във Ван , застраховката на колата ми е малко по-скъпа . Обявите за работа са 10 пъти в повече от Едм и можеш да бачкаш и на 3 места едновременно . Едмънтън обаче е по-спокоен град , никой за никъде не бърза , задръствания няма освен между 3 и 4 pm , ама четох , че кмета щял да почва нов мост пролетта та да нямало никакви задръствания в бъдеще . За мен това е голям плюс . А иначе кинтите са тук във Ван , накъдето и да се обърнеш пари има , новогодишна оферта за жилище от 2.8 млн - сега е 2 млн кеш и се оказало , че вече няма свободни . Но всеки бърза занякъде , няма усмивки и поздрави по улицата , няма тишина през нощите . Това е разликата за мен , Ван ми прилича на София по интензивен живот , а Едмънтън е по скоро като Каспичан където всички се знаят по име , но спокойствието е невероятно .
На мен ми харесва и на двете места , ако искаш някъде да обикаляш през уикендите , то Ван е мястото , ако искаш да си стоиш кротко и тихо у дома - то Едм е мястото .
То стана цял ферман...................... аре стига толкоз . Поздрави.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

bateto написа:бе остави човека да се изкаже и намали пушенето :wink:
Бе какво да го оставя. Значи според него има само един Мол.
Ето едно бързо търсене в Google какви резултати даде:

http://www.discoveredmonton.com/Edmonto ... pingMalls/

Значи според тази страница Моловете са 11.

Айде сега да не говори глупости и да дава точни данни.
If SearchFor(shliokavica) then ShowMessage('Пиши на кирилица бе!!'#10#13'Няма да си вадя очите с тая шльокавица!!');
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Ivailo K написа:Но всеки бърза занякъде , няма усмивки и поздрави по улицата , няма тишина през нощите . Това е разликата за мен , Ван ми прилича на София по интензивен живот
Е тук влизаш в сериозно противоречие с възгледите на батката, според когото Ванкувър е умряло село. :lol:
Ivailo K

Мнение от Ivailo K »

Абе Smart Dust , ти южния МОЛ до Вас за голямо нещо ли го водиш . Аз харесвам Едмънтън , харесвам и Ванкувър . И ползвам само един профил във форума от самото начало на регистрацията си , а при теб май не е така.
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Ivailo K написа:Обявите за работа са 10 пъти в повече от Едм и можеш да бачкаш и на 3 места едновременно .
Що ти е да бачкаш на 3 места!!!! Едно не ти ли стига. Или нещо заплащането е кофти. :D
Smart Dust

Мнение от Smart Dust »

Ivailo K написа:Абе Smart Dust , ти южния МОЛ до Вас за голямо нещо ли го водиш . Аз харесвам Едмънтън , харесвам и Ванкувър . И ползвам само един профил във форума от самото начало на регистрацията си , а при теб май не е така.
Пич, когато бях на гости на едни познати в Едмънтън, те ме водиха в West Edmonton Mall. Та да ти кажа имам впечатления от града за около 3-4 дена.
Ама недей да си мислиш че само ти даваш "вярна" информация. Интернет е голяма работа. Google също.
Публикувай отговор