За дървените блокове

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
speedy

Мнение от speedy »

Това не сме ли го дъвкали преди? В Торонто масовият блок си е с бетонна конструкция. Ниските блокове са малко - хората живеят или в къщи или във високи блокове.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
BMO
Обратна връзка:

Мнение от BMO »

Може ли да ми кажете как да разбера от обявата дали апартамента, който се дава е в дървен блок.

Това дали означава каквото си мисля:

Цитат:
hardwood floors throughout
??

И може ли един 10-15 етажен блок да е дървен??

Наблюденията ми са за Ванкувър:
-До 4 етажа предимно са дървени блоковете,(само фундаментите са от бетон) но това не значи по лоши-В Канада има специална програма за насърчаване на използването на дървен материал в строителството.
-Над 4 етажа-плочата, колоните и шайбите са стоманобетонови.
Преградните и оградни стени- plywood (различава се много от нашия шпершлат) . Тухли не се използват.
hardwood floors това е ламиниран паркет
LT

Мнение от LT »

Здравей ВМО,

Отговора на въпроса ти е че от обява неможеш да разбереш дали блока е дървен или бетонов. Преди няколко седмици с изненада разбрах че голяма част от собственици на блокове или кондота незнаят каква е конструкцията на имота който притежават, още по голяма изненада за мен беше когато разбрах че и голяма част от риалтарите немогат да правят разлика между двете. Факта си го обяснявам с това че не им пука и че това последното нещо което ги интересува, начин на живот, мислене и т.н.
Мисълта ми е че даже и да се обадиш на дадена обява да питаш отсрешната страна може да ти даде грешен отговор без да иска.
Вариант 1- отиваш на място :
Това което ти препорачвам в този случай е да гледаш балконите ако виждаш бетона значи че е плочите са бетонови. Искам да кажа че сам виждал сгради с бетонови балкони но в същото време плочите са дървени много е рядък този случай тогава сградата е неповече от два етажа. Ако на балкона видиш 15-20см дъска сложена напречно по периметъра на балкона бъди 100% сигурен че сградата е дървена конструкция. Преградните стени са гипсокартон и изолация с дървена рамка за почти всички сгради в Канада предполагам и в САЩ.
Вариант 2 – неможеш да отидеш да видиш сградата :
Освен дежурния въпрос дървена или бетонова (за съжаление ако отсрещната страна незнае каква е конструкцията начините за разпознаване са много малко) ти препоръчвам да зададеш следните въпроси:
На колко етажа е сградата? – дървените са мах. до 5-6етажа, всяка друга сграда над тази етажност е бетон или метална констр.
Да искаш снимки на сградата и водейки се по вариант 1 да разбереш каква е.
Относно „ може ли един 10-15 етажен блок да е дървен?” – отговора е трърдо НЕ
hardwood floors throughout – предполагам че става на въпрос за качествен лакиран паркет от където НЕМОЖЕШ да разбереш каква е сградата бетон или дърво.

Успехи!
survivor

Мнение от survivor »

Аз без за съм специалист, също съм останала с впечатление че 5-етажна сграда вече е бетон.
Между другото дори дървените блокове да са правени за даване под наем, ако са строени скоро, звукоизолацията е добра. За това пак не съм 100 % сигурна, по простата причина че такива има много малко. Поне в Монреал огромната част от дървените блокове за под наем са старички, а тогава когато са ги строили, стандартите за звукоицолация са били много по-занижени.
LT дава много разумни съвети.
dr.oh.boli

Мнение от dr.oh.boli »

survivor написа:Аз без за съм специалист, също съм останала с впечатление че 5-етажна сграда вече е бетон.
Между другото дори дървените блокове да са правени за даване под наем, ако са строени скоро, звукоизолацията е добра. За това пак не съм 100 % сигурна, по простата причина че такива има много малко. Поне в Монреал огромната част от дървените блокове за под наем са старички, а тогава когато са ги строили, стандартите за звукоицолация са били много по-занижени.
Просто по онова време племената дето са идвали не са били толкова шумни и не се е налагало сериозна изолация :D
Aries

Мнение от Aries »

LT написа:Здравей ВМО,

Отговора на въпроса ти е че от обява неможеш да разбереш дали блока е дървен или бетонов. Преди няколко седмици с изненада разбрах че голяма част от собственици на блокове или кондота незнаят каква е конструкцията на имота който притежават, още по голяма изненада за мен беше когато разбрах че и голяма част от риалтарите немогат да правят разлика между двете. Факта си го обяснявам с това че не им пука и че това последното нещо което ги интересува, начин на живот, мислене и т.н.
Мисълта ми е че даже и да се обадиш на дадена обява да питаш отсрешната страна може да ти даде грешен отговор без да иска.
Вариант 1- отиваш на място :
Това което ти препорачвам в този случай е да гледаш балконите ако виждаш бетона значи че е плочите са бетонови. Искам да кажа че сам виждал сгради с бетонови балкони но в същото време плочите са дървени много е рядък този случай тогава сградата е неповече от два етажа. Ако на балкона видиш 15-20см дъска сложена напречно по периметъра на балкона бъди 100% сигурен че сградата е дървена конструкция. Преградните стени са гипсокартон и изолация с дървена рамка за почти всички сгради в Канада предполагам и в САЩ.
Вариант 2 – неможеш да отидеш да видиш сградата :
Освен дежурния въпрос дървена или бетонова (за съжаление ако отсрещната страна незнае каква е конструкцията начините за разпознаване са много малко) ти препоръчвам да зададеш следните въпроси:
На колко етажа е сградата? – дървените са мах. до 5-6етажа, всяка друга сграда над тази етажност е бетон или метална констр.
Да искаш снимки на сградата и водейки се по вариант 1 да разбереш каква е.
Относно „ може ли един 10-15 етажен блок да е дървен?” – отговора е трърдо НЕ
hardwood floors throughout – предполагам че става на въпрос за качествен лакиран паркет от където НЕМОЖЕШ да разбереш каква е сградата бетон или дърво.

Успехи!
Специално за Ванкувър - ако сградата е до 3 етажа 99/100 е дървена, което всъщност е предимство.
Едва ли ще намерите бетонова къща в този регион. Може и да има, но това ще бъде по-скоро изключение.
Причини - дървото издържа с много по-голяма лекота земетресения, а спомнете си, че този район е с повишена земетръсна опасност.
Справка: http://earthquakescanada.nrcan.gc.ca/ha ... phaz_e.php
Забележете остров Ванкувър и самия Ванкувър, че са в най-червената част.
This map shows the relative seismic hazard across Canada for single family dwellings (1-2 story structures).
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

dr.oh.boli написа:
survivor написа:Аз без за съм специалист, също съм останала с впечатление че 5-етажна сграда вече е бетон.
Просто по онова време племената дето са идвали не са били толкова шумни и не се е налагало сериозна изолация :D
абе тия племена и до днес не си слагат пердета и като се върви по улицата всичко се вижда в къщите. По твоята логика вътре нищо не правят и няма нищо за гледане, та за това и пердета няма ...
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола