Педложете ми в кои квартали на Монреал е за предпочитане

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Molson

Мнение от Molson »

sneji
ti napravo me razbi. mnogo pari za toia naem be. pochti 11 stotachki mesechno. iako skubiat v toia toronto. to v montreal si e napravo evtinia. no vzeha i tuka da se useshtat naposledak. verno kvartalcheto deto ste sega e na 25km. no tova mislia che si e napravo otedelen grad. ako gresha me popravi.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

Az za hora bez koli preporachvam Ujnia briag ili Laval. Za tia s koli po vazmojnost na ostrova...sutrin e ad dokato chovek se dobere do MTL
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Molson написа:sneji
ti napravo me razbi. mnogo pari za toia naem be. pochti 11 stotachki mesechno. iako skubiat v toia toronto. to v montreal si e napravo evtinia. no vzeha i tuka da se useshtat naposledak. verno kvartalcheto deto ste sega e na 25km. no tova mislia che si e napravo otedelen grad. ako gresha me popravi.
Не грешиш Molson, води се отделен град, но от същинско Торонто го отделя една табела всред къщите. Наема и на мен преди ми изглеждаше висок, но явно вече съм свикнала и го приемам за нормален, на фона и на по-високите около нас. Тук да ти кажа, до сега не съм чула някой да мърмори, че му е висок наема, тук обикновено се недоволства от високите застраховки на колите (в нашия случай е 45% от наема ни) срещу които напрактика не получаваш нищо (ако някой те чукне леко, изобщо не се обаждаш на застрахователя, защото той пак ще ти увеличи застраховката).
bateto

Мнение от bateto »

Molson v Mtl. si e evtiniya stoto si e kochiniya ,po nagore dadoh edin site ot koyto montrealci da si napravyat izvoda kakvo znachi tova evtino,ama may na nikoy ne mu e interesno ,stoto nyama komentari.
laura

Мнение от laura »

bateto написа:Molson v Mtl. si e evtiniya stoto si e kochiniya ,po nagore dadoh edin site ot koyto montrealci da si napravyat izvoda kakvo znachi tova evtino,ama may na nikoy ne mu e interesno ,stoto nyama komentari.
Ами той коментара е излишен. Цените са високи. Когато живеех в Монреал (1999-2001) плащах 500$ за студио, но бях в центъра на града, в блок с климатик, сауна, плувен басейн и gym. Още тогава се говореше, че търсенето в Монреал достига предлагането (в предишните години е имало много повече предлагане, което е поддържало и ниските цени), затова не ме учудва, че цените са скочили.
Тук, в Отава цените са също много високи. В общи линии излиза по-евтино да плащаш mortgage + tax отколкото месечен наем за по-голямо жилище.
Лаура
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Накой ще разкаже ли нещо за квартала NDG, интересува ме частта му близко към станцията на метрото VILLA MARIA и наоколо.
Предварително благодаря.
bibco
Обратна връзка:

Мнение от bibco »

Здравейте отново!
Искам да повторя въпроса си от преди седмица /по-горе/ и да получа най-после някакви мнения...Нима никой нищо не може да каже за квартала NDG?
survivor

Мнение от survivor »

Nay-obshto - spokoyno myasto. Ima kashti, ima i blokcheta. Na edno myasto blokchetata sa dosta stari, no pak tam i naemite sa po-niski. Prilichni uchilishta, ima parkcheta i bezplatna parzalka za kanki na otkrito prez zimata, magazini, kakto ot golemite verigi, taka i malki zavarzavatchiynici i t. n., transportat - ako e 103, koeto e nay-veroyatno, e dosta redoven reis. Ima i direktna vrazka s CDN i Universie de Montreal- 51, sashto mnogo redoven. Osnovnata uluca "Monkland" e targovska ulica, s mnogo magazini i zavedenia, prez lyatoto do mnogo kasno e palna s hora, izlezli na otkrito po zavedeniyata. Hem e mnogo ozhiveno (n tazi ulica de), hem e tiho i spokoyno. Na men mi haresva, ama ne moga da ti garantiram che i na teb shte ti haresa.
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

NDG e hubav kvartal, ti i spokoen (kakto veche sa go opisali niakoi saforumci), no naistina vsichko e vapros na vkus. Nie jiveem v nego, ulicata ni e mnogo priatna i tiha. Bus # 51 e redoven. Ima magazini, targovski centrove, sasto ste dobavia, che tova e anglofonski kvartal.
Plamen

Мнение от Plamen »

Nadia&Petar написа:NDG e hubav kvartal, ti i spokoen (kakto veche sa go opisali niakoi saforumci), no naistina vsichko e vapros na vkus. Nie jiveem v nego, ulicata ni e mnogo priatna i tiha. Bus # 51 e redoven. Ima magazini, targovski centrove, sasto ste dobavia, che tova e anglofonski kvartal.
...и готини комшии :P :wink: :beer:
Nadia&Petar
Обратна връзка:

Мнение от Nadia&Petar »

Tochno taka Plamene, blagodaria za dopalnenieto :D Viarno e, i strashno gotini komshii :D :beer:
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Районът там не е лош. Близо до Villa Maria е магазин "Букурещ", където има доста български стоки. Най-хубата част на NDG обаче е около спирка Vendome - на границата с Wesmount, но квартирите са по-скъпички. Гледайте, все пак, наистина да сте до метро, а не да поемате после с автобуси нанякъде, защото в празнични дни и в някои часови пояси са много на рядко.
slavtchev_m

Педложете ми в кои квартали на Монреал е за предпочитане

Мнение от slavtchev_m »

Zdaraveite priateli. Az inicirah tazi tema i sum mnogo blagodaren za vashite otgovori i komentari. No vi molia otnovo za pomosht, namerih karta na sykrashteniata i poshtenskite kodove na kvartalite v Montreal no ne moga da nameria spisyka na kvartalite s pulnite im imena, ta vyobshte imali takova neshto i kak moga da se sdobia s nego. ILi koito kakvoto znae da go napishe.

S blagodarnist.....
slavtchev_m
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

http://www.bgcanada.com/montreal/montreal-map.htm
Ето това Влади беше направил преди време, според мен е полезно, може да кликнеш на името на квартала и да придобиеш някаква представа за достойнствата му като видиш какви хора го обитават. Статистиките там са до 1.1.2002 и най-популярните CDN i NDG са обобщени с Монреал, ама все пак е полезно според мен.
Заключено